Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczy zew'][quote name='Marta72']

Co Ty opowiadasz? Z kosmosu je wzielam?
Post 741.[/QUOTE]

post nr 890 i 891
tam umieściłam zdjęcia które znalazłam na tym wątku
zaraz sprawdze czy jeszcze są
mam wrazenie, że tych które Ty przytaczasz NIE BYŁO!!!

Posted

[quote name='Marycha35']Czy ktoś wie co się dzieje z Szamciem, jak on sie czuje?

Na FB jest krótkie info:

Ola Grynczewska

26 kwietnia o 07:31

Dostałam wieści o Szamanie. Piesek ma się coraz lepiej. Rozchodzi przykurcz łap. Z tego co zrozumiałam kupa tez dużo lepsza. Nie ma problemów z psami, nie rozplatuje siatki. Wygląda na szczęśliwego

Posted

[quote name='Marycha35']Czy ktoś wie co się dzieje z Szamciem, jak on sie czuje?[/QUOTE]

Mam kontakt z opiekunami, zapytam i dam znać. Ten pies ciąży mi jak kamień na moim sumieniu od 3 tygodni :(

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Mam kontakt z opiekunami, zapytam i dam znać. Ten pies ciąży mi jak kamień na moim sumieniu od 3 tygodni :([/QUOTE]

czekam na wiadomości!!!

Posted

Szaman przyjechał upodlony do cna. Na początku zjadał kupy swoje i innych psów. Z psami dogaduje się cudownie, ludzi się boi, ale powoli zaczyna ufać. Przykurcz tylnych łap powoli ustępuje, dobrze że może być w suchym i na słońcu.Dostaje suplementy witaminowe i osłonowe na stawy, karmę josera ekonomy i ryż z mięsem, dużo kurzych łapek, które uwielbia.Powoli wychodzi ze skorupy przerażenia i rezygnacji, w której tkwił.[FONT=Helvetica]". Jest to pies dużych przestrzeni, samodzielny, spokojny, zgodny z innymi psami, nie wchodzący w żadne konflikty, bardzo unikający kontaktu z ludźmi".[/FONT] Zaczyna brać lepsze kąski z ręki, co jest bardzo ważne przy jego nastawieniu do ludzi.
Teraz to wolny pies, który robi co chce, uczy się zaufania przez obserwowanie innych psów i dobrych ludzi.Maksimum wolności i opieki, daję za to swoje słowo. Przyjdzie czas i na zdjęcia, ujawnienie miejsca jego pobytu. Wtedy zobaczycie, że lepiej nie mógł trafić !

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Szaman przyjechał upodlony do cna. Na początku zjadał kupy swoje i innych psów. Z psami dogaduje się cudownie, ludzi się boi, ale powoli zaczyna ufać. Przykurcz tylnych łap powoli ustępuje, dobrze że może być w suchym i na słońcu.Dostaje suplementy witaminowe i osłonowe na stawy, karmę josera ekonomy i ryż z mięsem, dużo kurzych łapek, które uwielbia.Powoli wychodzi ze skorupy przerażenia i rezygnacji, w której tkwił.[FONT=Helvetica]". Jest to pies dużych przestrzeni, samodzielny, spokojny, zgodny z innymi psami, nie wchodzący w żadne konflikty, bardzo unikający kontaktu z ludźmi".[/FONT] Zaczyna brać lepsze kąski z ręki, co jest bardzo ważne przy jego nastawieniu do ludzi.
Teraz to wolny pies, który robi co chce, uczy się zaufania przez obserwowanie innych psów i dobrych ludzi.Maksimum wolności i opieki, daję za to swoje słowo. Przyjdzie czas i na zdjęcia, ujawnienie miejsca jego pobytu. Wtedy zobaczycie, że lepiej nie mógł trafić !

bardzo dziękuję za tę wiadomość:)
doświadczony silny pies... .pokona doświadczenia w jakie go człowiek wepchał

uwierzy, że może być dobrze!

mocno trzymam kciuki za psa i ludzi którzy nad nim pracują:)

Posted

Nawet ma koleżankę "na własność", wielka suka do niego przylgnęła i wszędzie łażą razem. A jest piękny, duży,ogrodzony teren. Na początku był jak najdalej od ludzi, teraz się coraz bardziej przybliża. Inne psy są blisko, to przecież on też chce :D

Posted

[quote name='Marycha35'] (...)

Fundacja Zwierzęca Polana
ul. Gwiaździsta 15a m. 257
01-651 Warszawa
nr konta ogólnego ze zgodą (nr 121/2014) na zbiórkę publiczną:
59 1160 2202 0000 0002 2475 6114
PayPal: fundacja@zwierzecapolana.org
tytułem:
interwencja

Powiele wpis ...

Jak juz bedzie konkretnie wiadomo, gdzie znajduje sie Szaman, wystawie bazarek.

Marycha35 w sprawie fantow napisze na priv.

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Nawet ma koleżankę "na własność", wielka suka do niego przylgnęła i wszędzie łażą razem. A jest piękny, duży,ogrodzony teren. Na początku był jak najdalej od ludzi, teraz się coraz bardziej przybliża. Inne psy są blisko, to przecież on też chce :D[/QUOTE]

Normalne,ze ciagnie go do ludzi przeciez to owczarek :-)

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Można dopisać -interwencja (dla Szamana), wtedy kasa pójdzie dalej - do tych, którzy się nim opiekują.[/QUOTE]
Ewo czyli, żeby konkretnie Szamciowi pomóc to ten wpis lepiej dodać?:) Dzięki Ci ogromne za info o nim, mam wyrzuty jak jasna cholera, on tyle czasu cierpiał...:angryy:

Posted

[quote name='Ewa i flatki'] Przyjdzie czas i na zdjęcia, ujawnienie miejsca jego pobytu. Wtedy zobaczycie, że lepiej nie mógł trafić ![/QUOTE]
Zdjęcia można chyba wkleić, cóż znowu jakieś tajemnice i komu tu wierzyć w ogóle na tej dogomanii???

Posted

[quote name='wilczy zew']Normalne,ze ciagnie go do ludzi przeciez to owczarek :-)[/QUOTE]

Owczarki to proludziowe psiaki są:)
Wysłałem 10 złotych na konto fundacyjne (ze stosowną adnotacją). Kropla w morzu potrzeb, wiem, ale mam nadzieję że i ten grosik się przyda.

Posted

[quote name='dziuniek']Zdjęcia można chyba wkleić, cóż znowu jakieś tajemnice i komu tu wierzyć w ogóle na tej dogomanii???[/QUOTE]

Na razie musicie uwierzyć mi na słowo. Ludzie, u których jest Szaman prosili o nie zamieszczanie fotek. Myślicie, że gdyby był w takim syfie, jak poprzednio to wahałabym się o tym napisać i dać zdjęcia ? No to trudno :/

Posted

[quote name='Ewa i flatki']Na razie musicie uwierzyć mi na słowo. Ludzie, u których jest Szaman prosili o nie zamieszczanie fotek. Myślicie, że gdyby był w takim syfie, jak poprzednio to wahałabym się o tym napisać i dać zdjęcia ? No to trudno :/[/QUOTE]

Ewa
niestety
kredyt zaufania wyczerpany :(
rozumię,że ktoś sobie może nie zyczyć upublicznienia zdjeć Szamana i miejsca gdzie teraz przebywa,ale wtedy tez, przynajmniej z mojej strony już nie ma mowy o pomocy...w ciemno...
tak to działa
stety czy niestety

Posted

Wydaje mi się, że fotki Szamana można by zamieścić. Przecież nikt nie zidentyfikuje miejsca jego pobytu po kolorze lub wysokości trawy, a nawet ogrodzeniu (jeśli przypadkiem wejdzie w kadr ;) ).