Gosia121 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Moja pusia maleńka do nic innego jak bokser i skończyła 9 latek. Jest fajniutka do zamlaskania i zacałowania taka tulisia. Ale Boksery mają to że mają tendencje do dostawania nadziąślaków, różnych wyprysków skórnych w różnych miejscach i mają problemy z serduszkiem nieraz już od maleńkiego. Ona na szczęście jakoś nie miała do tej pory z tym problemu ale 2 lata temu wyskoczył jej jeden na wardze ale tylko zmienił kolor / plamka koloru różowego /a 2 miesiące temu dostała przy ząbku /dolny kieł/. Serduszko ma od 3 lat pod kontrolą ma zdiagnozowane minimalne nie domykanie zastawki ale właśnie ponad miesiąc temu troszkę jej się to jak by powiększyło i jest bardziej wyczuwalne szybciej się męczy i nie ma takiej wielkiej ochoty na długie bieganie. Więc profilaktycznie ma wprowadzony lek na polepszenie pracy mięśnia sercowego.Do tego jest potwornie terytorialna nie znosi żadnych obcych zwierząt na swoim terenie / czytaj domu/ i najlepsze to to że nie boi się huków wystrzałów tylko jak już rozbłyskują się niebie kolorowe petardy tego się boi.Jest przerażona i zaraz chce wracać do domu i nawet do okna nie podejdzie dopóki to się nie skończy a serce o mało jej z klatki nie wyskoczy dyszy ze strachu i na domiar tego strasznie szczeka. Taki to sylwestrowy bokser wielki z niej jest. To jedyny dzień w roku gdzie bardzo jej pilnuję i trochę się wtedy o nią boję. Więc dla spokoju dostała na jutro i pojutrze leki i będzie spokój. A po 10-15 stycznia idziemy na szczegółowe badania Quote
Radek Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Przepraszam za małe opóźnienie. Deklarację za styczeń przeleję dopiero po weekendzie. Quote
yumanji Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 Radek napisał(a):Przepraszam za małe opóźnienie. Deklarację za styczeń przeleję dopiero po weekendzie. Spokojnie,dzis na kolacje Szaman wszamal watrobke surowa. Quote
Marycha35 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Mniam, fuj raczej, ale dobrze, że wszamał;):):) Kto za Prometeusza robił?????;) Quote
Gosia121 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Witam w Nowym Roku. Sylwester i Nowy Rok minął nadzwyczaj spokojnie.Tabletki rewelacja moja Puśka spoglądała w niebo ze zdziwieniem i zaskoczeniem co to takie kolorowe tam błyska. Zero stresu,i dyszenia. Sama byłam zaskoczona jej zachowaniem i spokojem. A jak tam u Szamanka minął ten dzień? Quote
Gosia121 Posted January 6, 2014 Posted January 6, 2014 Ale tu na wątku cisza jak makiem zasiał. Jak tam czuje się Szaman? Quote
yumanji Posted January 7, 2014 Author Posted January 7, 2014 Cisza,bo zasilacz zdechl w sobote.Szaman jest podly ,bo przyuwazylam,ze kiedy sie czaje i probuje Mu zrobic zdjecia ,to wlazi do budy i widac tylek i ogon,chamstwo.Cisza jest,bo nie ogarniam.Mam od 27 grudnia dwe nowe sztuki zgarniete z jezdni,gdyby nie to,ze jeden byl bialy,to bym przejechala.Dwa samce ,jeden czarny nibylabek i ,o zgrozo,bialy amstaff.Nikt ich nie szuka,choc amstaff z manierami,fochami i sam mi sie wepchnal do auta.Masakra,bo nikt ich nie szuka.A Szamcio sie bawi sloma,przypomnialam sobie,rozrzucam po calym boksie,po podlodze,a on to wyraznie lubi.Psy na zewnatrz przezyly spokojnie Sylwestra,mam tylko jednego histeryka w domu. Quote
Radek Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 yumanji napisał(a):Szaman jest podly ,bo przyuwazylam,ze kiedy sie czaje i probuje Mu zrobic zdjecia ,to wlazi do budy i widac tylek Moja kochana Sarunia tak miała, że jak widziała aparat to chowała mordkę, ale czasem byłem szybszy:) Deklaracja za styczeń dla Szamanka jest już w drodze. Quote
yumanji Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Radek napisał(a):Moja kochana Sarunia tak miała, że jak widziała aparat to chowała mordkę, ale czasem byłem szybszy:) Deklaracja za styczeń dla Szamanka jest już w drodze. No to widocznie musze "zagescic ruchy",bo nie moze tak byc,zebym byla wolniejsza od starego ON-ka.Ale glupi nie jest,bo juz sie wycofuje,kiedy udaje,ze robie zdjecia psu z boksu obok.W ogole ,jak za b na nim skupiam uwage,to chlopak wie,ze bedzie jakas akcja.To po tych lapankach do weta tak ma. Quote
Gosia121 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Kumaty to on jest.Zdjęć nie daje sobie robić bo uważa pewnie że nie fotogeniczny jest. Trzeba mu pokazać jak pięknie za zdjęciach wychodzi. Jak się obejrzy to zaraz z niego fotomodel się zrobi Quote
Gosia121 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Kumaty to on jest.Zdjęć nie daje sobie robić bo uważa pewnie że nie fotogeniczny jest. Trzeba mu pokazać jak pięknie za zdjęciach wychodzi. Jak się obejrzy to zaraz z niego fotomodel się zrobi;) Quote
yumanji Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 Zagescilam ruchy i podstepnie zrobilam mu zdjecie w nocy,wrzuce jutro,ha! Quote
Radek Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 yumanji napisał(a):podstepnie zrobilam mu zdjecie w nocy Zdjęcie z zaskoczenia:evil_lol: Quote
yumanji Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 Rany...nie spodziewajcie sie cudow prosze, z 15 zdjec jedno jest w miare wyrazne i to kiepskim aparatem.To jak fotografowanie diabla tasmanskiego. Quote
Gusiaczek Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Serce się kroi - w tym pięknym psie tyle strachów, ogromna trauma .... Quote
Gusiaczek Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Serce się kroi - w tym pięknym psie tyle strachów, ogromna trauma .... Quote
Recommended Posts