Laraine Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 (edited) Witam Was serdecznie :) mam na imię Roksana, rocznik '92. Mieszkam w Zabrzu. Od dziecka kocham zwierzaki, sporo ich przewinęło się już przez mój dom: chomiki (Pusia, Śnieżek, Kacper), myszki (Kratka, Mała, Lana, Stuart, Kluska, Żelka, Julka, Czesio, Livia, Rolfo, Laura, Kendra, Majka), świnki morskie (Pusia, Dżunia), króliki (Tuptuś, Tuci), sunia (Nuka), był też krab, żółw wodny oraz sporo rybek. Od dziecka dokarmiałam bezdomne okoliczne kociaki, do dziś to robię. Chociaż wszystkie moje zwierzaki kochałam i kocham przeogromnie, to zawsze największe miejsce w moim sercu zajmowała moja sunia - Nuka. Odeszła w wieku 13 lat. Praktycznie całe swoje życie spędziła z nami. Strasznie nam jej brakuje :( całą naszą historię opisałam w jej wątku w tęczowym moście (klik), jeśli jesteście ciekawi - zapraszam do poczytania. Dałaś nam 13 najpiękniejszych lat - dziękujemy. Nigdy nie zapomnimy, zawsze będziemy kochać. Do zobaczenia nasze serduszko :( Nie ma co ukrywać - bez niej w domu panuje straszna pustka :( tak smutno jest bez niej... Obecnie mój dom zamieszkują dwie myszki oraz cztery świnki morskie. Dzięki świnkom obecnym w moim życiu, pokochałam te zwierzaki tak bardzo, że obecnie jestem wolontariuszką w Stowarzyszeniu Pomocy Świnkom Morskim. Tak jak i pieski, wiele świnek jest porzucanych i czeka na swój dobry, kochający domek. Istnieje możliwość adopcji świnek, co szczerze polecam. Myślę czasem o tym, by przygarnąć do domu psiaka. Oczywiście, nigdy żaden psiak nie zastąpi Nuki, ale jeszcze tyle bid potrzebuje ciepła i miłości... Uważam, że Nuka chciałaby, żebyśmy pomogli innemu pieskowi i dali godne życie. Teraz jednak na to jest jeszcze troszkę za wcześnie dla mnie. Może w przyszłym roku pomyślimy o tym na poważnie. Tymczasem - pozdrawiam Was bardzo serdecznie! Edited November 10, 2013 by Laraine Quote
maartaa_89 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 ale masz dużo tych świnek :loveu: jaka to jest odmiana, bo się nie znam szczerze mowiąc a baaardzo mi się te kudłate spodobały :) Quote
Laraine Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Marta dziękuję za odwiedziny w moim wątku :) Zuza i Nadia to rozetki, Lena to świnka gładkowłosa, natomiast Neska to świnka długowłosa, pseudo peruwianka :) Quote
maartaa_89 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 świetne są :) i nie kłócą się między sobą jak to baby? :) Quote
Laraine Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Czasem się pogonią, przegonią, ale potrafią też wzajemnie czyścić sobie futerka, więc jakąś sympatią do siebie pałają - zwłaszcza Neska i Zuza :) Neska i Zuza to siostry. Zuza przyjechała do mnie zaciążona i po jakimś czasie urodziła Nadię i Lenę. Nie potrafiłam maluchów oddać, stąd teraz takie całkiem spore stadko świnek :) Quote
Laraine Posted October 9, 2013 Author Posted October 9, 2013 (edited) Tak pięknie Nuka wylegiwała się ze świnkami :) Z Dżunią , która biega za Tęczowym Mostem Edited October 9, 2013 by Laraine Quote
Laraine Posted October 9, 2013 Author Posted October 9, 2013 A tu z Nadią Tęsknimy :( Jeśli tu jesteście - wejdźcie proszę w wątek Nuki w TM, zapalcie jej wirtualny znicz: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247737-Nuka-nasza-największa-miłość-* Quote
Naklejka Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 :) Dziewczyny są słodkie, al to już wiesz :) Ale mi brakuje takiego stadka w domu, ehh... Quote
angineuuka Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 http://img21.otofotki.pl/obrazki/xr134_010.JPG ale słodka swinka :loveu: Quote
motyleqq Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 masz piękne stadko :loveu: bardzo bym chciała też mieć takie liczne :cool3: Quote
Sonka95 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Też bym chciała mieć tyle świnek :cool3: na razie muszą mi starczyć 2 , bo na więcej się rodzice nie zgadzają :D Stowarzyszenie Pomocy Świnkom Morskim bardzo miło wspominam , bo miałam z tamtąd dwie świnki ,które niestety już odeszły jedna mając roczek druga dożyła 6 latek i odeszła w te wakacje :-(:-(:-( Quote
Hienulan Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Ale fajne puchacze, daj proszę więcej zdjęć! :loveu: Quote
Laraine Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Ojej, dziękuję Wam ślicznie! :) Proszę Hienulan, specjalnie dla Ciebie :mdrmed: ZUZA Randka z Panem Beniem na spotkaniu świnkolubów :evil_lol: oczywiście - wyłącznie przez kraty! Tak mi dobrze, tak mi rób :cool1: Dzielny pacjent - czyli bierzemy leki na zapalenie pęcherza (na szczęście Zuza ma to już za sobą) LENA NADIA NESKA AMELKA INKA Quote
motyleqq Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 uwaga uwaga, max 5 zdjęć na post! ;) śliczne masz prosiaki, oj śliczne :loveu: Quote
Laraine Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 Dziękuję motylku, będę pamiętać! :) Kilka zdjęć z okresu niemowlęcego prosiaków ^^ Quote
Sonka95 Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Cudowna gromadka prosiaków :loveu: http://img21.otofotki.pl/obrazki/pd270_Zdjecie1780.jpg Quote
Paulina_mickey Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 http://img21.otofotki.pl/obrazki/ht43_Zdjecie3241.jpg kurcze jakbym widziała mojego Leosia :evil_lol: Co prawda to koszatek, ale nastawia się do głaskania w identyczny sposób :loveu: Super gromadka :) Quote
Flea_mbb Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Jakie śliczne stado:loveu: Zawsze śmieszy mnie widok świnek, takie kudłate paróweczki:) Quote
Hienulan Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Dawaj wspomnienia, dawaj wspomnienia!! :diabloti: I świnków więcej! : ) Quote
Recommended Posts