Freya73 Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 To stalo sie tak nagle, ze nie wiem w ktora strone glowe obracac, za czy przeciw? Z wirtualnych przepychanek slownych nic zasadniczego nie wynika, co sie dzieje? Prosze o odpowiedz. Quote
Anula Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 Jeżeli jest taka sytuacja jak na zdjęciach to Szamanowi należy się pomoc,tym bardziej,że to już jest starszy psiak i powinien przebywać w dobrych,godnych warunkach. Quote
Freya73 Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 [quote name='Anula']Jeżeli jest taka sytuacja jak na zdjęciach to Szamanowi należy się pomoc,tym bardziej,że to już jest starszy psiak i powinien przebywać w dobrych,godnych warunkach.[/QUOTE] O zdjeciach nie wspominam, warunki sa przerazajace ... Quote
kasiek. Posted April 17, 2014 Posted April 17, 2014 no ale sa foty wiec chyba widac jak tam jest i psa tez poznajecie czyli to jest to miejsce ,a nie inne ...to dlaczego pytacie jezeli tam tak jest ? widac ze dokładnie jest tak Quote
Radek Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Wygląda to niedobrze:( Nie chcę jednak odsądzać od czci i wiary zanim nie poznam głosu drugiej strony (o co proszę). Quote
Marycha35 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Radku obawiam się, że zostaliśmy oszukani... Najbardziej żal psów:( Yumanji nie odzywa się, nie wyjaśnia, milczy. Quote
kasiek. Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 na innych watkach i na watku ogolnym jest info ze byc moze posy nie maja juz duzo czasu ,te stare np.wiec jak ktos moze pomoc temu psu to powinnien organizowac mu pomoc ,z tym ze odbiór moze byc interwencyjny przy udziale Policji... Quote
madziak25 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Cioteczki Kochane, mam pytanie szukam insuliny Lente wos dla swojego psiaka. Reaguje tylko na tą, a ją już nie produkują:( może ma któraś do sprzedania. Bardzo proszę o pomoc. Rambo nie może być bez...:( Quote
Freya73 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Pieniadze z bazarku dla Szamana przekaze osobie / organizacji, ktora przejmie go pod swoja opieke. Yumanji, odezwij sie z samego szacunku dla ludzi, ktorzy Ciebie nie zawiedli, trwali przy Tobie, pomagali, angazowali sie finansowo i emocjonalnie. Ja to jestem "pryszcz", mam na mysli osoby, ktore poswiecaly sie dla zwierzat i szanowaly Cie za "dobro", ktore czynisz. Szacunek i honor ... znasz takie slowa? Nieczego nie zalatwisz milczeniem i chowaniem glowy w piasek. Prosimy o odpowiedz. Ja jeszcze z naiwnoscia dziecka wierze, ze moze sytuacja sie naprostuje ... Quote
Freya73 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='madziak25']Cioteczki Kochane, mam pytanie szukam insuliny Lente wos dla swojego psiaka. Reaguje tylko na tą, a ją już nie produkują:( może ma któraś do sprzedania. Bardzo proszę o pomoc. Rambo nie może być bez...:([/QUOTE] Madzia, a probowalas w aptekach internetowych? Warto nawet napisac do nich mail'a, moze beda mogli zamowic dla Ciebie? To tylko taki pomysl ... Quote
Freya73 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='madziak25']Dziękuję:) Namiary na Cefarm 24: Telefonicznie pod numerem (+48 ) 85 744 55 97 od poniedziałku do piątku w godzinach 08:00 - 16:00; Drogą mailową pod adresem sklep@cefarm24.pl; Poprzez Fax pod numerem: (+48 ) 85 744 55 97; Poprzez komunikator Gadu-Gadu - nr 3645675. Quote
Marycha35 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 (edited) [quote name='Freya73']Pieniadze z bazarku dla Szamana przekaze osobie / organizacji, ktora przejmie go pod swoja opieke. Yumanji, odezwij sie z samego szacunku dla ludzi, ktorzy Ciebie nie zawiedli, trwali przy Tobie, pomagali, angazowali sie finansowo i emocjonalnie. Ja to jestem "pryszcz", mam na mysli osoby, ktore poswiecaly sie dla zwierzat i szanowaly Cie za "dobro", ktore czynisz. Szacunek i honor ... znasz takie slowa? Nieczego nie zalatwisz milczeniem i chowaniem glowy w piasek. Prosimy o odpowiedz. Ja jeszcze z naiwnoscia dziecka wierze, ze moze sytuacja sie naprostuje ... Przyznam Ci, że ja też chcę wierzyć, że coś się musiało jednak stać, że Aśka się pogubiła, że psy w takich warunkach nie były długo!!! Być w ogóle nie powinny, to jasne, ale wcześniejsze fotki, wpisy nie wskazywały na takie warunki! Edited April 18, 2014 by Marycha35 Quote
Nadziejka Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 może się wszystko wyjasni ...:-( sciskam kciuki :modla: Quote
kasiek. Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Ona jest chyba teraz tam na miejscu bo jest interwencja ,jest kłopot z zabraniem psów ,nawet tych po które ktos przyjechał Quote
mdk8 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 poczytajcie sobie co Ona robi....http://www.dogomania.pl/forum/threads/189887-Skinni-powr%C3%B3t-z-adopcji-%21%21%21%21Komplentny-brak-kasy-%21%21/page46?highlight=skinni.... nóż się w kieszeni otwiera. Nie chce oddać psów i podobno pojechała a psy zostały zamknięte , pozostawione same sobie. Co to za człowiek? Wiem ,że czytasz to co tu jest pisane. Coś Ty kobieto narobiła najlepszego ?????? Opamiętaj się i pozwól ratować te biedaki !!!!!!!!! Quote
Freya73 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Dziewczyny, przed chwila oglądałam zdjęcia z wczorajszej interwencji. Płakać mi się chce. Yumanji, czy Szaman dla Ciebie to rzeczywiście stary, niepotrzebny śmieć? Jak trzeba być wyrafinowanym ... Quote
kasiek. Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Szaman siedzi w kojcu tak jak siedział z dwoma młodymi zdziczałymi psami ,ktore nie pozwalają mu na dojscie do miski ,w prezencie dostal troche słomy sa foty ale na dogo teraz jakos trudno dodac ,jak mi sie uda to dodam jego foto z opisu - trudno sie porusza nie jest dopuszczany do miski Quote
Malgoska Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 [quote name='kasiek.']Szaman siedzi w kojcu tak jak siedział z dwoma młodymi zdziczałymi psami ,ktore nie pozwalają mu na dojscie do miski ,w prezencie dostal troche słomy sa foty ale na dogo teraz jakos trudno dodac ,jak mi sie uda to dodam jego foto z opisu - trudno sie porusza nie jest dopuszczany do miski[/QUOTE] trzeba go wyciągnąć, to jej pies? Quote
kasiek. Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 [quote name='Malgoska']trzeba go wyciągnąć, to jej pies?[/QUOTE] Ona twierdzi ze wszystkie psy sa jej ...wiec ja wiem czyj jest Szaman ,wiem ze byl znaleziony ale przez kogo czy ma opiekuna itd to nie wiem nie bylam na watku I nie ma zamiaru dobrowolnie pozbywac sie swoich psów ...,natomiast jak ktos napisal na fb przyjmie pomoc w karmie ,w sporzataniu boksow itd tylko tez nie wiem czy to ironia czy prawda Quote
Doda_ Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Czytałam na innym wątku, tu tylko zacytuję swój post : Ja poprostu nie wiem co powiedzieć. Znam yumanji osobiscie ale spotkałyśmy się tylko raz 3 lata temu jak transportowałam do niej psa. Było po północy, wydawala mi sie sympatyczną osobą... Boksy były w jakimś pomieszczeniu, na zdjeciu wszystko inaczej wygląda.. Może to nie te same miejsce? Boksy widziałam ale wybieg nie, było po północy i zero oświetlenia. Napisałam sms-a do yumanji ale oczekuje, czyli zmieniła numer. Nie wiedziałam że sie wyprowadziła, ale kiedyś napewno tam mieszkała, bo dziecko spało w domu obok. Jestem zaskoczona, też czuję się oszukana. Ale dla mnie yumanji jest już spalona. Myślę że jak miała problemy osobiste powinna była nam napisać 'mam problem, nie mogę już zając sie psami' a nie doprowadzić do takiego syfu ! Zdjęcia wystarczająco dużo pokazały. Cioteczka wyżej ma rację - brak wody na miejscu to nie jest wytłumaczenie. Da się bez wody pozamiatać, pozbierać i dać świeżą słomę. Spójrzcie sami na Szamanka. Bardzo biednie wygląda, strasznie zacofany. Taki syt, błoto, brud niesamowity, zero ocieplenia... biedne psy... . Doczytałam że jest ich ponad 20 ? Co z nimi teraz? Próbowałam skontaktować się z yumanji żeby porozmawiać o dobrowolnym wydaniu psów, ale tak jak pisałam jej numer jest już nieaktualny. .. Moim zdaniem nawet największe problemy osobiste, w życiu, nie są wytłumaczeniem !!! bo jesli ktoś ma problemy to powinien a nawet MUSI o tym napisać, wtedy byśmy zadziałały i psiaki nie żyłyby w takich warunkach. A tak pobierała kase z dogo...Czy żadna dogomaniaczka w ostatnich miesiącach u niej nie była ?? Mam do yumanji pytanie tylko jedno: DLACZEGO ??????????????????????? Quote
Moli@ Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 Dlaczego Szaman przebywa w kojcu......aż tak agresywny?..... Quote
Doda_ Posted April 20, 2014 Posted April 20, 2014 obejrzalam zdjecia gagatki. Ten dom jest przeciez opuszczony... nikt chyba tam nie mieszka.. Czy jak te dziewczyny tam pojechaly to nikogo nie bylo ? w domu tez nie ? okna tez mowia, ze nikt nie mieszka... 3 lata temu napewno ktos tam mieszkal.. mowilam ze wtedy byly wewnetrzne boksy. obejrzalam dokladnie zdjecia - tak - obok tych zewnetrznych boksow jest takie drzwi, to tam byly wewnetrzne boksy. . . nikt nie robil tam zdjec? sa tam psy ? Quote
Recommended Posts