Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marycha35']Jak tam nasz Szamański dziad kochany sie miewa:)? Czy ogonek zadowolony? Ciepełko jest słomkowe!!:)[/QUOTE]

Ciepelko jest slomkowe,Szaman zakopany:lol:

Posted

Witaj Szamanku!
Dawno mnie nie było ale nie zapomniałam o Tobie i o Twoich opiekunach.
Mam strasznie dużo zajęć ostatnio i zmieniłam pracę przez to trochę zawirowań było u mnie.Szkolenia kursy itp. Nadrobię lekturę z wątku w piątek i doślę deklarację moją za grudzień. Tak że spoko pamiętam i nadgonię wszystko. Pozdrawiam

Posted

[quote name='Gosia121']Witaj Szamanku!
Dawno mnie nie było ale nie zapomniałam o Tobie i o Twoich opiekunach.
Mam strasznie dużo zajęć ostatnio i zmieniłam pracę przez to trochę zawirowań było u mnie.Szkolenia kursy itp. Nadrobię lekturę z wątku w piątek i doślę deklarację moją za grudzień. Tak że spoko pamiętam i nadgonię wszystko. Pozdrawiam[/QUOTE]

To milo:lol:grudzien zawsze jest troche szalony,dla wszystkch chyba,bardzo sie tu nie dzialo.bo szalejemy z bazarkami na fb.Serdecznie pozdrawiamy.

Posted

[quote name='Radek']Na wątek zajrzałem, na razie nie bardzo mam jak pomóc:shake:[/QUOTE]
Ja nie oczekuje od kazdego,zeby rzucal kasa.Pomagasz Szamanowi ,to sie dla mnie liczy i rowniez to,ze chcialo Ci sie zajrzec na tamten watek.Bo niektorzy znajomi nawet na tyle nie potrafia sie zdobyc.

Posted

Troche watek zaniedbany,ale tylko watek,nie psisko:lol:Szaman dzieki Waszej pomocy na razie "ogarniety",wiec szukam teraz sponsorow dla pozostalych bid.Podczas ostatniego karmienia zorientowalismy sie z synem,ze dziennie idzie Nam,w wlasciwie to psom-20 kg karmy.Szok .Wracajac do Szamana,poluje na Niego z aparatem,ale on szybko teraz szamie,a potem tylko nos z budy wystaje.Poza tym dwie akcje "betonowania"nie wplynely dobrze na moje relacje.Zdecydowanie woli mojego syna,a na moj widok sie wycofuje,albo odwraca wzrok ,widac,ze nie ma zaufania.

Posted

[quote name='Radek']Za dużo tego psiego nieszczęścia na świecie:shake:
Pomóc się chce, a z możliwościami bywa różnie...[/QUOTE]
Siedze ostatnio na fb,jest wydarzenie moich psow,zdjecia udostepniam,pisze te prosby,ale od kilku dni mam juz dosc,,,za duzo rzeczywiscie tego wszystkiego,po prostu rece opadaja...a potem sie czyta o hyclach albo tych,co prowadza komercyjne schroniska i trzaskaja na tym ogromna kase ,no i juz w ogole czlowiek ma dosc.

Posted

[quote name='yumanji']albo tych,co prowadza komercyjne schroniska i trzaskaja na tym ogromna kase[/QUOTE]

To akurat to skandal, są sprawy na których nie powinno się zbijać kasy bez żadnej rzetelnej kontroli. Widać w takich sytuacjach jak wygląda u nas ochrona zwierząt:(

Posted

[quote name='Radek']Jak się Szaman miewa?
Czy dostanie coś pod choinkę;)[/QUOTE]

Szaman sie czuje dobrze,tu sie nic nie zmienilo.Jest w takim wieku,ze najwazniejsze dla niego to dobrze zjesc i sie wyspac:lol:Ja bym bardzo chciala,zeby sie otworzyl do Nas i skonczyl z ta nieufnoscia,moze w 2014;)

Posted

Witaj Szamanku.Jak minęły Ci święta? Przed tobą trudny czas zbliża się koniec roku więc spokoju nie będziesz miał bo będą strzelać i błyskać jak to zawsze jest na Sylwestra. Wpłaciłam za grudzień moją deklarację. Pozdrawiam

Posted

[quote name='Gosia121']Witaj Szamanku.Jak minęły Ci święta? Przed tobą trudny czas zbliża się koniec roku więc spokoju nie będziesz miał bo będą strzelać i błyskać jak to zawsze jest na Sylwestra. Wpłaciłam za grudzień moją deklarację. Pozdrawiam[/QUOTE]
Dzieki wielkie:lol:Swiat chyba specjalnie nie odczul,bo staramy sie trzymac wage ze wzgledu na jego strzaskany staw biodrowy.w Ub roku nie bal sie wystrzalow ,to i teraz chyba bedzie ok.

Posted

No to fajnie że nie boi się wystrzałów i huków. Ja właśnie wróciłam od weta. Niestety musiałam zamówić kolejną dawkę leków na serduszko no i na wszelki wielki zaopatrzyłam się w leki na uspokojenie i na wyciszenie. Moja panienka nie znosi jak te wszystkie ognie rozbłyskują się na niebie i spadają w dół.I strasznie się złości jak ktoś robi remonty /wierci w ścianach kuje i trzaska/. Nie wiem czy to dlatego że bardzo ciężko chorowała na uszy i ją te dźwięki denerwują i bolą ją uszy ale zaczyna nie samowicie szczekać co bardzo denerwuje sąsiada i zaraz nasyła na mnie policję że pies niby godzinami wyje i szczeka, czego inni sąsiedzi nie potwierdzają. No ale na wszelki wypadek leki mam. Po nowym roku koło 10 będziemy robić ponowny przegląd i wszystkie badania. Na dziś leki na same serduszko i nadziąślaki które jej się pojawiły to koszt prawie 200 zł. miesięcznie. Do tego zmiana jedzenia i diety /nie może jeść twardego tylko miękkie gotowane/ i trzeba ją odchudzić. Nie ma nadwagi ale jak zgubi z 2 kg. to może nie będzie trzeba jej tych leków na serduszko podawać w takiej ilości tylko na wzmocnienie dostanie inny lek. Teraz niestety nie wygląda to za ciekawie ale ma dobrą opiekę weta i mamy nadzieję że wszystko będzie dobrze tak jak do tej pory.

Posted

yumanji napisał(a):
w Ub roku nie bal sie wystrzalow ,to i teraz chyba bedzie ok.

To ja nie wiem, jak owczarkowaty może nie bać się fajerwerków;)

Posted

Pewna pani opowiadała, ze sylwestra spędza ze swoim Psiakiem w ...
wannie... otuleni w koc. Biedny ogoniasty kilka dni dochodzi do równowagi
po atrakcjach "szczęśliwego nowego roku"
Naszej Ovoliny w ogóle nie rusza skretyniała histeria noworoczna.
Na szczęście.

Życzę wszystkim spokoju i ciszy na ten Nowy Rok :)

Posted

Gosia121 napisał(a):
No to fajnie że nie boi się wystrzałów i huków. Ja właśnie wróciłam od weta. Niestety musiałam zamówić kolejną dawkę leków na serduszko no i na wszelki wielki zaopatrzyłam się w leki na uspokojenie i na wyciszenie. Moja panienka nie znosi jak te wszystkie ognie rozbłyskują się na niebie i spadają w dół.I strasznie się złości jak ktoś robi remonty /wierci w ścianach kuje i trzaska/. Nie wiem czy to dlatego że bardzo ciężko chorowała na uszy i ją te dźwięki denerwują i bolą ją uszy ale zaczyna nie samowicie szczekać co bardzo denerwuje sąsiada i zaraz nasyła na mnie policję że pies niby godzinami wyje i szczeka, czego inni sąsiedzi nie potwierdzają. No ale na wszelki wypadek leki mam. Po nowym roku koło 10 będziemy robić ponowny przegląd i wszystkie badania. Na dziś leki na same serduszko i nadziąślaki które jej się pojawiły to koszt prawie 200 zł. miesięcznie. Do tego zmiana jedzenia i diety /nie może jeść twardego tylko miękkie gotowane/ i trzeba ją odchudzić. Nie ma nadwagi ale jak zgubi z 2 kg. to może nie będzie trzeba jej tych leków na serduszko podawać w takiej ilości tylko na wzmocnienie dostanie inny lek. Teraz niestety nie wygląda to za ciekawie ale ma dobrą opiekę weta i mamy nadzieję że wszystko będzie dobrze tak jak do tej pory.

A co to za pies i w jakim jest wieku?