Ewa i flatki Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Według słów jego Opiekunki ( świadomie duża litera) - on myśli, że uciekł i jest na swobodzie :D W ramach tej posiadłości i zdrowego rozsądku może robić, co chce, albo myśli, że robi co chce :D Quote
Marta72 Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Ewa i flatki']https://plus.google.com/u/0/photos/115255404252565466761/albums/6011894994706408977 Ewa:) bardzo dziękuję!!! jaki ten pies wspaniały! tak się potrafił podnieść !! brawo dla Szamana!!! Opiekunka trafnie opisała sytuację i jego"myślenie" To miejsce to jego dt? można go już ogłaszać??? Quote
Ewa i flatki Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Myślę, że on nie jest gotowy do opuszczenia miejsca, w którym jest, bo to za krótko trwa, jest odkarmiany i ma "swoją" sukę, czyli kawałek stabilizacji w jego niełatwym do tej pory życiu. Jak DT powie, że można ogłaszać i opisze wymagania co do domu docelowego, natychmiast dam znać. Trzeba pamiętać, że jego poprzednia "opiekunka" chętnie z powrotem by go wzięła w swoje rączki :/, dlatego miejsce pobytu jest utajnione - wyłącznie dla dobra psa. Quote
sybil Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Piękne zdjęcia - Szamanek odżył, niech zapomni o przejściach i zaufa nowym Opiekunom. Quote
zachary Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Ma super i niech się cieszy tym stanem. Należy mu się! Quote
Marycha35 Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Ten widok cieszy jak sto smoków:):):):) Ewo czy kasiorka się nadal przyda dla Szamcia? Quote
Ewa i flatki Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Nie wiem, czy potrzebna, trzeba pytać FZP. Natomiast mam info z dzisiaj od opiekunów: [FONT=Helvetica]Szaman wczoraj ustawił się w kolejce z innymi psami po tran, ale odwagi jeszcze brakuje, żeby wziąć z ręki, zjadł z ziemi. Pozwolił przedwczoraj na dotknięcie i zdjęcie obroży, w której przyjechał, bo nie lubię założonych na stałe obroży na psach. Był dzielny i wytrzymał, a potem odetchnął z ulgą, gdy poszłam sobie. Dużo nie zrobimy w temacie socjalizacji, bo za stary pies. Ale nie ma właściwie takiej potrzeby. Niech sobie żyje jak chce. Jeśli zgłosi się mądry dom, który da psu spokój, to nie ma żadnych przeciwwskazań do przekazania do adopcji, może jedynie formalne (statut własności). Pies potrzebuje ogrodzonego terenu i miejsca suchego zadaszonego z ciepłą budą i legowiskiem. Może jeszcze jakaś górka,bo lubi leżeć wyżej i obserwować. Tył dobrze, chodzi sprawnie, dostaje gelacan w gotowanym jedzeniu/[/FONT] Quote
Ewa i flatki Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 [quote name='Marta72']dobre wiadomości, dobre!!![/QUOTE] Pies jest w miejscu, gdzie psami się zajmują 24/dobę. Mało - chyba ma jakieś wyjątkowe cechy, bo przy całym dystansie do człowieka daje się kochać :D Teraz marzę o takim miejscu dla niego, jakie ma Ajaks wyciągnięty z moim skromnym udziałem z Boguszyc i przebywający u czarok i medara :D Quote
Marta72 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 jestem pewna, że takiego psa weźmie tylko ktoś wyjątkowy i będzie mu dobrze tam, gdzie trafi mocno trzymam kciuki to można go ogłaszać? zapłacę chętnie za ogłoszenia, tylko proszę kogoś o ich przygotowanie ;) Quote
Marta72 Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 [quote name='Ewa i flatki']Może jeszcze chwila, dam znać, o.k. ?[/QUOTE] ok:) ! Quote
egradska Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Ewa, a jak dlugo Szamanek moze tam zostac? jest jakis graniczny termin? Quote
Ewa i flatki Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Nie ma :D Ile będzie trzeba, tyle posiedzi, w takie miejsce trafił. Jeżeli będziemy mu szukać domu, to tylko lepszego, czyli doskonałego do potęgi drugiej i żeby jakiś inny nieszczęśliwiec mógł trafić do XYZ :evil_lol: Quote
Marycha35 Posted May 29, 2014 Posted May 29, 2014 U Szamcia dobra passa trwa? :) Wszystko ok z nim? Quote
Marta72 Posted May 29, 2014 Posted May 29, 2014 nie mamy informacji a tez chciałabym wiedzieć... Quote
Ewa i flatki Posted June 1, 2014 Posted June 1, 2014 Szaman o.k., brak wiadomości to w tym wypadku dobre wiadomości :D A ja w wojażach, więc nie wchodzę na Dogo prawie :P Quote
Radek Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Myślę, że na pewno ma wiele lepiej niż w tamtym boksie. Quote
Marycha35 Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Szamciowi się to należy jak sto smoków! To pewne:) Quote
Recommended Posts