Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mari23 napisał(a):
15zł/doba to 450 zł/m-c

czy dałoby się zrobić mu wydarzenie na Fb ? może jakieś deklaracje by się uzbierały....
bi ja "zielona" na Fb jestem :(
jeśli mąż znajdzie pracę albo któreż z moich licznych "stałych deklaracji" znajdzie domek - będę i ja mogla coś zadeklarować na stałe dla Rudolfa
koniecznie trzeba mu pomóc

żeby zbierać na FB, to powinna jakaś Fundacja objąć opieką, konto udostępnić, jakoś tak..

• Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylwija napisał(a):
żeby zbierać na FB, to powinna jakaś Fundacja objąć opieką, konto udostępnić, jakoś tak..

jeśli nie masz w pobliżu "zaprzyjaźnionej" organizacji - mogę pomóc udostępnieniem konta Stowarzyszenia Help Animals
tylko sytuacja finansowa krytyczna, więc jedynie udostępnienie konta, dołożyć raczej nie ma z czego :(

Posted

mari23 napisał(a):
jeśli nie masz w pobliżu "zaprzyjaźnionej" organizacji - mogę pomóc udostępnieniem konta Stowarzyszenia Help Animals
tylko sytuacja finansowa krytyczna, więc jedynie udostępnienie konta, dołożyć raczej nie ma z czego :(

to już coś, zawsze można podać w wydarzeniu, może ktoś wpłaci
może zrobię Cię adminem wydarzenia? chcesz? :) będziesz mogła dopisać konto, czy ewentualnie jakiś wpływ?

Posted

Na konto Toli i jej maluszków wpłynęły pieniążki od Klubu Wytrwałych Baloniarek i cioci Nikaragui - bardzo serdecznie dziękujemy - to ogromna pomoc :Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='Livka']Na konto Toli i jej maluszków wpłynęły pieniążki od Klubu Wytrwałych Baloniarek i cioci Nikaragui - bardzo serdecznie dziękujemy - to ogromna pomoc :Rose::Rose::Rose:

:loveu: wielkie podziękowania

a ja musiałam, bo sie skończyło jedzonko, a nie przyszło zamówienie, kupić znów ten Starter RC 1kg za 47 zl i 3 duze puszki HILLSa dla szczeniat od 1 miesiaca po 11zl ..
mam nadzieję, ze zanim to zjedzą, przyjdzie z ZOOPlusa towar
zapłaciła 47 + 3 x 11, a ten kilogram starcza im na jakies 5 dni, rosna.. rozłaża się po kojcu, już obie budy opanowały i biegają nie tylko po deskach,ktore są wkoło kojca, ale i po trwace po srodku
Biegają to moze za dużo powiedziane ;) trochę są nieporadne jeszcze, ale energię mają, przewracaja sie, zataczają, ale przemieszczają dośc szybko w sumie, jak na takie małe glutki szczególnie :D
w weekend trzeba będzie rodzinkę drugi raz odrobaczyć

Posted

:multi: Rudolf dostaje 10 dni w hotelu od Agata G-S z FB
rezerwuję miejsce, zaglądajcie, prosze, na wydarzenie
dzięki mari23 jest konto fundacyjne do wpłat z fb, teraz tylko trzeba 'potrwac' ludzi ..'tylko', proste to nie jest..to tylko dramat tylko jednego psa..

Posted

[quote name='Nikaragua']Daj proszę znać jak będą wpływać pieniądze z bazarku imiennego.
Tak jest :)
Narazie wpłynęły tylko moje ;)

edit.
Jest również wpłata od Maci - ślicznie dziękujemy :loveu:

Posted (edited)

z nową partią ogłoszeń Rudolfa chyba poczekamy aż do momentu, gdy szczęśliwie znajdzie się w hoteliku i będzie można coś więcej powiedzieć o jego charakterze
skleciłam nowy tekścik do ogłoszeń dla Toli i szczeniaczków, piszcie, gdybym miała coś poprawić w tekście ogłoszenia, ogłoszenia umieszczę na:
lento
alegratce
przygarnijzwierzaka
gumtree
tablicy
anonsach
cafenimal
morusku

gdyby ktoś chciał pomóc i umieścić ogłoszenia jeszcze na innych portalach, to podajemy kontakt do mtf zalesie, w razie czego podeślę na priva:
[FONT=Verdana]
Ok. 2-letnią śliczną suczkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w zaawansowanej ciąży. Śliczna, wrażliwa Tola koczowała przy drodze, niedawno udało się ją bardzo wychudzoną złapać. Okazało się, że ma 4 ok. 5-tygodniowe szczeniaczki. Cała rodzinka jest już bezpieczna – teraz czas na dobre domy! Tola jest delikatna, wrażliwa, pełna wdzięku i na nowo uczy się ufać człowiekowi. Jej dzieci to cztery puchowe kuleczki, które coraz lepiej radzą sobie z samodzielnym jedzeniem. Maluszki będą do adopcji za ok. miesiąc. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Pieski przebywają w Białobrzegach pod Warszawą.
[/FONT]

Edited by kaido
Posted

[quote name='sylwija']:multi: Rudolf dostaje 10 dni w hotelu od Agata G-S z FB
rezerwuję miejsce, zaglądajcie, prosze, na wydarzenie
dzięki mari23 jest konto fundacyjne do wpłat z fb, teraz tylko trzeba 'potrwac' ludzi ..'tylko', proste to nie jest..to tylko dramat tylko jednego psa..

przydałaby się jakaś cioteczka od porywających tekstów - dzisiaj taki "przeciętny bezdomny pies" na niewiele może liczyć, jeśli go nie skatowano, spalono lub inna "sensacja"
wiem to z doświadczenia ( niestety :( )

Posted (edited)

[quote name='kaido']z nową partią ogłoszeń Rudolfa chyba poczekamy aż do momentu, gdy szczęśliwie znajdzie się w hoteliku i będzie można coś więcej powiedzieć o jego charakterze
skleciłam nowy tekścik do ogłoszeń dla Toli i szczeniaczków, piszcie, gdybym miała coś poprawić w tekście ogłoszenia, ogłoszenia umieszczę na:
lento
alegratce
przygarnijzwierzaka
gumtree
tablicy
anonsach
cafenimal
morusku

gdyby ktoś chciał pomóc i umieścić ogłoszenia jeszcze na innych portalach, to podajemy kontakt do mtf zalesie, w razie czego podeślę na priva:
[FONT=Verdana]
Ok. 2-letnią śliczną suczkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w zaawansowanej ciąży. Śliczna, wrażliwa Tola koczowała przy drodze, niedawno udało się ją bardzo wychudzoną złapać. Okazało się, że ma 4 ok. 5-tygodniowe szczeniaczki. Cała rodzinka jest już bezpieczna – teraz czas na dobre domy! Tola jest delikatna, wrażliwa, pełna wdzięku i na nowo uczy się ufać człowiekowi. Jej dzieci to cztery puchowe kuleczki, które coraz lepiej radzą sobie z samodzielnym jedzeniem. Maluszki będą do adopcji za ok. miesiąc. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Pieski przebywają w Białobrzegach pod Warszawą.
[/FONT]

kaido - wielkie dzięki :loveu:
tylko jedna uwaga - nie wiem, jak napisać gdzie przebywają, ale zdecydowanie to nie Białobrzegi
ja mieszkam miedzy Górą Kalwarią a Kozienicami, codziennie prawie jestem w Warszawie (tu pracuję), może okolice G.Kalwarii czy Kozienic, czy Warszawy?

i jak już wcześniej wspominałam jest Pani z Legionowa zainteresowana adopcja Śnieżka naszego :) już 2 x rozmawaialm z nią przez telefon i wczoraj odesłała ankietę, wygląda obiecująco :) tylko kto z Legionowa podjąłby się wizyty pa>

edit:
http://www.fotosik.pl/u/sylwija/album/1523368 ostatnie zdjecia rodzinki, tylko na początku są moje kocie tymczasy, tak od 4 strony - Tola i Śneżek, Freya, Benek i Koral :)

Edited by sylwija
Posted

[quote name='mari23']przydałaby się jakaś cioteczka od porywających tekstów - dzisiaj taki "przeciętny bezdomny pies" na niewiele może liczyć, jeśli go nie skatowano, spalono lub inna "sensacja"
wiem to z doświadczenia ( niestety :( )

oj bardzo by się przydała..
mam nadzieję, ze Rudolf dzisiaj już zostanie zabrany do hotelu, ale ..
nic to, idę szukać fantów na bazarek ;) choć obawiam się, że to nie wystarczy - hotel, kastracja, pasożyty, szczepienia.. a tu jeszcze dwie rodzinki..też przed szczepieniami, czarno to widzę..
ale jakoś mi zapadł w serce Rufolf bardzo..

mam głębokie przekonanie, ze to wartościowy pies..

Posted

ok. czyli zmieniamy końcówkę ogłoszenia (poprawię dzisiaj na portalach), nowa wersja:
Ok. 2-letnią śliczną suczkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w zaawansowanej ciąży. Śliczna, wrażliwa Tola koczowała przy drodze, niedawno udało się ją bardzo wychudzoną złapać. Okazało się, że ma 4 ok. 5-tygodniowe szczeniaczki. Cała rodzinka jest już bezpieczna – teraz czas na dobre domy! Tola jest delikatna, wrażliwa, pełna wdzięku i na nowo uczy się ufać człowiekowi. Jej dzieci to cztery puchowe kuleczki, które coraz lepiej radzą sobie z samodzielnym jedzeniem. Maluszki będą do adopcji za ok. miesiąc. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Pieski przebywają pod Warszawą.

Ja też mam przeczucia, że Rudolf to fajny gość :) , ma takie mądre spojrzenie, szukamy w takim razie funduszy na hotelik dla Rudolfa

Posted

[quote name='kaido']ok. czyli zmieniamy końcówkę ogłoszenia (poprawię dzisiaj na portalach), nowa wersja:
Ok. 2-letnią śliczną suczkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w zaawansowanej ciąży. Śliczna, wrażliwa Tola koczowała przy drodze, niedawno udało się ją bardzo wychudzoną złapać. Okazało się, że ma 4 ok. 5-tygodniowe szczeniaczki. Cała rodzinka jest już bezpieczna – teraz czas na dobre domy! Tola jest delikatna, wrażliwa, pełna wdzięku i na nowo uczy się ufać człowiekowi. Jej dzieci to cztery puchowe kuleczki, które coraz lepiej radzą sobie z samodzielnym jedzeniem. Maluszki będą do adopcji za ok. miesiąc. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Pieski przebywają pod Warszawą.

Ja też mam przeczucia, że Rudolf to fajny gość :) , ma takie mądre spojrzenie, szukamy w takim razie funduszy na hotelik dla Rudolfa

tak, Rudolf to naprawdę wspaniały pies....

i pierwsza wpłata jest już dla niego:
150,- Agata Magdalena G. z Warszawy (29.10.)

Posted

mari23 napisał(a):
tak, Rudolf to naprawdę wspaniały pies....

i pierwsza wpłata jest już dla niego:
150,- Agata Magdalena G. z Warszawy (29.10.)

pierwsza i jedyna :(
nie wiem, co będzie :(

cytat:'Psiak spoko. 4 lata. Zęby ma nawet bez kamienia. "
czyli fajnie, ale co dalej.. chyba się na minę wsadziłam..

Posted

Czy to znaczy, że Rudolf już jest w hoteliku u Jamora? Napisz coś więcej, jak udało się go złapać, przetransportować? Może ktoś jest w stanie zrobić bazarek? Kurczę, skąd wziąć resztę kwoty? :(

Posted

[quote name='kaido']Czy to znaczy, że Rudolf już jest w hoteliku u Jamora? Napisz coś więcej, jak udało się go złapać, przetransportować? Może ktoś jest w stanie zrobić bazarek? Kurczę, skąd wziąć resztę kwoty? :(

tak. trochę był zaniepokojony, spięty, ale zero agresji. bez środków farmakologicznych się obyło. tak, jak myślałam, to mądry psiak :)
Jamor ma specjalną przyczepkę, więc transport bez kłopotów.
Wycenił Rudolfa na 4 lata, odrobaczył, zabezpieczył od zewnętrznych pasożytów

oczywiście głupio zrobiłam, bo teraz już żadnych deklaracji na pewno nie będzie, przecież pies bezpieczny..ech..

Rudolf z hotelu (zdjęcia w albumie Jamora - http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/1525655)

Posted

Nikaragua napisał(a):
Chłopaki śliczne :) a maleńka suńka taka jakaś biedniutka

ee to pozory ;)

Freya jest bardzo energiczna, potarfi szczekać i warczeń nawet :D jest słodziutka, ale widać, że charakterek ma, może dlatego, że najmniejsza, nadrabia właśnie energią i głosem, jak trzeba ;)
wszystkie maluchy śliczne i wszystkie nabierają biszkoptowych odcieni :) normalnie takie rozbrajające maluszki cudne :) i śmiesznie tak biegają (!) za nami.
Tola też coraz weselsza :)

we wtorek planujemy wizytę z całą rodzinką - pani doktor dokona przeglądu, odrobaczenie, no i chciałabym, żeby pani doktor oceniła, kiedy maluchy moga być wydawane do domów, kiedy można rozdzielić
bo, - normalnie 'rosną w oczach', rozwijają się, w jakiś szaleńczym tempie :) - oczywiście ja to tak odbieram - nigdy nie miałam na pokładzie takich gnojków ;)