Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teksty do ogłoszeń po liftingu ;) Sylwija - wpisz proszę aktualny wiek i wagę Benia :)

Tola – najwyższy czas iść na swoje

Tola nie poznała człowieka od najlepszej strony. Została porzucona w szczerym polu, gdzie się oszczeniła i usiłowała przetrwać i chronić swe dzieci, co z góry było skazane na niepowodzenie.
Na szczęście została zauważona, odłowiona i zabrana w bezpieczne miejsce, gdzie zapomniała o wyrządzonym jej złu.

Tola ma ok. 2 lat. Jest niewielka – waży 13 kg. To subtelna, delikatna i pełna wdzięku sunia. W ruchu przypomina nieco charcika.

Tola szuka kontaktu z człowiekiem, choć początkowo nie jest wylewna w okazywaniu uczuć. Świetnie funkcjonuje w towarzystwie innych psów, toleruje koty.

Tola jest zdrowa, zaszczepiona, zachipowana i wysterylizowana. Ładnie chodzi na smyczy, jest grzeczna i opanowana. W domu zachowuje czystość, nie niszczy.

Tymczasowym opiekunom udało się przekonać Tolę, że psie życie może być szczęśliwe i bezpieczne. Teraz szukamy dla niej domu, gdzie takie właśnie życie będzie wiodła przez długie, długie lata …

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przed adopcyjną i podpisanie umowy.
Kontakt:

Benio – złoty kawaler

Benio – jak na psiego młodzieńca przystało - jest radosny, beztroski i kocha cały świat. Każdy może zostać Beniowym przyjacielem – inny pies, kot, człowiek – ten duży i ten mały.

Benio ma około [x] miesięcy. Jest wielkim pieszczochem – uwielbia być głaskany i potrafi się o to upominać. Nie ma w nim cienia złości czy agresji.

Benio waży [x] kg i raczej już nie urośnie. Potrafi chodzić na smyczy, zachowuje czystość w domu. Jest zdrowy i zaszczepiony.

Do pełni szczęścia brakuje mu tylko własnej ludzkiej Rodziny – ludzi, którzy wraz z nim będą zdobywać świat!

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę przed adopcyjną i podpisanie umowy, która przewiduje m.in. obowiązek kastracji po osiągnięciu dojrzałości.
Kontakt:

Posted

no i zapomniałam, najważniejsza sprawa :(
Benek zaczyna zaczepiać i atakować Rudolfa
wydaje mi się, że to kwestia hormonów, dojrzewa i 'podskakuje'
jestem zdania, że trzeba go jak najszybciej wykastrować
tylko nie ma kasy :(

Posted

120 zl
w Kozienicach
Pan powiedział, że jak bezdomny, to go podciągną pod akcję steryliza cji, która była marcu
chyba dobra cena?
No i ładnie tu robią. Tola była koty, które miałam na dt

Posted

Cena superowa! Może KWB by pomógł?... Myślę, że warto. I wtedy od razu w ogłoszeniach pisać, że po kastracji. Przynajmniej nie będziesz drżała czy się DS z zapisu w umowie wywiąże.

Posted

[quote name='Gusiaczek']
możesz mnie znielubić, ale wysyłam 50.00 zł dokładając
do pozbawienia cię rzeczonych ;)
To jeszcze może ktoś dołoży 50... i po sprawie ;)
Bo bazarki bardzo słabo ostatnio mi idą

Posted

[quote name='Nikaragua']To jeszcze może ktoś dołoży 50... i po sprawie ;)
Bo bazarki bardzo słabo ostatnio mi idą

byłoby wspaniale :)

nie strasz mnie, bo zabieram się za klecenie bazarku ....

Posted (edited)

dziękuję za pomoc :)

na jutro Benio umówiony - na 10:00 - trzymajcie kciuki :)

edit:

na 12:00 coś mnie zaćmiło :oops:

Edited by sylwija
Posted

dobrze jest :)
zabieg bez komplikacji, jak przyjechałam po niego, to juz byl wybudzony i sie cieszyl, ze mnie widzi
odsiusial sie elegancko na trawniku i wróciliśmy do domu :)

niestety znów sie scial z Rudolfem, nie wiem, czy nie bede musiala przedzielic kojca na pół
To Benek zaczepia, nawet dzisiaj jeszcze troche przymulony, a troche potrwa az sie hormony wycisza
może sobie muszą hierarchię ustawić, ale nie mam ochoty patrzec na to..jak jestem krzyknę i się zaraz pokajają, mozna też wodą popsikać, i natychmiast spokój..
ale jak jestem w pracy, to się denerwuję..