Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

dziękuję :)

a ja nie ogarniam, ile one jedzą.. te worki, które kupowałam, to jeden był 12kg a drugi 20kg
a tu znów nie ma jedzenia.. się dzisiaj obudziłam 'z ręką w nocniku'. posypałam dla dorosłych małych ras i jedzą.. dobrze, bo tamo miały namaczane, a to chrupią z apetytem..
ale jak to możliwe, ze one 40 kg karmy zjadły?? niby rosną, ale.. tyle aż? to jakieś 40 kg przecież (bo jeszcze na początku kilka małych kupiłam paczek), trochę puszek tez było na początku..
jadły to szczeniorki i Tola, grube nie są, dostają 2 x dziennie.. hmm. nic to, muszę kupić, teraz już juniora normalnego, chyba 3 m-ce maja już..

myślałam, ze dzisiaj zdjęć porobię, ale zawieja, zamieć, i w ogóle.. może jutro będzie spokojniej :)
swoją drogą, Xawery to ładne imię dla jakiegoś zwierzaczka ;)

edit:
wydaje się, ze maluchy na razie dobrze znoszą chłód i niepogodę, ale Tola się trzęsie..:shake:

Edited by sylwija
  • Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Ekskluzywnego przelałam dziś 42zł (dla równego rachunku, czyli już razem 150zł). Bo skoro są wpłaty bazarkowe to niech te pieniądze nie zalegają u mnie na koncie.

Posted (edited)

dziękuję bardzo :)

Tola EWIDENTNIE MARZNIE, ma delikatną sierść, była przecież bardzo wygłodzona, wychudzona.. wszystko maluchom z siebie oddawała i teraz marznie trzęsie się biedactwo
rodzinka powinna mieć domowy dt, a najlepiej DS już i Tola, i maluszki..
Tola niechętnie w ogóle z budy wychodzi. malce na razie mniej odczuwają, są tłuściutkie i mają lepszą sierść, ona bardzo o nie dbała przecież..ale niedługo i im doopki zmarzną :(

ale do przytulania wszyscy się garną..
gdzie ich domki? własny człowiek i ciepły kąt im potrzebny - pilnie..

Edited by sylwija
Posted (edited)

dzisiaj jeden telefon był
dziwny co najmniej, pierwszy raz ktoś mnie wyprowadził tak z równowagi, że ja zakończyłam rozmowę i odłożyłam słuchawkę - powiedziałam, ze przykro mi, ale straciłam cierpliwość do tej rozmowy, dziękuje za telefon, do widzenia.
Babka na początku rozmowy oznajmiła, ze adopcje stoją z powodu schizofrenii
zapytała czy to fundacja
potem nie bardzo w ogóle chciała słuchać, tylko proszę podać adres
miałam wrażenie, ze jej satysfakcje jakąś sprawiło , ze powiedziałam, ze mam dość

edit:
parę zdjeć :)

Edited by sylwija
nie wiem, dalczego mi sie z FB takie wielkie zdjecia robia, a na fotosik starsnzie dluuugo sie wrzucaja..
Posted

ludzi.. brak..
w weekend kupiłam na szybko 2,75 Acana (67 zl) co się w ogóle nie opłaca, ale musiałam, bo czekam, zeby dostać nadgodziny, bo w hurtowni muszę więcej kupić, wiec i swoim, i dla psiej rodzinki, i kociej zresztą tez.. zakupię w najbliższych dniach
rośnie towarzystwo, marnuje się w kojcu.. serce mi się kraje, szcz. ze mam taki zapi,.rz w pracy, ze czasu nie mam całkiem i totalnie jestem padnięta :(

za to TZ porobił nowe zdjęcia.. wiec wrzucę później :)

Posted

Jak duża jest Tola? Ile ma lat ?Jak sie zachowuje do innych psów? Muszę spytać o DT u ludzi, którzy mają bardzo spokojną jamnisię.
Czy ona potrzebuje ubranko ? Ma w budzie koc czy kołdrę? Przydałoby sie w wejściu do budy powiesić coś grubszego ,żeby ciepło trzymało.

Posted

Tola - 14 kg, młodziutka - może 1,5, może 2 lata
przyjazna do psów, ona sama jak szczeniak sie zachowuje
ubranko potrzebuje, właśnie Livia na FB zainicjowała temat, moze ktos sie dorzuci, a moze ktos ma takie ubranko na zbyciu, bo ona ewidentnie marznie
w budzie koce, kożuch, a w wejsciu do budy takie coś z pleksy -niby drzwiczki, wiszące takie, chroni od wiatru, a przeswitujace, i sie łatwo przemieszczają przez to - kiedys zamowilam takie na zooplus

jeśli ktoś chciłaby popatrzeć, jak sie rodzinka zapoznawała z moimi psiakami - http://www.fotosik.pl/u/sylwija/album/1544335
nie chce wrzucać z FB, bo mi sie jakies wielkie robia, a z fotosika będę kopiować systematycznie :)

Posted

jest śliczna, Sylwio, a podesłałabyś tekścik ogłoszeń dla Toli, coś więcej o jej charakterze, zrobię jej osobne ogłoszenia i podam Twój numer telefonu, ok.?
pozmieniałam w poprzednich ogłoszeniach szczeniaczków nr telefonu na Twój
cały czas odświeżam też ogłoszenia Rudolfa