Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

jo37 i kcd - pełne skrzynki, napisałam do mazowszana2 i napiszę zaraz na fb, wczoraj poprosiłam o dołączenie do grupy

edit:
napisałam w sumie do trzech osób, może się uda :cool3:

Edited by sylwija
Posted

a jak ja trzymam ;)

a w międzyczasie Tola była na szczepieniu dzisiaj - na wściekliznę, pani doktor nam promocję policzyła 10 zl zamiast 30 :)
za 2 tyg. wirusówki można a za kolejne 2 można sterylkę umawiać
ALE mówiliśmy, ze sierść Toli słaba i marznie, i ma na szyi zaczerwienienie, nie wiadomo,czy maluchy ją drapią, czy co.. bo na nosku to wygląda na obtarcie delikatne, ale lepiej zapytać i pani doktor powiedziała, ZE może być tarczyca po porodzie, niedoczynność,
wiec jeszcze krew została pobrana na t4 (za 30 - koszty ambulatorium, zamiast 45)
wiec ogólnie, nie jest źle raczej
Tola była bardzo grzeczna, ale bardzo spięta, nie bardzo chciała iść na smyczy, nie umie powiedzieć, czy nie umie, czy stres
a jak ja zabieraliśmy do samochodu, to TZ obsikała ze strachu :(
u nas wyluzowana, ale na zewnątrz lęki
na pewno domowy dt/ds by szybko jej pomógł..
ale póki co, święta idą, będzie troszkę czasu.. może się uda oswoić ze smyczą, z wychodzeniem poza działkę..

Posted

[quote name='sylwija']myślałam, że Nutusia napisze ;)
była wizyta, wypadło ok.
więc, jak się nic nie zmieni, to jeden maluszek za tydzień zamieszka już u siebie :)To wspaniale :)

Posted

Przepraszam - wczoraj po wizycie pognałam od razu na imprezę ;) Wróciłam bardzo późno, a dziś miałam sporo roboty w domu :(

Wrażenia z wizyty bardzo pozytywne. Państwo oboje mieli psy w domach rodzinnych plus Pani "wyszła z domu" z sunią dalmatynką, która dożyła 18 lat. Po jej odejściu ciąża jedna, potem druga, praca, małe dzieci... Ale nadszedł wreszcie czas na psa. Dzieci przygotowywane na to wydarzenie od dłuższego czasu - wychodzenie na spacer ze... smyczą ;) :), opracowywanie harmonogramów, wybieranie miejsca dla psa, sprawdzanie w internecie oferty karm, gryzaków i zabawek. Na początku spotkania dzieci były obecne. Starsze - chłopczyk w IV klasie - zadawał pytania, uważnie słuchał. Dziewczynka - w I klasie - żywe srebro. Państwo chcą adoptować malucha przed Świętami, bo do 10 stycznia będą na urlopie, więc będzie czas na aklimatyzację, wzajemne poznanie się... Potem na 2 tygodnie wracają do pracy, a za kolejne dwa wyjeżdżają i oczywiście maluch pojedzie z nimi. Wszystko jest dokładnie zaplanowane i przemyślane. Myślę, że będzie można być spokojnym o los maluszka, który trafi do tej Rodziny.
Trzymam kciuki! :) A gdyby była potrzebna wizyta PA - chętnie poznam tego... szczęściarza :)

Posted

na pewno potrzebują, ale dzisiaj miałam kontakt w sprawie jednego malucha, wysłałam ankietę :) więc możemy chwilę poczekać, zobaczymy, kto będzie potrzebował.
Na pewno Tola, miałam o niej napisać parę słów - już kaido obiecałam, ale ciągle mi czasu brak na chwilę zastanowienia..

a w międzyczasie - Maluszki miały odwiedziny Mikołaja - Livia B. z FB przesłała im niespodziankę i wielką frajdę uczyniła :)

muszę wrzucić na fotosik, bo z FB jakieś wielkie mi się ładują..

Posted

jest też trochę gorsza wiadomość - Tola ma lekką niedoczynność tarczycy, stąd marznie, ma słabą sierść, i trochę na szyi zmiany zaczerwienione
kupiłam jej dzisiaj Eltroxin, Jutro wstawię wyniki i zalecenia, zresztą tam jest kilka specyfików, o które chciałam zapytać może ktoś ma zbędne..
to podobno często po porodzie, wygłodzeniu, spadku immunologicznego..