Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o mamo , ale paskudnie :(
Ale będzie dobrze , musi mieć spokój ....
najlepiej w jakimś przyciemnionym miejscu ją ułóż , tak by jej nikt gitary nie zawracał.
I wodę podawaj , by się nie odwadniała.

Myśl pozytywnie !!!!!!! Będzie dobrze , szok minie i jutro będzie dobrze :kciuki:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak najważniejszy to spokój, wszystko wyłączone i cisza, wiem bo Tobiasz też miał krwiaka na płucach, i najważniejsza była pierwsza doba...

cisza i tulenie i obecność twoja zdziała cuda! będzie dobrze !! bo inaczej być nie może!

Posted

Vectra napisał(a):
o mamo , ale paskudnie :(
Ale będzie dobrze , musi mieć spokój ....
najlepiej w jakimś przyciemnionym miejscu ją ułóż , tak by jej nikt gitary nie zawracał.
I wodę podawaj , by się nie odwadniała.

Myśl pozytywnie !!!!!!! Będzie dobrze , szok minie i jutro będzie dobrze :kciuki:

Niby jest lepiej... Zauważyłam, że ma wybite 4 mleczaki... W końcu się położyła. Spokój ma, Viesław jest u Kurgana,a Orient się trzyma od niej z daleka...

Matusz napisał(a):
tak najważniejszy to spokój, wszystko wyłączone i cisza, wiem bo Tobiasz też miał krwiaka na płucach, i najważniejsza była pierwsza doba...

cisza i tulenie i obecność twoja zdziała cuda! będzie dobrze !! bo inaczej być nie może!

Będzie dobrze, mam nadzieję.

Wciągnęłam garść tabletek na uspokojenie żeby jakoś funkcjonować. A miałam się uczyć- jutro matura z biologii rozszerzona.. 120zł wetowi wiszę, no nic, dla Kofciatej wszystko....

Posted

eeeeeeeee jak jej wyrwal mleczaki to sie nie dziwie ze krwi tyle bylo hehe
a wet nie zauwazyl tych wybitych zebow?
wybij sobie zeba gonitwa i zobacz ile krwi bedzie:D
musisz sie solidaryzowac;)
a tak na powaznie to bedzie wszytsko oki bo my tutaj wszyscy kciuki trzymamy i musi byc dobrze:)
poloz sie z nia spac i przespijcie ten najgorszy czas:)

Posted

[quote name='Gonitwa']Coffee jest z jednej z elbląskich melin z ogrodowej...
Po Viesława pojechałam 30 kwietnia do Lublina pociągiem i w ten sam dzień wróciłam:diabloti:

bardzo fajnie ze je wzielas kurcze w kilka dni tak powiekszyc rodzinke ;)

[quote name='Gonitwa']Coffee pogryzły psy, mocno krwawi, jest otumaniona, ledwo oddycha. Szukam weta na gwałt.

przykro mi :roll:

[quote name='Gonitwa']To jest straszne....

Moja Niunia, moja mała córeczka...

http://img291.imageshack.us/img291/2616/dscf3956se8.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/9551/dscf3955my6.jpg
http://img237.imageshack.us/img237/4448/dscf3954uu2.jpg

wyglada strasznie :shake: jaki wet przyjechal? i mozesz mi powiedziec na jakiej ulicy to bylo? mojej kolezanki suczke 5 miesieczna tez wczoraj pogryzl pies odpowiadajacy twojemu opisowi blisko kauflanda to bylo :roll:

gdybym wiedzial czyj to pies to poprostu niewiem co bym zrobila wlascielowi :mad:

Posted

Cholera nie miałam neta :angryy::angryy::angryy:

Goni ......musi być dobrze ....uważaj tylko czy spokojnie oddycha ...cholera co za ***** pies .... nie wiem czy nie byłoby dobrze zgłosić tego ...w razie czego masz od weta namiary , bo jak będziesz miała czas to poszukaj własciciela ...należy mu się z nawiązką :mad::mad::mad:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']eeeeeeeee jak jej wyrwal mleczaki to sie nie dziwie ze krwi tyle bylo hehe
a wet nie zauwazyl tych wybitych zebow?
wybij sobie zeba gonitwa i zobacz ile krwi bedzie:D
musisz sie solidaryzowac;)
a tak na powaznie to bedzie wszytsko oki bo my tutaj wszyscy kciuki trzymamy i musi byc dobrze:)
poloz sie z nia spac i przespijcie ten najgorszy czas:)

Nie, to na 100% nie chodziło o zęby tylko nos...

[quote name='gops']
wyglada strasznie :shake: jaki wet przyjechal? i mozesz mi powiedziec na jakiej ulicy to bylo? mojej kolezanki suczke 5 miesieczna tez wczoraj pogryzl pies odpowiadajacy twojemu opisowi blisko kauflanda to bylo :roll:

gdybym wiedzial czyj to pies to poprostu niewiem co bym zrobila wlascielowi :mad:

Tak, blisko Kauflanda.

[quote name='Alicja']Cholera nie miałam neta :angryy::angryy::angryy:

Goni ......musi być dobrze ....uważaj tylko czy spokojnie oddycha ...cholera co za ***** pies .... nie wiem czy nie byłoby dobrze zgłosić tego ...w razie czego masz od weta namiary , bo jak będziesz miała czas to poszukaj własciciela ...należy mu się z nawiązką :mad::mad::mad:

Jedno jest pewne. Orient już nigdy NIGDY nie pójdzie ze mną na spacer w kagańcu. Gdyby nie miał kagańca to z tamtego psa nic by nie zostało, taka prawda.

Posted

Zaraz przyjedzie wet z jeszcze jedną kroplówką i przeciwbólowym na noc.

[SIZE="5"]JEST LEPIEJ!!!! :multi::multi:

Krwotok w końcu całkowicie opanowany, oddech spokojniejszy, regularny!

Posted

No ,ale jak poszły te mleczaki i był ogrom krwi w paszczy , to się zachłysnęła - stąd krew szła nosem ;)

Teraz już będzie tylko lepiej :multi:

Posted

[quote name='Gonitwa']Zaraz przyjedzie wet z jeszcze jedną kroplówką i przeciwbólowym na noc.

JEST LEPIEJ!!!! :multi::multi:

Krwotok w końcu całkowicie opanowany, oddech spokojniejszy, regularny!

ciesze sie ze juz lepiej ;)

widzisz to musial byc ten sam pies jak tyez kolo kaufa ...kurcze moze on jakis bezdomny..moze gdzies to zglosic...

a i jak mozesz to powiedz jaki to wet ktory do ciebie przyjezdza?
bo jak ja dzwonilam po wszystkich to zaden nie chcial przyjechac ja musialam latac ..a moze sie cos stac to chcialabym wiedziec na kogo moge liczyc :roll:

Posted

Flakowski z Robotniczej. Przyjechał bo to szwagier koleżanki mojej mamy-czyli jak zawsze znajomości, ale ogólnie nie przepadam za nim...

Posted

Gonitwa.... zgłoś sprawę do straży miejskiej czy policji.... jak psiak łazi tam sam bez własciciela i Twoja Coffie to nie pierwsza jego ofiara jak wyczytałam... to nie ma co czekac aż stanie się naprawde tragedia.... nie patrz na to tak że Orient bedzie chodził jako bodyguard bez kagańca bo to nie o to chodzi żebyś Ty dostała po doopie że Twój pies zrobił krzywde drugiemu :shake:
niech straż się pokręci (czy policajdy, czy co tam macie) w tamtym regionie- niech odłowią psa.... jeżeli jest bezdomny to nie wiadomo czy zdrowy... normalny, zresztą jeżeli domny to też nie możesz zostawić tego bez odzewu...

pomyśl że jutro tam pójdzie babka z dzieckiem nie z psem :angryy:

Posted

O matko! Właśnie przeczytałam! :-o

Trzymam kciuki za zdrówko Coffie. :kciuki: :kciuki:

Mam nadzieję, że ten pies jednak ma właściciela, że uda się go odnaleźć i poniesie surowe konsekwencje. :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

[quote name='clockwork']Gonitwa.... zgłoś sprawę do straży miejskiej czy policji.... jak psiak łazi tam sam bez własciciela i Twoja Coffie to nie pierwsza jego ofiara jak wyczytałam... to nie ma co czekac aż stanie się naprawde tragedia.... nie patrz na to tak że Orient bedzie chodził jako bodyguard bez kagańca bo to nie o to chodzi żebyś Ty dostała po doopie że Twój pies zrobił krzywde drugiemu :shake:
niech straż się pokręci (czy policajdy, czy co tam macie) w tamtym regionie- niech odłowią psa.... jeżeli jest bezdomny to nie wiadomo czy zdrowy... normalny, zresztą jeżeli domny to też nie możesz zostawić tego bez odzewu...

tak wlasnie ...ja jutro chyba pojde zobaczyc czy on dalej tam biega i zadzwonie zeby go zabrali..

[quote name='Gonitwa']Flakowski z Robotniczej. Przyjechał bo to szwagier koleżanki mojej mamy-czyli jak zawsze znajomości, ale ogólnie nie przepadam za nim...

ja tam chodze bo mam najblizej do niego na szczepienia albo po tabletki ..ale ogolnie to nie jest za dobry..:roll: jak cos powazniejszego to lepiej do kogo innego isc do luxowej albo tege ;)

Posted

moja Abi rozwalila przelyk a krwi bylo tyle ze mialam wrazenie ze jej leciala z gardla, nosa, oczu,uszu...a tak naparwde to z psyka i nosa tylko szla...
miejmy nadzieje ze teraz juz bedzie oki
dostala leki, poszla spac...musi byc dobrze! trzymam kciuki i przesylam buziaki dla was:)

Posted

[quote name='Gonitwa']
JEST LEPIEJ!!!! :multi::multi:
Wierzę, że będzie jeszcze lepiej.
Ucałuj ode mnie Coffee.

Posted

Ojej... ja też trzymam kciuki... ;)
Musi być OK!
A z tym psem, na prawdę trzeba coś zrobić z tym psem...
Ale teraz Gonitwa ma tyle spraw, jutro pisze mature...
kurczę...
Trzymam kciuki, za Coffe i za Twoją maturkę...

Posted

[quote name='clockwork']Gonitwa.... zgłoś sprawę do straży miejskiej czy policji.... jak psiak łazi tam sam bez własciciela i Twoja Coffie to nie pierwsza jego ofiara jak wyczytałam... to nie ma co czekac aż stanie się naprawde tragedia.... nie patrz na to tak że Orient bedzie chodził jako bodyguard bez kagańca bo to nie o to chodzi żebyś Ty dostała po doopie że Twój pies zrobił krzywde drugiemu :shake:

Coś pomyślę. Łażą policjanty i Straż Wiejska tam często, mandaty za psy bez kagańców wlepiają...

[quote name='Asia & Ginger']O matko! Właśnie przeczytałam! :-o

Trzymam kciuki za zdrówko Coffie. :kciuki: :kciuki:

Mam nadzieję, że ten pies jednak ma właściciela, że uda się go odnaleźć i poniesie surowe konsekwencje. :angryy: :angryy: :angryy:

:roll:
[quote name='gops']tak wlasnie ...ja jutro chyba pojde zobaczyc czy on dalej tam biega i zadzwonie zeby go zabrali..

ja tam chodze bo mam najblizej do niego na szczepienia albo po tabletki ..ale ogolnie to nie jest za dobry..:roll: jak cos powazniejszego to lepiej do kogo innego isc do luxowej albo tege ;)

Luxowa jest beznadziejna. Nigdy nie pójdę do niej z żadnym moim zwierzęciem choćby to była mrówka.

[quote name='sacred PIRANHA']moja Abi rozwalila przelyk a krwi bylo tyle ze mialam wrazenie ze jej leciala z gardla, nosa, oczu,uszu...a tak naparwde to z psyka i nosa tylko szla...
miejmy nadzieje ze teraz juz bedzie oki
dostala leki, poszla spac...musi byc dobrze! trzymam kciuki i przesylam buziaki dla was:)

Śpi ciągle, nawet pozycji nie zmieniła od dwóch godzin.

[quote name='hop!']Wierzę, że będzie jeszcze lepiej.
Ucałuj ode mnie Coffee.

Póki co ona się mnie boi, wolę nie wchodzić jej w drogę, niech ochłonie...

[quote name='agara']Ojej... ja też trzymam kciuki... ;)
Musi być OK!
A z tym psem, na prawdę trzeba coś zrobić z tym psem...
Ale teraz Gonitwa ma tyle spraw, jutro pisze mature...
kurczę...
Trzymam kciuki, za Coffe i za Twoją maturkę...

Z maturą to ja sobie dam radę, najważniejsze żeby Młoda się "wylizała"...

Posted

cooo? dlaczego luxowa beznadziejna???????????? to jest najlepszy elblaski wet przeciez..cos sie stalo? bierze kupe kasy ale sie zna ..:roll: jesczze tege jest bardzo dobry ;)

Posted

z wetami to jest roznie...
mi polecano jednego weta...kilka osob mi zachwalalo, wyprowadzil naprawde beznadziejne przypadki; wiem ze polecano mi go z dobrego serca i to bylo oparte na naprawde wybitnnie dobrych doswiadczeniach z tym wetem...ale w przypadku mojego psa...ehhh leczyl go 3 miesiace (co tydzien wizyty badania i nowe leki) na alergie a to byl swierzb...bylo co raz gorzej,wsadzilam psy w auto i pojechalam do lublina do dermatologa...kobita tylko go zobaczyla i powiedziala "ale to swierzb jest...nic nie rozumiem czemu go ktos na alergie leczyl"...
takze z tymi wetami to tak jest wlasnie...

Posted

gops napisał(a):
cooo? dlaczego luxowa beznadziejna???????????? to jest najlepszy elblaski wet przeciez..cos sie stalo? bierze kupe kasy ale sie zna ..:roll: jesczze tege jest bardzo dobry ;)

Pozwól że się nie wypowiem na jej temat. A do Tege chodzimy zawsze, ale dziś po prostu tak wyszło...

sacred PIRANHA napisał(a):
z wetami to jest roznie...
mi polecano jednego weta...kilka osob mi zachwalalo, wyprowadzil naprawde beznadziejne przypadki; wiem ze polecano mi go z dobrego serca i to bylo oparte na naprawde wybitnnie dobrych doswiadczeniach z tym wetem...ale w przypadku mojego psa...ehhh leczyl go 3 miesiace (co tydzien wizyty badania i nowe leki) na alergie a to byl swierzb...bylo co raz gorzej,wsadzilam psy w auto i pojechalam do lublina do dermatologa...kobita tylko go zobaczyla i powiedziala "ale to swierzb jest...nic nie rozumiem czemu go ktos na alergie leczyl"...
takze z tymi wetami to tak jest wlasnie...

Otóż to...

Maleńka ma się chyba ciut lepiej....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...