NikaEla Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 No to w sumie dobrze, że ta folia nie zawinęła jej się w brzuchu.... Quote
mari23 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 oby to było wszystko, co do wydalenia miała Tola - nie wiadomo, co połknęła wygłodzona sunia łapczywie jedząca jakieś odpadki :( Quote
mtf zalesie Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 czy kolo baru nie zgodziliby sie na kojec i bude dla rudolfa Quote
sylwija Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 (edited) [quote name='mtf zalesie']czy kolo baru nie zgodziliby sie na kojec i bude dla rudolfa nie bardzo, bo im odstrasza klientów karmią go, jak zimno - otwierają domek, ale zatrzymać nie mogą to idealny pies dla kogoś, kto ma kawałek placu, i wygląda na mądrego, tylko ktoś go potraktował, mówiąc delikatnie, dość niefrasobliwie. Nie jest agresywny, raczej właśnie dostojny taki może dostać budę, byleby tylko ktoś się nim zaopiekował a z Tolą i kluchami byliśmy u weta, z całą pewnością możemy potwierdzić, że 3 chłopaków i jedna dziewczynka :smile: dziewczynka to nr 1 - dodam, ze już wiemy, że potrafi warczeć i poszczekiwać :smile: wiek maluszków - ok. 4 tygodni Tola - niecałe 2 lata, ma stan zapalny, dostała lek przeciwbolowo-przeciwzapalny i na zatrzymanie laktacji a maluchy maja się uczyć jeść same i jej już nie męczyć musimy ja obserwować, bo miała 3 kleszcze cala rodzinka odrobaczona, Tola zabezpieczona na kleszcze i pchły no i powinny być w domu, a są niestety w kojcu, z tym, że teraz maluchy w jednej budzie, która ma dość wysoki próg, więc się nie wygramolą raczej, a Tola ma do dyspozycji drugą - chyba, że będzie chciała z nimi. Za wizytę nie zapłaciłam 120 zl edit: Tola waży 11,3kg edit: tu zdjęcia z wizyty - wrzucę wieczorem i na dogo - https://www.facebook.com/sylwia.parzuchowskazareba/media_set?set=a.625564017494486.1073741913.100001226799246&type=1 Edited October 21, 2013 by sylwija Quote
bric-a-brac Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Przypadkiem trafiłam, z cegiełkowego. Pobieżnie przeczytałam. Kurcze... biedna ta mamuśka, chuda... Karmi kluski czy stres wziął górę? Quote
sylwija Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 nie karmi, zatrzymujemy laktację, stres stresem, ale też stan zapalny, ból duży, jutro ją TZ znów zawiezie do weta krótko mówiąc, bolą ja cycki.. ale apetyt ma, więc mam nadzieję, że przynajmniej babeszjoza nam się nie przydarzy interesuje się szczeniakami, ale karmienie jej się źle kojarzy, ona młodziutka i chyba to dla niej bolesne doświadczenie ogólnie.. dbała bardzo, sama chuda chodziła, z tym biustem obolałym, czerwonym.. a teraz tylko patrzy, czy aby bezpieczne, czy krzywda się nie dzieje zobaczcie , jaka ona ładna, smukła, delikatna.. Quote
NikaEla Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Cudna ta Tolcia :) a i szczeniule słodkie. trzeba szybko ogłaszać i dobre domki znaleźć. Quote
sylwija Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 a maluchy grzeczne u weta były, sporo osób się nimi zajmowało :) Quote
sylwija Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Nikaragua napisał(a):Cudna ta Tolcia :) a i szczeniule słodkie. trzeba szybko ogłaszać i dobre domki znaleźć. chuda okropnie, najgorzej wygląda, jak przy oddechu jeszcze bardziej te żebra widoczne i kości miednicy :( zdjęcia zawsze trochę dodają, ale kluchy faktycznie za to tłuste ;) szczeniaczki już wczoraj same próbowały mleczko (dla szczeniąt) a dziś troszkę mokrego z puszki jutro kupię jakieś suche baby czy coś.. nieporadne są, ale chcą :) na razie więcej się upaprzą niż zjedzą :D Quote
mtf zalesie Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 ofeta doplaty nadal aktualna- daj znac na co potrzeba Quote
mari23 Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Nikaragua napisał(a):Cudna ta Tolcia :) a i szczeniule słodkie. trzeba szybko ogłaszać i dobre domki znaleźć. śliczna jest Tola, a maluszki - słodziaczki ! ten trzecie - z pomarszczonym noskiem śmieszny taki :) napatrzeć się nie mogę - takie słodkie :) Quote
mestudio Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Kochane zwierzaczki, a Tola cudna i wspaniała mamuśka. Będzie piękna jak już przytyje i dojdzie do siebie. Ma przemiły pyszczek. Quote
Livka Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Sylwio napisz jakie miałaś wydatki, dobrze ? Wet, karma itd :) a i jeszcze mam pytanie czy płaciłaś za tą wizytę czy też nie ? (120 zł) ;) chcę się tylko upewnić :) Kochani pomocy, nie mamy ani grosza !!! :modla: Quote
Livka Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Ślicznie dziękujemy cioci bric-a-brac za wpłatę dla Toli i maluszków Quote
Juldan Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Witam serdecznie- kasą niestety nie śmierdzę ale bardzo chętnie zrobię ogłoszenia Toli i dzieciakom oraz Rudolfowi. Potrzebne mi tekst, i dane kontaktowe- zdjęcia sobie okradnę ;) Ogłoszenia będą takie jak na bazarku z mojego podpisu- ale za darmo. Co Wy na to? Quote
sylwija Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 powiem krótko - dzisiaj pierwsza noc przespana ;:D więcej napiszę wieczorem, bo teraz jestem w pracy i tyko cichaczem chciałam się pochwalić ;) Quote
NikaEla Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 (edited) Juldan napisał(a):Witam serdecznie- kasą niestety nie śmierdzę ale bardzo chętnie zrobię ogłoszenia Toli i dzieciakom oraz Rudolfowi. Potrzebne mi tekst, i dane kontaktowe- zdjęcia sobie okradnę ;) Ogłoszenia będą takie jak na bazarku z mojego podpisu- ale za darmo. Co Wy na to?Dziękujemy :loveu: Sylwija, podasz cioteczce Juldan dane do ogłoszeń? Edited October 24, 2013 by Nikaragua Quote
Juldan Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Nikaragua napisał(a):Dziękujemy :loveu: To ja dziękuję- zwłaszcza Tobie Nikaragua :) Quote
sylwija Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 mtf zalesie napisał(a):ofeta doplaty nadal aktualna- daj znac na co potrzeba dziękuję :) Macia napisał(a):Sunia dostaje Galastop? dostała 2 x, przestaliśmy bo się troszkę lepiej poczuła i zaczęła interesować szczeniakami i podkarmiać ale opuchlizna, zaczerwienienia - zdecydowanie się zmniejszyły Quote
sylwija Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 (edited) [quote name='Livka']Sylwio napisz jakie miałaś wydatki, dobrze ? Wet, karma itd :) a i jeszcze mam pytanie czy płaciłaś za tą wizytę czy też nie ? (120 zł) ;) chcę się tylko upewnić :) Kochani pomocy, nie mamy ani grosza !!! :modla: nie zapłaciłam, bo nie miałam nawet na karcie kredytowej :( choć ulgowa pani doktor policzyła wiec 'na kreskę' edit: na kartę za to kupiłam RC: starter suche 1kg i 4 puszki - 48 + 4 x 8 (!! strasznie drogo, normalnie w kakadu) dziś znalazłam na zooplus - [h=4]Royal Canin Starter Mousse Mother & Babydog[/h]- 12 x 195 g w zestawie 79,80 zł i [h=4]Royal Canin Medium Starter Mother & Babydog[/h] - 4 kg u nas 89,80 zł - 12 kg cena detaliczna 233,00 złu nas 179,00 zł14,92 zł / kg ale tam trzeba po prostu zapłacić przelewem, a ja teraz nie mam - ale cenowo się opłaca bardzo Edited October 25, 2013 by sylwija Quote
sylwija Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 [quote name='Juldan']Witam serdecznie- kasą niestety nie śmierdzę ale bardzo chętnie zrobię ogłoszenia Toli i dzieciakom oraz Rudolfowi. Potrzebne mi tekst, i dane kontaktowe- zdjęcia sobie okradnę ;) Ogłoszenia będą takie jak na bazarku z mojego podpisu- ale za darmo. Co Wy na to? super :) wielkie dzięki tylko tekst niech ktoś pomyśli.. ja już nie myślę.. całkiem.. przedwczoraj widziałam, przejeżdżając, przez chwilę Rudolfa, smutne to bardzo, taki piękny pies i i samotny, nie ma dla niego miejsca na świecie :( Tola je bardzo ładnie i się zaokrągla - choć może to za dużo powiedziane, ale żebra i kości miednicy już tak nie wystają, zachowuje się podobnie jak Tońcio-dzikusek, choć ona na pewno kiedyś była czyjąś pieszczoszką, dzisiaj ją pogłaskałam, lubi być w pobliżu, ale tak metr bezpiecznego dystansu trzymać Czasem karmi, bardziej dokarmia szczeniaki. Nie jest juz w takim stresie, widać, ze nie nie gorączkuje i nie boli jej uczymy kluchy jeść, najpierw było mleko z butli - budziły nas ich wrzaski w nocy, na drugiej wizycie (bez kosztów) pani doktor nam poradziła ten starter RC, który sprawdza się znakomicie, trochę się w nim taplają ale i trochę jedzą. i mniej wrzeszczą, więc i Tola trochę odpoczywa maja w kojcu (ogrodzone 60 m) 2 budy - jedna Toli, druga ich. I Tola , jak chce, to do nich idzie, jak nie - siedzi u siebie, widać, ze to jej dobrze robi, bo na początku miała dość i nie chciała w ogóle do nich podchodzić, tylko ich wrzaski powodowały, ze była jeszcze bardziej niespokojna. Chyba kojarzyła to z bólem i złym samopoczuciem i zmęczeniem, Maluchy trochę posikują w budzie, ale co mnie zadziwiło, gramolą się z niej i załatwiają się na zewnątrz. więc to posikiwanie to chyba przez sen. czy to możliwe, że są tak czyste? miałam kilka telefonów w sprawie szczeniaków - dzięki kaido - z tym, ze one chyba do domu będą mogły iść najwcześniej za miesiąc? jak skończą jakieś 8 tygodni co najmniej? nie wiem, kto się zna? ale za to byłby czas na wizytę przed-adopcyjną i dogranie szczegółów - wiec zobaczymy, co wyjdzie - jeden pan miał przesłać adres mailowy, ale nie dostałam, a jedna pani jeszcze dzisiaj ma zadzwonić postaram się w weekend nowe zdjęcia porobić ja generalnie mam teraz strasznie, w pracy bardzo ciężko, mam jeszcze na dt kocia rodzinke, kota, który przyszedł i kota z wypadku - http://www.dogomania.pl/forum/threads/247442-moje-kocie-tymczasy przydałby się domowy tymczas dla Toli i maluchów, wspólny, ale gdzieś indziej do kojca, to na pewno nie miałoby sensu. trochę pewnie chaotycznie piszę (jeszcze bardziej niż zwykle ;)), ale to ze zmęczenia.. Quote
NikaEla Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 (edited) Odkupiłam od Gusiaczek płaszcz za 100zł i wspólnie postanowiłyśmy przekazać te pieniądze na szczeniaki. Poproszę o nr konta Pieniążki wysłane Edited October 25, 2013 by Nikaragua Quote
Livka Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 [quote name='Nikaragua']Odkupiłam od Gusiaczek płaszcz za 100zł i wspólnie postanowiłyśmy przekazać te pieniądze na szczeniaki. Poproszę o nr konta Pieniążki wysłane Dziękujemy Quote
Recommended Posts