sylwija Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 mari23 napisał(a):15zł/doba to 450 zł/m-c czy dałoby się zrobić mu wydarzenie na Fb ? może jakieś deklaracje by się uzbierały.... bi ja "zielona" na Fb jestem :( jeśli mąż znajdzie pracę albo któreż z moich licznych "stałych deklaracji" znajdzie domek - będę i ja mogla coś zadeklarować na stałe dla Rudolfa koniecznie trzeba mu pomóc żeby zbierać na FB, to powinna jakaś Fundacja objąć opieką, konto udostępnić, jakoś tak.. Quote
mari23 Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 sylwija napisał(a):żeby zbierać na FB, to powinna jakaś Fundacja objąć opieką, konto udostępnić, jakoś tak.. jeśli nie masz w pobliżu "zaprzyjaźnionej" organizacji - mogę pomóc udostępnieniem konta Stowarzyszenia Help Animals tylko sytuacja finansowa krytyczna, więc jedynie udostępnienie konta, dołożyć raczej nie ma z czego :( Quote
sylwija Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 mari23 napisał(a):jeśli nie masz w pobliżu "zaprzyjaźnionej" organizacji - mogę pomóc udostępnieniem konta Stowarzyszenia Help Animals tylko sytuacja finansowa krytyczna, więc jedynie udostępnienie konta, dołożyć raczej nie ma z czego :( to już coś, zawsze można podać w wydarzeniu, może ktoś wpłaci może zrobię Cię adminem wydarzenia? chcesz? :) będziesz mogła dopisać konto, czy ewentualnie jakiś wpływ? Quote
Livka Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Na konto Toli i jej maluszków wpłynęły pieniążki od Klubu Wytrwałych Baloniarek i cioci Nikaragui - bardzo serdecznie dziękujemy - to ogromna pomoc :Rose::Rose::Rose: Quote
sylwija Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 [quote name='Livka']Na konto Toli i jej maluszków wpłynęły pieniążki od Klubu Wytrwałych Baloniarek i cioci Nikaragui - bardzo serdecznie dziękujemy - to ogromna pomoc :Rose::Rose::Rose: :loveu: wielkie podziękowania a ja musiałam, bo sie skończyło jedzonko, a nie przyszło zamówienie, kupić znów ten Starter RC 1kg za 47 zl i 3 duze puszki HILLSa dla szczeniat od 1 miesiaca po 11zl .. mam nadzieję, ze zanim to zjedzą, przyjdzie z ZOOPlusa towar zapłaciła 47 + 3 x 11, a ten kilogram starcza im na jakies 5 dni, rosna.. rozłaża się po kojcu, już obie budy opanowały i biegają nie tylko po deskach,ktore są wkoło kojca, ale i po trwace po srodku Biegają to moze za dużo powiedziane ;) trochę są nieporadne jeszcze, ale energię mają, przewracaja sie, zataczają, ale przemieszczają dośc szybko w sumie, jak na takie małe glutki szczególnie :D w weekend trzeba będzie rodzinkę drugi raz odrobaczyć Quote
Livka Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Uzupełniłam rozliczenia - post nr 2 :) Przelew poleciał :) Quote
sylwija Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 :multi: Rudolf dostaje 10 dni w hotelu od Agata G-S z FB rezerwuję miejsce, zaglądajcie, prosze, na wydarzenie dzięki mari23 jest konto fundacyjne do wpłat z fb, teraz tylko trzeba 'potrwac' ludzi ..'tylko', proste to nie jest..to tylko dramat tylko jednego psa.. Quote
NikaEla Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Livka napisał(a):Uzupełniłam rozliczenia - post nr 2 :) Daj proszę znać jak będą wpływać pieniądze z bazarku imiennego. Quote
Livka Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 [quote name='Nikaragua']Daj proszę znać jak będą wpływać pieniądze z bazarku imiennego. Tak jest :) Narazie wpłynęły tylko moje ;) edit. Jest również wpłata od Maci - ślicznie dziękujemy :loveu: Quote
kaido Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 (edited) z nową partią ogłoszeń Rudolfa chyba poczekamy aż do momentu, gdy szczęśliwie znajdzie się w hoteliku i będzie można coś więcej powiedzieć o jego charakterze skleciłam nowy tekścik do ogłoszeń dla Toli i szczeniaczków, piszcie, gdybym miała coś poprawić w tekście ogłoszenia, ogłoszenia umieszczę na: lento alegratce przygarnijzwierzaka gumtree tablicy anonsach cafenimal morusku gdyby ktoś chciał pomóc i umieścić ogłoszenia jeszcze na innych portalach, to podajemy kontakt do mtf zalesie, w razie czego podeślę na priva: [FONT=Verdana] Ok. 2-letnią śliczną suczkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w zaawansowanej ciąży. Śliczna, wrażliwa Tola koczowała przy drodze, niedawno udało się ją bardzo wychudzoną złapać. Okazało się, że ma 4 ok. 5-tygodniowe szczeniaczki. Cała rodzinka jest już bezpieczna – teraz czas na dobre domy! Tola jest delikatna, wrażliwa, pełna wdzięku i na nowo uczy się ufać człowiekowi. Jej dzieci to cztery puchowe kuleczki, które coraz lepiej radzą sobie z samodzielnym jedzeniem. Maluszki będą do adopcji za ok. miesiąc. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Pieski przebywają w Białobrzegach pod Warszawą. [/FONT] Edited October 29, 2013 by kaido Quote
mari23 Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 [quote name='sylwija']:multi: Rudolf dostaje 10 dni w hotelu od Agata G-S z FB rezerwuję miejsce, zaglądajcie, prosze, na wydarzenie dzięki mari23 jest konto fundacyjne do wpłat z fb, teraz tylko trzeba 'potrwac' ludzi ..'tylko', proste to nie jest..to tylko dramat tylko jednego psa.. przydałaby się jakaś cioteczka od porywających tekstów - dzisiaj taki "przeciętny bezdomny pies" na niewiele może liczyć, jeśli go nie skatowano, spalono lub inna "sensacja" wiem to z doświadczenia ( niestety :( ) Quote
sylwija Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 (edited) [quote name='kaido']z nową partią ogłoszeń Rudolfa chyba poczekamy aż do momentu, gdy szczęśliwie znajdzie się w hoteliku i będzie można coś więcej powiedzieć o jego charakterze skleciłam nowy tekścik do ogłoszeń dla Toli i szczeniaczków, piszcie, gdybym miała coś poprawić w tekście ogłoszenia, ogłoszenia umieszczę na: lento alegratce przygarnijzwierzaka gumtree tablicy anonsach cafenimal morusku gdyby ktoś chciał pomóc i umieścić ogłoszenia jeszcze na innych portalach, to podajemy kontakt do mtf zalesie, w razie czego podeślę na priva: [FONT=Verdana] Ok. 2-letnią śliczną suczkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w zaawansowanej ciąży. Śliczna, wrażliwa Tola koczowała przy drodze, niedawno udało się ją bardzo wychudzoną złapać. Okazało się, że ma 4 ok. 5-tygodniowe szczeniaczki. Cała rodzinka jest już bezpieczna – teraz czas na dobre domy! Tola jest delikatna, wrażliwa, pełna wdzięku i na nowo uczy się ufać człowiekowi. Jej dzieci to cztery puchowe kuleczki, które coraz lepiej radzą sobie z samodzielnym jedzeniem. Maluszki będą do adopcji za ok. miesiąc. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Pieski przebywają w Białobrzegach pod Warszawą. [/FONT] kaido - wielkie dzięki :loveu: tylko jedna uwaga - nie wiem, jak napisać gdzie przebywają, ale zdecydowanie to nie Białobrzegi ja mieszkam miedzy Górą Kalwarią a Kozienicami, codziennie prawie jestem w Warszawie (tu pracuję), może okolice G.Kalwarii czy Kozienic, czy Warszawy? i jak już wcześniej wspominałam jest Pani z Legionowa zainteresowana adopcja Śnieżka naszego :) już 2 x rozmawaialm z nią przez telefon i wczoraj odesłała ankietę, wygląda obiecująco :) tylko kto z Legionowa podjąłby się wizyty pa> edit: http://www.fotosik.pl/u/sylwija/album/1523368 ostatnie zdjecia rodzinki, tylko na początku są moje kocie tymczasy, tak od 4 strony - Tola i Śneżek, Freya, Benek i Koral :) Edited October 30, 2013 by sylwija Quote
sylwija Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 [quote name='mari23']przydałaby się jakaś cioteczka od porywających tekstów - dzisiaj taki "przeciętny bezdomny pies" na niewiele może liczyć, jeśli go nie skatowano, spalono lub inna "sensacja" wiem to z doświadczenia ( niestety :( ) oj bardzo by się przydała.. mam nadzieję, ze Rudolf dzisiaj już zostanie zabrany do hotelu, ale .. nic to, idę szukać fantów na bazarek ;) choć obawiam się, że to nie wystarczy - hotel, kastracja, pasożyty, szczepienia.. a tu jeszcze dwie rodzinki..też przed szczepieniami, czarno to widzę.. ale jakoś mi zapadł w serce Rufolf bardzo.. mam głębokie przekonanie, ze to wartościowy pies.. Quote
kaido Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 ok. czyli zmieniamy końcówkę ogłoszenia (poprawię dzisiaj na portalach), nowa wersja: Ok. 2-letnią śliczną suczkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w zaawansowanej ciąży. Śliczna, wrażliwa Tola koczowała przy drodze, niedawno udało się ją bardzo wychudzoną złapać. Okazało się, że ma 4 ok. 5-tygodniowe szczeniaczki. Cała rodzinka jest już bezpieczna – teraz czas na dobre domy! Tola jest delikatna, wrażliwa, pełna wdzięku i na nowo uczy się ufać człowiekowi. Jej dzieci to cztery puchowe kuleczki, które coraz lepiej radzą sobie z samodzielnym jedzeniem. Maluszki będą do adopcji za ok. miesiąc. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Pieski przebywają pod Warszawą. Ja też mam przeczucia, że Rudolf to fajny gość :) , ma takie mądre spojrzenie, szukamy w takim razie funduszy na hotelik dla Rudolfa Quote
NikaEla Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Livka napisał(a):Mój chrześniak może mieć domek ? :multi: Super :multi: Quote
mari23 Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 [quote name='kaido']ok. czyli zmieniamy końcówkę ogłoszenia (poprawię dzisiaj na portalach), nowa wersja: Ok. 2-letnią śliczną suczkę ktoś prawdopodobnie wyrzucił w zaawansowanej ciąży. Śliczna, wrażliwa Tola koczowała przy drodze, niedawno udało się ją bardzo wychudzoną złapać. Okazało się, że ma 4 ok. 5-tygodniowe szczeniaczki. Cała rodzinka jest już bezpieczna – teraz czas na dobre domy! Tola jest delikatna, wrażliwa, pełna wdzięku i na nowo uczy się ufać człowiekowi. Jej dzieci to cztery puchowe kuleczki, które coraz lepiej radzą sobie z samodzielnym jedzeniem. Maluszki będą do adopcji za ok. miesiąc. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Pieski przebywają pod Warszawą. Ja też mam przeczucia, że Rudolf to fajny gość :) , ma takie mądre spojrzenie, szukamy w takim razie funduszy na hotelik dla Rudolfa tak, Rudolf to naprawdę wspaniały pies.... i pierwsza wpłata jest już dla niego: 150,- Agata Magdalena G. z Warszawy (29.10.) Quote
Livka Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Na koncie Toli i jej szczeniaczków pojawiła się wpłata od Pelasialala - bardzo dziękujemy :loveu::multi: Quote
sylwija Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 mari23 napisał(a):tak, Rudolf to naprawdę wspaniały pies.... i pierwsza wpłata jest już dla niego: 150,- Agata Magdalena G. z Warszawy (29.10.) pierwsza i jedyna :( nie wiem, co będzie :( cytat:'Psiak spoko. 4 lata. Zęby ma nawet bez kamienia. " czyli fajnie, ale co dalej.. chyba się na minę wsadziłam.. Quote
kaido Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Czy to znaczy, że Rudolf już jest w hoteliku u Jamora? Napisz coś więcej, jak udało się go złapać, przetransportować? Może ktoś jest w stanie zrobić bazarek? Kurczę, skąd wziąć resztę kwoty? :( Quote
NikaEla Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 sylwija napisał(a):a u mnie.. Chłopaki śliczne :) a maleńka suńka taka jakaś biedniutka Quote
sylwija Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 [quote name='kaido']Czy to znaczy, że Rudolf już jest w hoteliku u Jamora? Napisz coś więcej, jak udało się go złapać, przetransportować? Może ktoś jest w stanie zrobić bazarek? Kurczę, skąd wziąć resztę kwoty? :( tak. trochę był zaniepokojony, spięty, ale zero agresji. bez środków farmakologicznych się obyło. tak, jak myślałam, to mądry psiak :) Jamor ma specjalną przyczepkę, więc transport bez kłopotów. Wycenił Rudolfa na 4 lata, odrobaczył, zabezpieczył od zewnętrznych pasożytów oczywiście głupio zrobiłam, bo teraz już żadnych deklaracji na pewno nie będzie, przecież pies bezpieczny..ech.. Rudolf z hotelu (zdjęcia w albumie Jamora - http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/1525655) Quote
sylwija Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Nikaragua napisał(a):Chłopaki śliczne :) a maleńka suńka taka jakaś biedniutka ee to pozory ;) Freya jest bardzo energiczna, potarfi szczekać i warczeń nawet :D jest słodziutka, ale widać, że charakterek ma, może dlatego, że najmniejsza, nadrabia właśnie energią i głosem, jak trzeba ;) wszystkie maluchy śliczne i wszystkie nabierają biszkoptowych odcieni :) normalnie takie rozbrajające maluszki cudne :) i śmiesznie tak biegają (!) za nami. Tola też coraz weselsza :) we wtorek planujemy wizytę z całą rodzinką - pani doktor dokona przeglądu, odrobaczenie, no i chciałabym, żeby pani doktor oceniła, kiedy maluchy moga być wydawane do domów, kiedy można rozdzielić bo, - normalnie 'rosną w oczach', rozwijają się, w jakiś szaleńczym tempie :) - oczywiście ja to tak odbieram - nigdy nie miałam na pokładzie takich gnojków ;) Quote
Livka Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Tak sobie pomyślałam, że może warto założyć Rudolfowi oddzielny wątek bo to zupełnie inna "bajka" przecież ..., jak myślicie ? Quote
Recommended Posts