Gusiaczek Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Miejmy nadzieję, że pozostałe też znajdą domki ... Quote
sylwija Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 jutro kluseczki na szczepienie z rana są umówione Quote
NikaEla Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 sylwija napisał(a):Wizyta wypadła dobrze :) dziękuję, Kamila :) Jeśli nic się nie zmieni, Śnieżek w sobotę zamieszka już u siebie :) na resztę rodzinki chętnych brak..To jeden prawie wydany :) Czy ds pokryje koszt szczepień? Quote
sylwija Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 nie wiem, nawet nie pytałam..szczerze mówiąc.. Maluchy byly grzeczne i dzielne, kondycja dobra, uszki czyste, zgryzy prawidłowe cudne są po prostu :) dostały szczepienie + dla Toli odrobaczenie solidne - 220 w sumie zapłaciłam (sczepienie -50 zl) one są takie przymilne do człowieka, takie kochane, się przytulają, niemożliwe wprost.. jutro Śnieżka zawiozę, rodzinka podescytowana czeka..:) Quote
NikaEla Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 sylwija napisał(a):nie wiem, nawet nie pytałam..szczerze mówiąc.. jutro Śnieżka zawiozę, rodzinka podescytowana czeka..:) To może zapytaj oddając psa do ds Quote
Gusiaczek Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Już pisałam gdzieś o tym, że warto zapytać. Zapłacą, wspomogą - super! jeśli nie - cóż ważne by Ogonek trafił do dobrego domu. Trzymam za Was kciuki :) Quote
sylwija Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 pewnie, ze warto byle nie zapomnieć ja całkiem finansów nie ogarniam, zapominam, a jeszcze w nerwach, emocjach to już zupełnie.. :oops: a że ciągle jestem przejęta, to łatwo się domyślić.. dzisiaj pojechałam z kotem Anatolem do nowego domku, oczywiście umowy zapomniałam, a nie zapomniałam jego jedzonko, które lubi.. tragizm, na szczęście to niedaleko. trzymajcie kciuki jutro za śnieżka i za moją pamięć ;) a reszta śliczności- do wzięcia ;) Quote
NikaEla Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Pamiętaj Sylwuniu, bo warto. 50zł na ulicy się nie znajdzie, a ludzie muszą mieć świadomość, że to ich pies będzie a zatem i koszty są ich. Przecież dla siebie tych pieniędzy nie bierzesz, ale za szczepienia ich szczeniaka Quote
Livka Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Uzupełniłam wydatki (post nr 2) Sylwia sprawdź jak znajdziesz chwilkę, ale wydaje mi się, że jeszcze nie wpisałam tej karmy z zooplusa - ile ona kosztowała ? Przeleję Ci tyle ile się da ... Nie jest różowo, mamy dług ... :placz: Quote
NikaEla Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Livka napisał(a): Nie jest różowo, mamy dług ... :placz:To trzeba znów pobazarkować.... Quote
mtf zalesie Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 byl tel w/s szczeniaczka czy one sa za darmo- odpowiedzialam ze chociaz za szczepienia wypada zwyczajowo zwrocic-ma sie odezwac jeszcze Quote
sylwija Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 (edited) Justyna z FB wykupiła maluchom ogłoszenia na bazarku, więc będzie trochę więcej, jeszcze p. Jola z Fundacji Znajdki zgodziła się, żeby na ich stronie rodzinkę umieścić, dzisiaj podrzucę zdjęcia, tylko nie wiem, jakie opisy? coś zmieniamy, macie jakiś pomysł? oczywiście, zapomniałam o tych kosztach szczepienia - w ogóle nie poruszyłam tematu, tak byłam przejęta (wiec może policzmy, ze moja głupota kosztuje mnie 50 zl - i ja zapłaciłam za pierwsze szczepienie Śnieżka ;)) za to pozwolę sobie wkleić maila, którego dostałam wczoraj wieczorem (bo dzwoniłam już oczywiście w sobotę wieczorem, pytać, jak się sprawy mają ;), więc wiem, że pieszczoch z niego niemożliwy, polubił bardzo dzieci, które też są nim zachwycone) "Rocky (takie imię ostatecznie wybraliśmy), jak na razie ma się dobrze. Myślę, że już się nawet u nas zadomowił. Pierwsze dwie noce rzeczywiście płakał (kryzys pojawiał się o stałych porach ok. 2-3 w nocy), ale już dzisiaj było znacznie lepiej i tylko trochę pomarudził, po czym poszedł spać dalej. Wczoraj został sam w domu już na 5 godzin, ale myślę, że zniósł to bardzo dzielnie. Gabrysia mówiła, że kiedy wychodziła, był bardzo niezadowolony i piszczał. Natomiast po jej powrocie ze szkoły, cały czas skakał z radości i widać była, że bardzo się cieszy. Zostawiłam mu w przedpokoju ręcznik, żeby nie musiał leżeć na samej terakocie, to zrobił sobie z niego wc, bo tylko tam robił siusiu. W ogóle, kiedy śpi, najczęściej nie kładzie się na swoim kocyku, ani na dywanach, tylko na gołej podłodze, albo na zimnej terakocie. Nie wiem, może mu za gorąco. Ma już swoje ulubione kąciki w domu i je chyba coraz więcej. Za jakiś czas zrobimy zdjęcia i przyślemy. " Tola : zdjecia robione podstępem, tzn. ja weszłam do kojca, a TZ na zewnątrz stał, niewidoczny z aparatem fot. ;) bo Tola się boi aparatu.. Edited November 20, 2013 by sylwija Quote
sylwija Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 i maluszki wszystkie z dzisiejszego poranka zdjęcia - http://www.fotosik.pl/u/sylwija/album/1534674 - gdyby się komuś chciało pooglądać :) Quote
sylwija Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 oj, Tola - bardzo, skacze, przytula się, na kolana się pakuje, jak maluchy się zachowuje :) w ogóle się śmiesznie z nimi bawi, podgryza, przewraca, kotłuje, jakby same szczeniaki były, a nie poważna stateczna mamusia ;) Quote
sylwija Posted November 22, 2013 Author Posted November 22, 2013 możliwe słodziaki są - cała rodzinka :) a to zrobiła Justyna Ś. z FB: Quote
NikaEla Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Z takimi kolażami to już MUSZĄ!!! się domy znależć Quote
mtf zalesie Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 nadal 3 sztuki bez domu... tak jak w Augustowie cisza mino ogloszen.... Quote
NikaEla Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Może warto ogłaszać też na inne części Polski? (takie z sensowym dojazdem) Quote
sylwija Posted November 24, 2013 Author Posted November 24, 2013 Justyna z FB zrobiła kupiła im pakiet ogłoszeń nowych na bazarku, zobaczymy.. na razie wczoraj odrobaczanie trójki maluchów - 54 zł - 3 x drontal Junior i w piątek kolejne szczepienie, wiec będzie znów 150 (3 x 50) najbardziej mi szkoda ich, że mało dla nich czasu, a one tak bardzo się garną do człowieka,chciałby się przytulać, bawić.. poza tym to pieski do domu raczej, a nie na podwórko Tola jest drobnej budowy, delikatna, delikatną sierść wszystkie w sumie mają, nie taką na dwór.. Quote
NikaEla Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 Z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/248460 przelałam dziś resztę czyli 45zł Quote
sylwija Posted November 25, 2013 Author Posted November 25, 2013 ślicznie dziękuję w imieniu rodzinki :) ja zaczynam się poważnie martwić, bo zimno się robi..kojec to nie miejsce dla takich maluchów i Tola też delikatna.. Quote
NikaEla Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 A nie ma żadnego odzewu z ogłoszeń? To już nie wiem....... Quote
Recommended Posts