NikaEla Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='sylwija']Dziękuję :) Cos pomyślę wieczorem A jest ktoś, kto moglby szybkozrobić wizytę pa warszawa ok.lasku Bielańskiego?zadałam to pytanie tez na FB https://www.facebook.com/groups/wizytypa/ Quote
sylwija Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 Dzięki wróciła ankieta, w porządku więc. . Może. . Quote
mtf zalesie Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 moge ci dac tel do kometa- nie udziela sie na dogo ale mieszkala chyba blisko Quote
sylwija Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 [quote name='mtf zalesie']moge ci dac tel do kometa- nie udziela sie na dogo ale mieszkala chyba blisko[/QUOTE] Jasne. Poproszę :) Quote
NikaEla Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 u Baloniarek jest wpis: [quote name='inka33']Proponuję zapytać: Jo37, kcd, Mazowszankę2[/QUOTE]a na FB: są nazwiska dwóch wizytatorów z okolicy Quote
sylwija Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 (edited) jo37 i kcd - pełne skrzynki, napisałam do mazowszana2 i napiszę zaraz na fb, wczoraj poprosiłam o dołączenie do grupy edit: napisałam w sumie do trzech osób, może się uda :cool3: Edited December 13, 2013 by sylwija Quote
sylwija Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 [quote name='mtf zalesie']zmierz ja od szyji do ogona bo moze mam ubranko w miare pasujace[/QUOTE] od szyi do ogona - 50 cm a obwód szyi ok.30 Quote
Nutusia Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Witam się na wątku ;) Umówiłam się z Panią z Wolumenu na dziś ok. 17.30 - kciuki wskazane ;) Quote
NikaEla Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='Nutusia'] Umówiłam się z Panią z Wolumenu na dziś ok. 17.30 - kciuki wskazane ;)[/QUOTE]bardzo mocno zacisnę Quote
sylwija Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 a jak ja trzymam ;) a w międzyczasie Tola była na szczepieniu dzisiaj - na wściekliznę, pani doktor nam promocję policzyła 10 zl zamiast 30 :) za 2 tyg. wirusówki można a za kolejne 2 można sterylkę umawiać ALE mówiliśmy, ze sierść Toli słaba i marznie, i ma na szyi zaczerwienienie, nie wiadomo,czy maluchy ją drapią, czy co.. bo na nosku to wygląda na obtarcie delikatne, ale lepiej zapytać i pani doktor powiedziała, ZE może być tarczyca po porodzie, niedoczynność, wiec jeszcze krew została pobrana na t4 (za 30 - koszty ambulatorium, zamiast 45) wiec ogólnie, nie jest źle raczej Tola była bardzo grzeczna, ale bardzo spięta, nie bardzo chciała iść na smyczy, nie umie powiedzieć, czy nie umie, czy stres a jak ja zabieraliśmy do samochodu, to TZ obsikała ze strachu :( u nas wyluzowana, ale na zewnątrz lęki na pewno domowy dt/ds by szybko jej pomógł.. ale póki co, święta idą, będzie troszkę czasu.. może się uda oswoić ze smyczą, z wychodzeniem poza działkę.. Quote
sylwija Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 myślałam, że Nutusia napisze ;) była wizyta, wypadło ok. więc, jak się nic nie zmieni, to jeden maluszek za tydzień zamieszka już u siebie :) Quote
NikaEla Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='sylwija']myślałam, że Nutusia napisze ;) była wizyta, wypadło ok. więc, jak się nic nie zmieni, to jeden maluszek za tydzień zamieszka już u siebie :)To wspaniale :) Quote
sylwija Posted December 13, 2013 Author Posted December 13, 2013 nie zapeszajmy ;) sie okaże ;) Quote
Poker Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Przesłodkie maluszki poznające świat.Oby do końca życia tylko z tej dobrej strony. Quote
Nutusia Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Przepraszam - wczoraj po wizycie pognałam od razu na imprezę ;) Wróciłam bardzo późno, a dziś miałam sporo roboty w domu :( Wrażenia z wizyty bardzo pozytywne. Państwo oboje mieli psy w domach rodzinnych plus Pani "wyszła z domu" z sunią dalmatynką, która dożyła 18 lat. Po jej odejściu ciąża jedna, potem druga, praca, małe dzieci... Ale nadszedł wreszcie czas na psa. Dzieci przygotowywane na to wydarzenie od dłuższego czasu - wychodzenie na spacer ze... smyczą ;) :), opracowywanie harmonogramów, wybieranie miejsca dla psa, sprawdzanie w internecie oferty karm, gryzaków i zabawek. Na początku spotkania dzieci były obecne. Starsze - chłopczyk w IV klasie - zadawał pytania, uważnie słuchał. Dziewczynka - w I klasie - żywe srebro. Państwo chcą adoptować malucha przed Świętami, bo do 10 stycznia będą na urlopie, więc będzie czas na aklimatyzację, wzajemne poznanie się... Potem na 2 tygodnie wracają do pracy, a za kolejne dwa wyjeżdżają i oczywiście maluch pojedzie z nimi. Wszystko jest dokładnie zaplanowane i przemyślane. Myślę, że będzie można być spokojnym o los maluszka, który trafi do tej Rodziny. Trzymam kciuki! :) A gdyby była potrzebna wizyta PA - chętnie poznam tego... szczęściarza :) Quote
NikaEla Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Czy maluchy i Tola potrzebują nowych ogłoszeń? Może wykupię im na bazarku? Quote
sylwija Posted December 17, 2013 Author Posted December 17, 2013 na pewno potrzebują, ale dzisiaj miałam kontakt w sprawie jednego malucha, wysłałam ankietę :) więc możemy chwilę poczekać, zobaczymy, kto będzie potrzebował. Na pewno Tola, miałam o niej napisać parę słów - już kaido obiecałam, ale ciągle mi czasu brak na chwilę zastanowienia.. a w międzyczasie - Maluszki miały odwiedziny Mikołaja - Livia B. z FB przesłała im niespodziankę i wielką frajdę uczyniła :) muszę wrzucić na fotosik, bo z FB jakieś wielkie mi się ładują.. Quote
Nutusia Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Cud-miód-i-orzeszki :) Ciekawe którego malucha wybierze w końcu "mój" domek. Dzieciaki stawiają na tego krótkołapka ;) Quote
NikaEla Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Wśród dobrych wieści powiem,że do końca tygodnia skończę rozliczać oba bazarki i na szczeniaki i Tolę powinno być jeszcze ok 350zł. Quote
sylwija Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 jest też trochę gorsza wiadomość - Tola ma lekką niedoczynność tarczycy, stąd marznie, ma słabą sierść, i trochę na szyi zmiany zaczerwienione kupiłam jej dzisiaj Eltroxin, Jutro wstawię wyniki i zalecenia, zresztą tam jest kilka specyfików, o które chciałam zapytać może ktoś ma zbędne.. to podobno często po porodzie, wygłodzeniu, spadku immunologicznego.. Quote
Recommended Posts