Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sylwija nie trać ducha.

Przekonałam się, że bazarkowanie pięknie uzupełnia skarpety Potrzebowskich.
Rozumiem Twoje obawy ..... u Szu na wątku też bywa cicho, ale, jak pisałaś,
Ogonki są bezpieczne a wokół tyle Nieszczęść ....
nie da się zbawić całego świata (a szkoda)
Załóż wątek, a Cioteczki z pewnością wezmą się do roboty ;)

ja zakochałam się w Szu, pomagam jak mogę z niesłabnącą nadzieją,
że znajdzie domek

ps. żal, że sama miłość nie wystarcza, prawda?

Posted

wątek Rudolfa - http://www.dogomania.pl/forum/threads/248372-Rudolf-pilnie-potrzeben-deklaracje-pilnie-potrzebny-dom?p=21489909#post21489909

[quote name='Gusiaczek']Sylwija nie trać ducha.

Przekonałam się, że bazarkowanie pięknie uzupełnia skarpety Potrzebowskich.
Rozumiem Twoje obawy ..... u Szu na wątku też bywa cicho, ale, jak pisałaś,
Ogonki są bezpieczne a wokół tyle Nieszczęść ....
nie da się zbawić całego świata (a szkoda)
Załóż wątek, a Cioteczki z pewnością wezmą się do roboty ;-)

ja zakochałam się w Szu, pomagam jak mogę z niesłabnącą nadzieją,
że znajdzie domek

ps. żal, że sama miłość nie wystarcza, prawda?

NIE WYSTARCZA :( :(
niestety 'tracę ducha', przerasta mnie to wszystko
nie da się pomóc wszystkim zwierzakom, a jednocześnie - jak zostawić takiego Rudolfa na parkingu, gdzie wciąż obok TIRy jeżdżą, gdy zima idzie, gdy wiem, że jak się nim zajmą z gminy, to zostanie uśpiony??

Posted (edited)

[quote name='Macia']Freya dostała imię po cioci Frajerce: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a150cda3d41fe6f1.html
Musi być więc zadziorna ;). Moja od początku była bardzo bystra i charakterna i wiele razy dała nam w kość. Frajerka nazywa się Freyr, ale stwierdziłam, że Freya brzmi łagodniej.
Też uważał, że będzie lepiej gdyby Rudolf miał swój wątek.

Twoja też troszkę biszkoptowa, nasza była bardziej wilczasta, a teraz się robi odcień ciepły taki
Śliczne te kluchy, mówię Wam ;) jutro znów zdjęcia porobimy, a jak się uda, to i filmik nakręci TZ, jak śmiesznie pomykają na małych tłustych łapkach :D

edit:
zapomnialam napisać, wciąz nie ma zamówienia z zooplus, a karma (ten kilogram startera) sie skonczyl, wiec kupilam przedwczoraj w hurtowni worek 1st choice za 199 zl - wlasnie takiego odpowiednika startera, ale moga jesc teraz - one i Tola, i aż do roku.
wiec jak przyjdze RC z zooplus, to juz będą miały jedzenia, ze hoho.. a tak poważnie, najwyżej zostanie dla innych, wspolnie zadecydujemy, co z reszta, jak cale towrzystwo znajdzie swoje domki, a karmy zostanie
po prostu nie mogam kupic kolejnego kilograma - na 3-4 dni za prawie 50 zl..

Edited by sylwija
Posted

[quote name='sylwija']wątek Rudolfa - http://www.dogomania.pl/forum/threads/248372-Rudolf-pilnie-potrzeben-deklaracje-pilnie-potrzebny-dom?p=21489909#post21489909
nie da się pomóc wszystkim zwierzakom, a jednocześnie - jak zostawić takiego Rudolfa na parkingu, gdzie wciąż obok TIRy jeżdżą, gdy zima idzie, gdy wiem, że jak się nim zajmą z gminy, to zostanie uśpiony??

i cóż mogę napisać poza tym, że bardzo rozumiem, że moje serce
razem z Twoim krwawi, że i ja nie zgadzam się!
:placz:

Posted

sylwija napisał(a):

Nie ma co się załamywać. W końcu musi się ułożyć, nie ma innego wyboru. Pamiętasz Kiarę, która do nas trafiła? Ten mix shar pei z wydarzenia na facebooku? W zeszłym tygodniu po wielu miesiącach trafiła w końcu do domu. Jak już jest źle zawsze się zdarzy coś takiego i od razu humor się polepsza. Tym bardziej, że w ciągu ostatniego tygodnia trafiły do nas 3 nowe psy i jeden trafi na dniach. Ale będzie dobrze, bo musi i tyle ;).

Posted

sylwia dzwoni dobry dom z okolic warki o chlopczyka- podalam twoj tel. z czas0w gdy odbieraliscie suke pani ali po sterylce z piaseczna- czy to ten sam- prosba o sms.gdyby bylo wiecej tel, niz szczeniakow bardzo prosze kierujcie do mnie bo w augustowie jest 7 szczeniakow

Posted

[quote name='mtf zalesie']nie moge znalezc na fb szczeniakow widze tylko Tole- dzwonia ludzie o Sniezka i mowia ze jest zarezerwowany- podeslijcie link proszeCzy chodzi Ci o te zdjęcia?
https://www.facebook.com/sylwia.parzuchowskazareba/media_set?set=a.630765283641026.1073741919.100001226799246&type=3

https://www.facebook.com/sylwia.parzuchowskazareba/media_set?set=a.628665467184341.1073741917.100001226799246&type=3

Posted

[quote name='sylwija']

i jak już wcześniej wspominałam jest Pani z Legionowa zainteresowana adopcja Śnieżka naszego :) już 2 x rozmawaialm z nią przez telefon i wczoraj odesłała ankietę, wygląda obiecująco :) tylko kto z Legionowa podjąłby się wizyty pa>

edit:
http://www.fotosik.pl/u/sylwija/album/1523368 ostatnie zdjecia rodzinki, tylko na początku są moje kocie tymczasy, tak od 4 strony - Tola i Śneżek, Freya, Benek i Koral :)

Sylwia wspominała tu na wątku o chętnej Pani

Posted

[quote name='sylwija']wątek Rudolfa - http://www.dogomania.pl/forum/threads/248372-Rudolf-pilnie-potrzeben-deklaracje-pilnie-potrzebny-dom?p=21489909#post21489909

mnie też czasem zdarza się "tracić ducha", ale psiaki potrzebują pomocy - więc musimy dawać radę choćby resztkami sił.....
Rudolf bezpieczny, Tola też..... będzie dobrze! musi być dobrze - po to tu jesteśmy i nie zostaniesz z tym sama

Posted

mari23 napisał(a):
... będzie dobrze! musi być dobrze - po to tu jesteśmy i nie zostaniesz z tym sama
Dokładnie tak :) Np. bazar świetnie działa (70zł z niego będzie na szczeniaki)

Posted

bo cudaki z tych szczeniaków :)
Śnieżek wstępnie zarezerwowany, pani z Legionowa, we wtorek będę wiedziała, czy można je i kiedy rozdzielać, nagrałam filmik jak się uda to wstawię :)
dzisiaj drugi raz je odrobaczyliśmy
Kamila, którą mestudio znalazła, może zrobić wizytę pa w Legionowie
najorzej mam z telefonem, bo mam jais stary i mi net nie dziala, a z pracy nie moge korzystac

Posted

mari23 napisał(a):
sylwija - Ty to chyba masz dzisiaj imieniki - nieprawdaż?

wszystkiego najpiękniejszego !!!!!!:calus::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

dziękuję :)
niby mam, ale specjalnie nie świętuję,
przynajmniej nie pracowałam i miałam więcej czasu dla moich i nie-moich zwierzaków

i do razu Tola przyjemniejsza, wymiziałam ja dzisiaj, lubi to ;) ona sama chyba jeszcze dzieciak, takie hołubce wyczyniała :D

Posted

Tola będzie super dziewczynką, w sumie już jest, dzisiaj mnie wycałowała z rana, tak się ucieszyła na mój widok ;)
dzisiaj sie dowiem, kiedy można szczeniorki wydawać do domów, moim zdaniem to już całkiem rezolutne psiaczki i rozbrykane, i energiczne, niesamowite jest patrzeć, jak się zmieniają
strasznie żałuję, że nie udało mi się filmiku wrzucić, ale jakoś mi net muli, będę jeszcze dziś próbować

maluchy bardzo sie garną do człowieka, przytulają się, podgryzają, śmiesznie na tych tłustych łapkach pomykają
znów mi się trafiły wyjątkowe zupełnie zwierzaczki ;)

a moze ktoś umiałby banerek zrobić - dla rodzinki, dla Rudolfa?

Posted

szczeniorki bardzo zarobaczone, odrobaczaliśmy w niedziele flubenolem, powtarzamy w sobotę drontal junior (dzisiaj zakupione -36 zl) i za tydzień w piątek szczepienie - umówiona cena 50zl/szczeniak
i praktycznie po tym szczepienie, od przyszłego weekendu można maluchy wydawać do domków - jak będą dobre i mądre :) domki oczywiście ;) bo maluchy są super :)

dla Śnieżka wizyta przedadopcyjna pewnie w ten weekend się odbędzie
reszta na razie do wzięcia

Tola szczepienie czy sterylka nie wcześniej niż za 3-4 tygodnie, na razie 3 dni pod rzad odrobaczyć mamy
Tola jest przesympatyczna, choć muszę przyznać, ze do mnie ma dużo więcej zaufania niż do TZa, mnie to już wycałować potrafi na przywitanie i się bardzo tuli i głasków domaga :)

szlag mnie trafia, bo nie mogę filmiku żadnego wrzucić :angryy: