Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='mtf zalesie']czy kolo baru nie zgodziliby sie na kojec i bude dla rudolfa

nie bardzo, bo im odstrasza klientów
karmią go, jak zimno - otwierają domek, ale zatrzymać nie mogą

to idealny pies dla kogoś, kto ma kawałek placu, i wygląda na mądrego, tylko ktoś go potraktował, mówiąc delikatnie, dość niefrasobliwie. Nie jest agresywny, raczej właśnie dostojny taki
może dostać budę, byleby tylko ktoś się nim zaopiekował

a z Tolą i kluchami byliśmy u weta, z całą pewnością możemy potwierdzić, że 3 chłopaków i jedna dziewczynka :smile:
dziewczynka to nr 1 - dodam, ze już wiemy, że potrafi warczeć i poszczekiwać :smile:
wiek maluszków - ok. 4 tygodni
Tola - niecałe 2 lata, ma stan zapalny, dostała lek przeciwbolowo-przeciwzapalny i na zatrzymanie laktacji
a maluchy maja się uczyć jeść same i jej już nie męczyć
musimy ja obserwować, bo miała 3 kleszcze
cala rodzinka odrobaczona, Tola zabezpieczona na kleszcze i pchły

no i powinny być w domu, a są niestety w kojcu,
z tym, że teraz maluchy w jednej budzie, która ma dość wysoki próg, więc się nie wygramolą raczej, a Tola ma do dyspozycji drugą - chyba, że będzie chciała z nimi.
Za wizytę nie zapłaciłam 120 zl

edit:
Tola waży 11,3kg

edit: tu zdjęcia z wizyty - wrzucę wieczorem i na dogo - https://www.facebook.com/sylwia.parzuchowskazareba/media_set?set=a.625564017494486.1073741913.100001226799246&type=1

Edited by sylwija
Posted

nie karmi, zatrzymujemy laktację, stres stresem, ale też stan zapalny, ból duży, jutro ją TZ znów zawiezie do weta
krótko mówiąc, bolą ja cycki..

ale apetyt ma, więc mam nadzieję, że przynajmniej babeszjoza nam się nie przydarzy
interesuje się szczeniakami, ale karmienie jej się źle kojarzy, ona młodziutka i chyba to dla niej bolesne doświadczenie ogólnie.. dbała bardzo, sama chuda chodziła, z tym biustem obolałym, czerwonym.. a teraz tylko patrzy, czy aby bezpieczne, czy krzywda się nie dzieje

zobaczcie , jaka ona ładna, smukła, delikatna..

Posted

Nikaragua napisał(a):
Cudna ta Tolcia :) a i szczeniule słodkie. trzeba szybko ogłaszać i dobre domki znaleźć.

chuda okropnie, najgorzej wygląda, jak przy oddechu jeszcze bardziej te żebra widoczne i kości miednicy :( zdjęcia zawsze trochę dodają, ale kluchy faktycznie za to tłuste ;)
szczeniaczki już wczoraj same próbowały mleczko (dla szczeniąt) a dziś troszkę mokrego z puszki
jutro kupię jakieś suche baby czy coś..
nieporadne są, ale chcą :)
na razie więcej się upaprzą niż zjedzą :D

Posted

Nikaragua napisał(a):
Cudna ta Tolcia :) a i szczeniule słodkie. trzeba szybko ogłaszać i dobre domki znaleźć.

śliczna jest Tola, a maluszki - słodziaczki !
ten trzecie - z pomarszczonym noskiem śmieszny taki :)
napatrzeć się nie mogę - takie słodkie :)

Posted

Sylwio napisz jakie miałaś wydatki, dobrze ? Wet, karma itd :) a i jeszcze mam pytanie czy płaciłaś za tą wizytę czy też nie ? (120 zł) ;) chcę się tylko upewnić :)

Kochani pomocy, nie mamy ani grosza !!! :modla:

Posted

Witam serdecznie- kasą niestety nie śmierdzę ale bardzo chętnie zrobię ogłoszenia Toli i dzieciakom oraz Rudolfowi.
Potrzebne mi tekst, i dane kontaktowe- zdjęcia sobie okradnę ;) Ogłoszenia będą takie jak na bazarku z mojego podpisu- ale za darmo. Co Wy na to?

Posted (edited)

Juldan napisał(a):
Witam serdecznie- kasą niestety nie śmierdzę ale bardzo chętnie zrobię ogłoszenia Toli i dzieciakom oraz Rudolfowi.
Potrzebne mi tekst, i dane kontaktowe- zdjęcia sobie okradnę ;) Ogłoszenia będą takie jak na bazarku z mojego podpisu- ale za darmo. Co Wy na to?
Dziękujemy :loveu:
Sylwija, podasz cioteczce Juldan dane do ogłoszeń?

Edited by Nikaragua
Posted

mtf zalesie napisał(a):
ofeta doplaty nadal aktualna- daj znac na co potrzeba

dziękuję :)

Macia napisał(a):
Sunia dostaje Galastop?

dostała 2 x, przestaliśmy bo się troszkę lepiej poczuła i zaczęła interesować szczeniakami i podkarmiać
ale opuchlizna, zaczerwienienia - zdecydowanie się zmniejszyły

Posted (edited)

[quote name='Livka']Sylwio napisz jakie miałaś wydatki, dobrze ? Wet, karma itd :) a i jeszcze mam pytanie czy płaciłaś za tą wizytę czy też nie ? (120 zł) ;) chcę się tylko upewnić :)

Kochani pomocy, nie mamy ani grosza !!! :modla:

nie zapłaciłam, bo nie miałam nawet na karcie kredytowej :( choć ulgowa pani doktor policzyła
wiec 'na kreskę'

edit:
na kartę za to kupiłam RC: starter suche 1kg i 4 puszki - 48 + 4 x 8 (!! strasznie drogo, normalnie w kakadu)
dziś znalazłam na zooplus -
[h=4]Royal Canin Starter Mousse Mother & Babydog[/h]- 12 x 195 g
w zestawie 79,80 zł

i
[h=4]Royal Canin Medium Starter Mother & Babydog[/h]
- 4 kg
u nas 89,80 zł

- 12 kg
cena detaliczna 233,00 złu nas 179,00 zł14,92 zł / kg

ale tam trzeba po prostu zapłacić przelewem, a ja teraz nie mam - ale cenowo się opłaca bardzo

Edited by sylwija
Posted

[quote name='Juldan']Witam serdecznie- kasą niestety nie śmierdzę ale bardzo chętnie zrobię ogłoszenia Toli i dzieciakom oraz Rudolfowi.

super :) wielkie dzięki

tylko tekst niech ktoś pomyśli.. ja już nie myślę.. całkiem..

przedwczoraj widziałam, przejeżdżając, przez chwilę Rudolfa, smutne to bardzo, taki piękny pies i i samotny, nie ma dla niego miejsca na świecie :(

Tola je bardzo ładnie i się zaokrągla - choć może to za dużo powiedziane, ale żebra i kości miednicy już tak nie wystają, zachowuje się podobnie jak Tońcio-dzikusek, choć ona na pewno kiedyś była czyjąś pieszczoszką, dzisiaj ją pogłaskałam, lubi być w pobliżu, ale tak metr bezpiecznego dystansu trzymać
Czasem karmi, bardziej dokarmia szczeniaki. Nie jest juz w takim stresie, widać, ze nie nie gorączkuje i nie boli jej
uczymy kluchy jeść, najpierw było mleko z butli - budziły nas ich wrzaski w nocy, na drugiej wizycie (bez kosztów) pani doktor nam poradziła ten starter RC, który sprawdza się znakomicie, trochę się w nim taplają ale i trochę jedzą. i mniej wrzeszczą, więc i Tola trochę odpoczywa
maja w kojcu (ogrodzone 60 m) 2 budy - jedna Toli, druga ich. I Tola , jak chce, to do nich idzie, jak nie - siedzi u siebie, widać, ze to jej dobrze robi, bo na początku miała dość i nie chciała w ogóle do nich podchodzić, tylko ich wrzaski powodowały, ze była jeszcze bardziej niespokojna. Chyba kojarzyła to z bólem i złym samopoczuciem i zmęczeniem,
Maluchy trochę posikują w budzie, ale co mnie zadziwiło, gramolą się z niej i załatwiają się na zewnątrz. więc to posikiwanie to chyba przez sen.
czy to możliwe, że są tak czyste?

miałam kilka telefonów w sprawie szczeniaków - dzięki kaido - z tym, ze one chyba do domu będą mogły iść najwcześniej za miesiąc? jak skończą jakieś 8 tygodni co najmniej? nie wiem, kto się zna?
ale za to byłby czas na wizytę przed-adopcyjną i dogranie szczegółów - wiec zobaczymy, co wyjdzie - jeden pan miał przesłać adres mailowy, ale nie dostałam, a jedna pani jeszcze dzisiaj ma zadzwonić
postaram się w weekend nowe zdjęcia porobić

ja generalnie mam teraz strasznie, w pracy bardzo ciężko, mam jeszcze na dt kocia rodzinke, kota, który przyszedł i kota z wypadku - http://www.dogomania.pl/forum/threads/247442-moje-kocie-tymczasy
przydałby się domowy tymczas dla Toli i maluchów, wspólny, ale gdzieś indziej do kojca, to na pewno nie miałoby sensu.

trochę pewnie chaotycznie piszę (jeszcze bardziej niż zwykle ;)), ale to ze zmęczenia..

Posted (edited)

Odkupiłam od Gusiaczek płaszcz za 100zł i wspólnie postanowiłyśmy przekazać te pieniądze na szczeniaki.
Poproszę o nr konta

Pieniążki wysłane

Edited by Nikaragua
Posted

[quote name='Nikaragua']Odkupiłam od Gusiaczek płaszcz za 100zł i wspólnie postanowiłyśmy przekazać te pieniądze na szczeniaki.
Poproszę o nr konta

Pieniążki wysłane
Dziękujemy