Jump to content
Dogomania

Nuka [*], prosiaki i myszy - moje serduszka

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam Was serdecznie :) mam na imię Roksana, rocznik '92. Mieszkam w Zabrzu. Od dziecka kocham zwierzaki, sporo ich przewinęło się już przez mój dom: chomiki (Pusia, Śnieżek, Kacper), myszki (Kratka, Mała, Lana, Stuart, Kluska, Żelka, Julka, Czesio, Livia, Rolfo, Laura, Kendra, Majka), świnki morskie (Pusia, Dżunia), króliki (Tuptuś, Tuci), sunia (Nuka), był też krab, żółw wodny oraz sporo rybek.
Od dziecka dokarmiałam bezdomne okoliczne kociaki, do dziś to robię.

Chociaż wszystkie moje zwierzaki kochałam i kocham przeogromnie, to zawsze największe miejsce w moim sercu zajmowała moja sunia - Nuka. Odeszła w wieku 13 lat. Praktycznie całe swoje życie spędziła z nami. Strasznie nam jej brakuje :( całą naszą historię opisałam w jej wątku w tęczowym moście (klik), jeśli jesteście ciekawi - zapraszam do poczytania.

Dałaś nam 13 najpiękniejszych lat - dziękujemy.
Nigdy nie zapomnimy, zawsze będziemy kochać. Do zobaczenia nasze serduszko :(

• Nie ma co ukrywać - bez niej w domu panuje straszna pustka :( tak smutno jest bez niej...

Obecnie mój dom zamieszkują dwie myszki oraz cztery świnki morskie.

Dzięki świnkom obecnym w moim życiu, pokochałam te zwierzaki tak bardzo, że obecnie jestem wolontariuszką w Stowarzyszeniu Pomocy Świnkom Morskim. Tak jak i pieski, wiele świnek jest porzucanych i czeka na swój dobry, kochający domek. Istnieje możliwość adopcji świnek, co szczerze polecam.

Myślę czasem o tym, by przygarnąć do domu psiaka. Oczywiście, nigdy żaden psiak nie zastąpi Nuki, ale jeszcze tyle bid potrzebuje ciepła i miłości... Uważam, że Nuka chciałaby, żebyśmy pomogli innemu pieskowi i dali godne życie.
    Teraz jednak na to jest jeszcze troszkę za wcześnie dla mnie. Może w przyszłym roku pomyślimy o tym na poważnie.

Tymczasem - pozdrawiam Was bardzo serdecznie!

• Edited by Laraine
    Posted

Marta dziękuję za odwiedziny w moim wątku :)
    Zuza i Nadia to rozetki, Lena to świnka gładkowłosa, natomiast Neska to świnka długowłosa, pseudo peruwianka :)

Posted

Czasem się pogonią, przegonią, ale potrafią też wzajemnie czyścić sobie futerka, więc jakąś sympatią do siebie pałają - zwłaszcza Neska i Zuza :)

Neska i Zuza to siostry. Zuza przyjechała do mnie zaciążona i po jakimś czasie urodziła Nadię i Lenę. Nie potrafiłam maluchów oddać, stąd teraz takie całkiem spore stadko świnek :)

Posted

Też bym chciała mieć tyle świnek :cool3: na razie muszą mi starczyć 2 , bo na więcej się rodzice nie zgadzają :D
    Stowarzyszenie Pomocy Świnkom Morskim bardzo miło wspominam , bo miałam z tamtąd dwie świnki ,które niestety już odeszły jedna mając roczek druga dożyła 6 latek i odeszła w te wakacje :-(:-(:-(

Posted

Ojej, dziękuję Wam ślicznie! :)

Proszę Hienulan, specjalnie dla Ciebie :mdrmed:

ZUZA

Randka z Panem Beniem na spotkaniu świnkolubów :evil_lol: oczywiście - wyłącznie przez kraty!

Tak mi dobrze, tak mi rób :cool1:

Dzielny pacjent - czyli bierzemy leki na zapalenie pęcherza (na szczęście Zuza ma to już za sobą)

LENA

NADIA

NESKA

AMELKA

INKA

• 2 weeks later...