sylwija Posted December 6, 2013 Author Posted December 6, 2013 (edited) dziękuję :) a ja nie ogarniam, ile one jedzą.. te worki, które kupowałam, to jeden był 12kg a drugi 20kg a tu znów nie ma jedzenia.. się dzisiaj obudziłam 'z ręką w nocniku'. posypałam dla dorosłych małych ras i jedzą.. dobrze, bo tamo miały namaczane, a to chrupią z apetytem.. ale jak to możliwe, ze one 40 kg karmy zjadły?? niby rosną, ale.. tyle aż? to jakieś 40 kg przecież (bo jeszcze na początku kilka małych kupiłam paczek), trochę puszek tez było na początku.. jadły to szczeniorki i Tola, grube nie są, dostają 2 x dziennie.. hmm. nic to, muszę kupić, teraz już juniora normalnego, chyba 3 m-ce maja już.. myślałam, ze dzisiaj zdjęć porobię, ale zawieja, zamieć, i w ogóle.. może jutro będzie spokojniej :) swoją drogą, Xawery to ładne imię dla jakiegoś zwierzaczka ;) edit: wydaje się, ze maluchy na razie dobrze znoszą chłód i niepogodę, ale Tola się trzęsie..:shake: Edited December 6, 2013 by sylwija Quote
NikaEla Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 Robię szalowo-kominowy bazar: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249336 (mam tylko problem ze zdjęciami) 50% na szczeniaki Quote
NikaEla Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 [quote name='Nikaragua']Robię szalowo-kominowy bazar: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249336 (mam tylko problem ze zdjęciami) 50% na szczeniakiBazar gotowy, zapraszam Quote
sylwija Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 dziękujemy :) - znaczy rodzinka :) Quote
NikaEla Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Z Ekskluzywnego przelałam dziś 42zł (dla równego rachunku, czyli już razem 150zł). Bo skoro są wpłaty bazarkowe to niech te pieniądze nie zalegają u mnie na koncie. Quote
sylwija Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 (edited) dziękuję bardzo :) Tola EWIDENTNIE MARZNIE, ma delikatną sierść, była przecież bardzo wygłodzona, wychudzona.. wszystko maluchom z siebie oddawała i teraz marznie trzęsie się biedactwo rodzinka powinna mieć domowy dt, a najlepiej DS już i Tola, i maluszki.. Tola niechętnie w ogóle z budy wychodzi. malce na razie mniej odczuwają, są tłuściutkie i mają lepszą sierść, ona bardzo o nie dbała przecież..ale niedługo i im doopki zmarzną :( ale do przytulania wszyscy się garną.. gdzie ich domki? własny człowiek i ciepły kąt im potrzebny - pilnie.. Edited December 7, 2013 by sylwija Quote
NikaEla Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Ale te maluchy urosły:crazyeye: i gdzie te domki???? Quote
sylwija Posted December 7, 2013 Author Posted December 7, 2013 urosły bardzo, Tola jak ich siostra wygląda ;) bo jedzą jakieś straszne ilości.. albo mi się tak wydaje.. nie znam się na takich szczeniorach :D Quote
mtf zalesie Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 sylwia wyslij mi swoj tel. na pw bo sa zapytania o szczeniaki - odsylam na strone ale nie kazdy ma internet Quote
NikaEla Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 [quote name='mtf zalesie']sylwia wyslij mi swoj tel. na pw bo sa zapytania o szczeniaki - odsylam na strone ale nie kazdy ma internet mocno zaciskam kciuki Quote
sylwija Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 [quote name='mtf zalesie']sylwia wyslij mi swoj tel. na pw bo sa zapytania o szczeniaki - odsylam na strone ale nie kazdy ma internet[/QUOTE] wysłałam dzięki :) Quote
mtf zalesie Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 czy odezwala sie pani szukajaca szczeniaka ktory bedzie wiekszy-dzwonila wczoraj jak nie mialam numeru i dalam link do watku Quote
Livka Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 (edited) Czy Tola ma jakiekolwiek ogłoszenia ? Podebrałabym sobie tekst ... ;) i dane kontaktowe przydałyby się ;) Edited December 8, 2013 by Livka Quote
sylwija Posted December 8, 2013 Author Posted December 8, 2013 (edited) dzisiaj jeden telefon był dziwny co najmniej, pierwszy raz ktoś mnie wyprowadził tak z równowagi, że ja zakończyłam rozmowę i odłożyłam słuchawkę - powiedziałam, ze przykro mi, ale straciłam cierpliwość do tej rozmowy, dziękuje za telefon, do widzenia. Babka na początku rozmowy oznajmiła, ze adopcje stoją z powodu schizofrenii zapytała czy to fundacja potem nie bardzo w ogóle chciała słuchać, tylko proszę podać adres miałam wrażenie, ze jej satysfakcje jakąś sprawiło , ze powiedziałam, ze mam dość edit: parę zdjeć :) Edited December 8, 2013 by sylwija nie wiem, dalczego mi sie z FB takie wielkie zdjecia robia, a na fotosik starsnzie dluuugo sie wrzucaja.. Quote
NikaEla Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 A gdzie ci wszyscy normalni ludzie są, którzy mają serce i miejsce dla psiaków?? Świetne zdjęcia :) Quote
sylwija Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 ludzi.. brak.. w weekend kupiłam na szybko 2,75 Acana (67 zl) co się w ogóle nie opłaca, ale musiałam, bo czekam, zeby dostać nadgodziny, bo w hurtowni muszę więcej kupić, wiec i swoim, i dla psiej rodzinki, i kociej zresztą tez.. zakupię w najbliższych dniach rośnie towarzystwo, marnuje się w kojcu.. serce mi się kraje, szcz. ze mam taki zapi,.rz w pracy, ze czasu nie mam całkiem i totalnie jestem padnięta :( za to TZ porobił nowe zdjęcia.. wiec wrzucę później :) Quote
Poker Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Jak duża jest Tola? Ile ma lat ?Jak sie zachowuje do innych psów? Muszę spytać o DT u ludzi, którzy mają bardzo spokojną jamnisię. Czy ona potrzebuje ubranko ? Ma w budzie koc czy kołdrę? Przydałoby sie w wejściu do budy powiesić coś grubszego ,żeby ciepło trzymało. Quote
sylwija Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 Tola - 14 kg, młodziutka - może 1,5, może 2 lata przyjazna do psów, ona sama jak szczeniak sie zachowuje ubranko potrzebuje, właśnie Livia na FB zainicjowała temat, moze ktos sie dorzuci, a moze ktos ma takie ubranko na zbyciu, bo ona ewidentnie marznie w budzie koce, kożuch, a w wejsciu do budy takie coś z pleksy -niby drzwiczki, wiszące takie, chroni od wiatru, a przeswitujace, i sie łatwo przemieszczają przez to - kiedys zamowilam takie na zooplus jeśli ktoś chciłaby popatrzeć, jak sie rodzinka zapoznawała z moimi psiakami - http://www.fotosik.pl/u/sylwija/album/1544335 nie chce wrzucać z FB, bo mi sie jakies wielkie robia, a z fotosika będę kopiować systematycznie :) Quote
NikaEla Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 Ale fajne :) http://images54.fotosik.pl/181/e7797df8b403b1e2gen.jpg albo to: http://images53.fotosik.pl/182/f1e9ea535279c646gen.jpg jak małe krzyczy na duże ;) Quote
mtf zalesie Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 zmierz ja od szyji do ogona bo moze mam ubranko w miare pasujace Quote
Poker Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='mtf zalesie']zmierz ja od szyji do ogona bo moze mam ubranko w miare pasujace[/QUOTE] No właśnie. Ja też popatrzę. Quote
sylwija Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 byłoby super, zmierzę dzisiaj, napisze wieczorkiem :) a tymczasem Tolę jeszcze pokażę, prześwietna jest ;) Quote
kaido Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 jest śliczna, Sylwio, a podesłałabyś tekścik ogłoszeń dla Toli, coś więcej o jej charakterze, zrobię jej osobne ogłoszenia i podam Twój numer telefonu, ok.? pozmieniałam w poprzednich ogłoszeniach szczeniaczków nr telefonu na Twój cały czas odświeżam też ogłoszenia Rudolfa Quote
sylwija Posted December 12, 2013 Author Posted December 12, 2013 Dziękuję :) Cos pomyślę wieczorem A jest ktoś, kto moglby szybkozrobić wizytę pa warszawa ok.lasku Bielańskiego? Quote
Recommended Posts