mtf zalesie Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 jak mu gmina zaplaci to moze poszuka ale chyba lepiej zrobic to samemu,szczeniaki ostatnio oddal pani ali mowiac ze u niego nie przezyja.. Quote
mtf zalesie Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 gmina magnuszew ma namiary na pana gol....--w celu odlowienia suki trzeba porozmawiac z samym wojtem aby uzyskac jego zgode /pani z urzedu mowi ze oni musza najpierw sprawdzic czy to nie jest czyjs pies itp, na pytanie gdzie jest pies nie odpowiedzialam aby nie zniknal /wojt bedzie pewnie staral sie nie wydac kasy wiec przygotuj sie na ciezka dyskusje jak znam typy z tej okolicy/ moim zdaniem lepiej dac stowke miejscowym aby ja posledzili - pewniejsze to niz gol... w razie czego mam tel.do niego.a numer do urzedu gminy magnuszew znajdziesz w internecie Quote
sylwija Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 tylko kłopot w tym, że ja tam przejeżdżam tylko i to w najdziwniejszych porach, znaczy skoro świt, albo późnym wieczorem wczoraj wracałam koło 22ej, to nie dość, ze ciemno, to jescze teren pod sklepem zamknięty, nawet nie mogłam karmy podsypać myślę, z kim tu gadać.., miałam naDZIEJĘ, ŻE uda sie kogoś z okolicy znlaeźć Quote
mtf zalesie Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 na stronie gminy jest tel.do soltysa tej miejscowosci- moze zadzwonic z prosba o tel, do tego sklepu skoro jest najblizej Quote
sylwija Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 (edited) porażkowo to wygląda, ale próbuję.. trzymajcie kciuki.. napisze potem/jutro więcej.. może macie pomysł na Rudolfa? - miałby budę na wyposażeniu, żeby tylko ktoś się nim zaopiekował.. 'TYLKO'.. edit: Tola podobno z bliska wygląda raczej na karmiaca.. :( Edited October 18, 2013 by sylwija Quote
sylwija Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 (edited) Ta biala plamka to Tola. Chuda okropnie i przerażona sunia, która gdzieś w sadach ma prawdopodobnie szczeniaki.. :( potwierdziło się, są szczeniaki - 4 sztuki Szczeniaki Toli. Widza, wrzeszczą a nawet warczaly i poszczekiwaly.. były w norze pod drewnem. (edit: zdjecia z telefonu od razu po wyjęciu z dziury..) Tola przerażona i nieufna bardzo dzięki fachowej pomocy udało się i ją złapać. są u mnie w kojcu, gdzie jest buda, ale to nie miejsce dla takich maluchów i bojaźliwej suni. Przydałby się dom, domowy tymczas.. Edited October 19, 2013 by sylwija Quote
sylwija Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Tola zanim została złapana - wygrzewała się na słoneczku, potem wpadła w panikę potem w kojcu - widać, jak jest przerażona .. Quote
sylwija Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 (edited) 4 kluski nie wiem, ile one mogą mięć.. ale dra się, któryś nawet warczał a jeden poszczekiwał, jak to drzewo odkładaliśmy na bok i wyciągane były z nory.. martwię się, bo maluchy wsadziliśmy do budy, a Tola nie wchodzi do niej, one głodne, a ona przemykała najpierw pod siatką, a teraz się pokłada, ale nie idzie do nich :( choć widać, ze cycki takie nabrzmiałe.. edit: Tola nie je, ma miske z suchym Festivalem, dołożylam puszki trochę - zapach, zeby skusił, nic nie chce., Edited October 19, 2013 by sylwija Quote
mtf zalesie Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 gratuluje akcji,podniose chociaz -moze ktos zajrzy ,zostawie tel. znajomej i w celestynowie gdyby byli chetni na szczeniaki.nie wiadomo jakiej sa plci i na ile zsocjalizowane,na moje oko maja okolo miesiaca Quote
sylwija Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 wydaje sie, ze 3 chlopaków i dziewczynka, ale pewności nie mam. moga tak miec, nie znam sie zupelnie na takich maluchach Quote
mtf zalesie Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 chyba z gminy nic nie wycisniesz ,zaplace ci za szczepienia lub karme- w zaleznosci od potrzeb.powiem pani ali z augustowa ze sa tez szczeniaki kolo warki /ona ma chyba 9/ ktore beda male/ i zglaszaja sie chetni a twoje beda chyba srednie lub wieksze sadzac po matce Quote
Macia Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Maluchy mają wszystkie zęby? Mi one raczej wyglądają na 3, 4 tygodnie. Takie niezbyt chodzące kluchy. Quote
sylwija Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 mtf zalesie napisał(a):chyba z gminy nic nie wycisniesz ,zaplace ci za szczepienia lub karme- w zaleznosci od potrzeb.powiem pani ali z augustowa ze sa tez szczeniaki kolo warki /ona ma chyba 9/ ktore beda male/ i zglaszaja sie chetni a twoje beda chyba srednie lub wieksze sadzac po matce wlasnie na gmine to nie ma co liczyc wcale chyba duze bardzo to nie, ona tez nie jest duza - z 10 kg moze, tylko drobna. raczej malo-srednie ;) dzieki za pomoc :) Macia napisał(a):Maluchy mają wszystkie zęby? Mi one raczej wyglądają na 3, 4 tygodnie. Takie niezbyt chodzące kluchy. moim zdaniem wcale nie maja zebow, jeden ziewał- to patrzyłam i palec nawet mi pocmokal, i tak bardziej pełzają, trochę łażą, się przewracając Quote
Macia Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Czyli mają raczej ok. 3 tygodni. Powinno być widać czy im kły się już przebijają. Jeśli nie to mogą być jeszcze trochę młodsze. Quote
mari23 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 zajrzałam tu z wątku baloniarek..... cudne te maleństwa, a Tola - tak bardzo przerażona :( czasem pytają mnie ludzie o szczeniaki lub psy do adopcji - gdyby ktoś się odezwał - nie zapomnę o Rudolfie, Toli i dzieciaczkach Quote
NikaEla Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Przyszłam od baloniarek, może bazar imienny na maluchy zrobić? Quote
mari23 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Nikaragua napisał(a):Przyszłam od baloniarek, może bazar imienny na maluchy zrobić? ja mogę (z konta SHA) zrobić aukcję cegiełkową na allegro, choć ostatnio mizerny tam odzew jest :( skoro gmina nie pomoże, to trzeba byłoby zgłosić Tolę do Sterylkowej Skarbonki Quote
sylwija Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 byłoby super, jakby się udało jakiś bazarek, czy cegiełki zorganizować dzięki, ze jesteście :) zgłosze Tolę, płacę składki na Skarbonkę - bo słuszna inicjatywa teraz jest największy problem taki, że Tola to panika, a wygląda, ze jednak ma stan zapalny albo coś. ma tylne cycki zaczerwieniona, a jeden bardzo spuchnięty ja dziś pracuję, więc może TZ nie pójdzie do pracy i się uda mu ją zawieźć, ale ona taka panika, że nie wiem, jak ją znów capnąć, spróbuję calm aid podać Quote
sylwija Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 mari23 napisał(a): czasem pytają mnie ludzie o szczeniaki lub psy do adopcji - gdyby ktoś się odezwał - nie zapomnę o Rudolfie, Toli i dzieciaczkach dziękuję :) tylko nie wiem, za ile one adopcyjne? jakieś takie małe kluchy na razie, 'niegramotne'.. Quote
sylwija Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 teraz jesteśmy na etapie, po przemyśleniach - wieczorem po prostu już, jak będę po pracy, zawieziemy ją i maluchy do lecznicy ze szpitalem, jakby musiała zostać.. bo niepokoi mnie mocno ten wygląd, a jakby się okazało, ze maluchy trzeba karmić, bo ona nie może.. poza tym Tola się trzęsie, nie wiem, czy nie ma gorączki :( a boi się nas bardzo :( Quote
Ellig Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Sywia, co najbardziej jest potrzebna , napisz proszę, ja teraz zagladam z doskoku tak bedzie do konca pazdziernika albo i dluzej wiec pisz co potrzebujesz i w czym moze pomoc KLUB WB. Quote
sylwija Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Ellig napisał(a):Sywia, co najbardziej jest potrzebna , napisz proszę, ja teraz zagladam z doskoku tak bedzie do konca pazdziernika albo i dluzej wiec pisz co potrzebujesz i w czym moze pomoc KLUB WB. dzięki Elu :) jak tylko będę wiedziała, jak wygląda sprawa, to się pewnie zgłoszę na arze daję Toli karmę josera festival moich psiaków, ale chyba trzeba będzie dla matek karmiących, nie wiem, co wet o małych powie i czy Tola wymaga leczenia.. ech.. się porobiło.. Quote
NikaEla Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Nikaragua']Przyszłam od baloniarek, może bazar imienny na maluchy zrobić? gotowe: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248072 teraz trzeba zwołać majętne ciotki i hojnych wujaszków Quote
Ellig Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 sylwija napisał(a):dzięki Elu :) jak tylko będę wiedziała, jak wygląda sprawa, to się pewnie zgłoszę na arze daję Toli karmę josera festival moich psiaków, ale chyba trzeba będzie dla matek karmiących, nie wiem, co wet o małych powie i czy Tola wymaga leczenia.. ech.. się porobiło.. Prosze, koniecznie napisz .Trzymaj się!:) Quote
sylwija Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 jeszcze Tola wysrała, za przeproszeniem, torbę foliową.. mam nadzieję, że nic jej nie zostało, tak to jest, jak pies/kot się żywi na śmietnikach.. a ktoryś z maluchów ma rozwolnienie Quote
Recommended Posts