Jump to content
Dogomania

Bartuś czeka 10 lat! Jest miejsce w hoteliku, ale deklaracji brak. BEZ SZANSY?

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Spokojnie kochani, jeśli będzie przeniesiony na pewno damy znać. Chodzi o to, że prawdopodobnie Furciaczkowa będzie zmuszona zamknąć swój hotelik i wolała dać już wcześniej znać jaka jest sytuacja... Ale w razie co cioteczka Joaaa zgodziła się przyjąć go do swojego domowego hoteliku.

Posted

Nasz Bartuś w weekend opuścił hotelik u cioteczki Furciaczek i zamieszkał w domowym hoteliku u Joaaa :) Niestety w wcześniejszym hotelu nie mógł zostać, ponieważ Gosia z powodu problemów osobistych jest zmuszona zamknąć hotelik. Na szczęście zarówno Bartek, jak i Laos (też z naszego schroniska) czują się dobrze, o dziwo szybko się zaaklimatyzowali :) Będzie dobrze, musi być. Bartek już nawet jadł z ręki nowej opiekunce, bez problemu też wychodzi na dwór i wraca do domku.
Wiem, że Furciaczek porobiła jakieś zdjęcia z przeprowadzki, więc na pewno jak tylko ze wszystkim się ogarnie to pojawią się na wątku :) Na pewno cioteczka Joaaa też do nas zawita :)

Posted

To dobrze, że zniósł przeprowadzkę bezproblemowo :)

A tak ze strony bardziej trywialnej zapytam jakie będą koszty nowego hoteliku?
Nie wpłaciłam jeszcze za listopad, bo czekałam na jakiś sygnał co z Bartusiem, ale teraz to nadrobię.

Posted

Witam Wszystkie Bartusiowe Ciotki. :)
Cena hotelu taka jak u Gosi.
Bartuś mieszka z Laosem, który też przyjechał od Fur. Czuje się tu chyba dobrze, bo od razu bez problemów wraca do boksu, podchodzi do mnie, puka mnie nosem, bierze z reki jedzenie. Na dworze chodzi na razie z dwiema suczkami i niewiadomym labkiem Mocartem.
Jedna rzecz mnie martwi, bo Bartuś bardzo sika w boksie. Fur mówiła, że u niej nie załatwiał się w domu. Więc to albo nowe miejsce, albo ma coś z pęcherzem. Zobaczymy za kilka dni.

Posted

proszę o namiary na nowy numer konta do zapłaty za hotelik i czy możemy płacić na koniec miesiąca ? nie ukrywam że łatwiej byłoby uzbierać na hotelik, bo chwilowo konto chłopaka jest prawie puste czyli jakieś 100 zł

Posted

Zaraz podam na pw.
Jeżeli chodzi o płatność, to niestety, nauczona smutnym doświadczeniem, proszę o płatność z góry.
Możemy się umówić, że wpłacacie to co jest, a resztę maksymalnie do końca 3-go tygodnia miesiąca.
Niestety, te zasady wynikają z tego, że np. Fundacja Zwierzaki w Potrzebie jest mi winna już ponad 7 tysięcy za trzy psy, a ja mam na utrzymaniu też 6-ro swoich tymczasowiczów. Więc więcej nie dam rady.

Bartuś dziś nasikał tylko trochę, więc mam nadzieję, że to tylko zmiana miejsc. Apetyt ma bardzo dobry. Dostają karmę husse, typu premium.
Jak jest z zabezpieczeniem na kleszcze?

Posted (edited)

Rozumiem, że chłopaki będą mieszkać w domu, a ten boks jest opcją przejściową?
Posłałam im po 25 zł dodatkowo

Edited by Bjuta
Posted

Chłopaki mieszkają w domu, gdzie my mieszkamy.
W jednym pokoju mam wymurowane 4 boksy.
Nie jestem w stanie włączyć ich do stada kuchennego, bo Gosia mówiła, że nie dogadują się ze wszystkimi, a poza tym w stadzie są małe i średnie pieski(głównie staruszki) oraz kot. One są za duże do tego towarzystwa. A poza tym, nie mogę robić za dużego zagęszczenia.
Jutro zrobię Wam zdjęcie boksu, w którym mieszkają.

Nadal posikuje, ale mniej. Myślę, że to jednak znaczenie nowego miejsca. Mam nadzieję. ;)

Posted

O! Jak dobrze, że będą nowe zdjęcia! :multi:
Wykupiłam dla Bartusia kolejną partię ogłoszeń (45 sztuk).
Fajnie byłoby dać jakieś nowe fotki i koniecznie nowy tekst...
Nic mi nie przychodzi do głowy. Może ktoś ma jakiś oryginalny pomysł?

Moja grudniowa deklaracja już powinna być na koncie Bartusia.