Radek Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 To się jeszcze raz nieśmiało przypomnę z prośbą o numer konta;) Quote
yumanji Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Dobra...udalo sie.Zabetonowany,choc bylo hardcorowo znow niestety.Dobra wiadomosc jest taka,ze hematokryt i hemoglobina pieknie podskoczyly do gory,wyniki jutro zeskanuje i wrzuce ,gdyby ktos chcial spojrzec.Sa w normie,nie ma niedokrwistosci.Jedyne ,co jest problemem Szamana,oprocz starosci,braku kasy i "niedotykalskosci":lol:jest zle,zrosniete biodro,stary uraz,ktory jest przyczyna kulawizny. Wieczorem wysle nr konta,pieniazki,zwlaszcza stale Nam sie przydadza,bo Szaman musi dostawac leki przeciwbolowe zwlaszcza teraz,kiedy jest wilgotno. Podalam wetowi dzis dane do faktury,faktura "sie pisze". Jestem jelopa,bo zapomnialam aparatu zabrac do weta,wiec tylko dwie fotki zabetonowanego w bagazniku telef robione.Wyslalam Anette,usmiecham sie do Niej,zeby wrzucila. Quote
yumanji Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Jakby ktos byl mily,to poprosze o dofinansowanie mojej rehabilitacji kregoslupa,po tym ,jak sama(syn pojechal do teatru z klasa)przenosilam zabetonionego,ciezkiego ,jakworek cementu Szamana z samochodu do boksu.On stanowczo za duzo je! Quote
Gosia121 Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Witaj Szamanku! Dobrze że wyniki są dobre. Przytulaski i mizianka Quote
DONnka Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 [quote name='yumanji']Dobra...udalo sie.Zabetonowany,choc bylo hardcorowo znow niestety.Dobra wiadomosc jest taka,ze hematokryt i hemoglobina pieknie podskoczyly do gory,wyniki jutro zeskanuje i wrzuce ,gdyby ktos chcial spojrzec.Sa w normie,nie ma niedokrwistosci.Jedyne ,co jest problemem Szamana,oprocz starosci,braku kasy i "niedotykalskosci":lol:jest zle,zrosniete biodro,stary uraz,ktory jest przyczyna kulawizny. Wieczorem wysle nr konta,pieniazki,zwlaszcza stale Nam sie przydadza,bo Szaman musi dostawac leki przeciwbolowe zwlaszcza teraz,kiedy jest wilgotno. Podalam wetowi dzis dane do faktury,faktura "sie pisze". Jestem jelopa,bo zapomnialam aparatu zabrac do weta,wiec tylko dwie fotki zabetonowanego w bagazniku telef robione.Wyslalam Anette,usmiecham sie do Niej,zeby wrzucila. No to chyba można odetchnąć :) Czekam na fakturkę dla SKARPETY Yumanji, mój adres do wysyłki faktury masz ? Jakie leki p/bólowe Szaman dostaje ? Quote
yumanji Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 DONnka napisał(a):No to chyba można odetchnąć :) Czekam na fakturkę dla SKARPETY Yumanji, mój adres do wysyłki faktury masz ? Jakie leki p/bólowe Szaman dostaje ? Wszystko mam oprocz pamieci.I pieniedzy.I domu.I ciuchow.I ...dobra.Zostalo w samochodzie...napisze jutro,bo ktos to ma moze,zreszta to oga byc rozne rzeczy,bo dostaje je tez moja on-ka na stawy.Skleroza,k....m.... Quote
Nadziejka Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Pozdrawiamy:bye::iloveyou::iloveyou::iloveyou:Szamcia , calunia 20 tke:loveu::multi::evil_lol:i panciostwo:modla::modla: Quote
yumanji Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 Ona brala chyba m.in Dolfos,on tez chyba cos podobnego.Na razie kuracja 15dniowa.Poza tym ma alergie na cos,pewnie karme,ale to wychodzi w bad ,bez objawow skornych czy swiadu,wiec nie bedziemy sobie robic dziury w brzuchu.Nie drapie sie,nie ma wylysien,zaczerwien,biegunki.,jest ok. Quote
yumanji Posted November 12, 2013 Author Posted November 12, 2013 ewa gonzales napisał(a):Pozdrawiamy:bye::iloveyou::iloveyou::iloveyou:Szamcia , calunia 20 tke:loveu::multi::evil_lol:i panciostwo:modla::modla: Bardzo dziekujemy,kamien z serca po tych badaniach,bo balam sie,ze Mu cos powaznego dolega. Quote
anett Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Na prośbę Aśki wstawiam zdjęcia Szamanka:lol: [quote name='yumanji']Ona brala chyba m.in Dolfos,on tez chyba cos podobnego.Na razie kuracja 15dniowa... z suplementów na stawy jednym z najlepszych jest CortaVet Ha, tylko cholernie drogi - miesięcznie ok. 180zł http://animalia.pl/produkt,17552,173,canine-feline-cortaflex-corta-vet-ha-w-kapsulkach-60-szt.html Dolfos jest jakościowo dobry a niedrogi, z kwasem hialuronowym Dolfos ArthroHA - suplementacja na 1,5 miesiąca ok. 50zł http://vetlandia.pl/pl,product,1334866,dolfos,arthro,ha,90,tabletek.html?partner=1984 Dla Szamana warto byłoby kupić też Geriadog - tani a bardzo fajny dla starszych psów preparat z żeń-szeniem http://www.kar-ma.pl/mikita-geriadog-50-tabletek-preparat-dla-starszych-lub-oslabionych-psow-i-kotow-o_3962.html Quote
Radek Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Deklaracja za listopad właśnie poszła (niestety więcej nie mogę, to już kolejna deklaracja po tym jak postanowiłem, że poprzednia będzie ostatnia:evil_lol:) Oczywiście będę wpłacał dokąd kasa będzie potrzebna:) a stare psisko śmiesznie wygląda w tym kagańcu... Quote
yumanji Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Radek napisał(a):Deklaracja za listopad właśnie poszła (niestety więcej nie mogę, to już kolejna deklaracja po tym jak postanowiłem, że poprzednia będzie ostatnia:evil_lol:) Oczywiście będę wpłacał dokąd kasa będzie potrzebna:) a stare psisko śmiesznie wygląda w tym kagańcu... Wielkie dzieki,natomiast stare psisko ma refleks i betonienie nie wygladalo smiesznie.Mimo lekow znoe musielismy to robic silowo troche,a potem wet malo nie oberwal zebami,bo niby zbetonione psisko odwrocilo blyskawicznie leb,kiedy Mu dawal relanium z czyms tam w zastrzyku. Quote
Marycha35 Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Bo to jest MĄDRE stare psiątko:):):) Dobrze, że ze zdrówkiem w miarę ok! Quote
Radek Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 yumanji napisał(a):Wielkie dzieki,natomiast stare psisko ma refleks To chyba dobrze, że ma refleks:evil_lol: Quote
yumanji Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 Radek napisał(a):To chyba dobrze, że ma refleks:evil_lol: Ja mam 42 lata ,do tej pory jakos strasznie nie zostalam pogryziona i chcialabym na tym poprzestac,ale co z moim refleksem Quote
Gusiaczek Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Poczytałam, nadrobiłam. Pozdrowienia:) Quote
Radek Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 No ja nie wiem, może własny refleks trzeba poćwiczyć (oczywiście we współpracy z Szamanem;)) Quote
Gosia121 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Witaj Szamanku! Dobrze że wyniki i badania Ok. Refleks trzeba Ćwiczyć tak jak Szaman. I na dodatek to pomimo że zabetoniony to podświadomość działa i refleksik ma. Kiedyś oglądałam taki program z p. Sumińską i ona mówiła że dobrze jest psom dawać wszystkie chrząstki od kości ugotowane bo to bardzo wzmacnia pracę i stawów i kręgosłupa u psów i kotów. Ja mojej suni daję zawsze z mięs i kurczaków ugotowanych wszystkie te elementy. Odpukać ale na chwilę obecną jest ze stawami OK. Gorzej jest z dziąsłami o serduszkiem.bardzo jej się pogorszyło ostatnio i dostaje przez 3 miesiące leki na serduszko i na nadziąślaki. Z serduszkiem nagle jej się pogorszyło ze względu że coś jej się przytyło za mocno ostatnio.I nie wiadomo z czego bo jeść tyle samo dostaje cały czas i wybiegu też jest tyle samo. Teraz kuracja odchudzająca musi stracić co najmniej 2 kg a potem jeszcze z 1 kg. a nadziąślaki tylko możemy powstrzymać nowe bo to co jej się zrobiło to już chyba zostanie. Pozdrowienia dla Szamana i opiekunów Buziaki i tulaski Quote
yumanji Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Bardzo dziekujemy za pozdrowienia.Szamcio ma troche malo zebow ,wiec darowalismy sobie twardsze rzeczy. Quote
Hope2 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 dawno mnie nie było-przepraszam Szamanku-z czasem jakos na bakier jestem :( Cieszę się,że u Ciebie i Panci wszystko ok-i trzymam kciuki za ciebie chłopie ;) Quote
yumanji Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 Hope2 napisał(a):dawno mnie nie było-przepraszam Szamanku-z czasem jakos na bakier jestem :( Cieszę się,że u Ciebie i Panci wszystko ok-i trzymam kciuki za ciebie chłopie ;) Z czasem wszyscy chyba jestesmy na bakier,Szamcio dziekuje....na chwile poszedl w odstawke.bo od wczorajszego popoludnia mamy akcje pt"Szczeniak z wypadajacym odbytem".Wlasnie dopijam czwarta kawe,po calonocnym czuwaniu,co godz trzeba bylo go smarowac zelem,zeby nie doszlo do martwicy,podawac leki itd,no i zaraz sie zrobie na czlowieka ,no i jedziemy do weta. Quote
yumanji Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 Jak Anette bedzie czasowa i mila:lol:,to Szamcio chyba sie nie pogniewa,jak wrzucimy zdjecie szczeniora. Quote
anett Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 [quote name='yumanji']Jak Anette bedzie czasowa i mila:lol:,to Szamcio chyba sie nie pogniewa,jak wrzucimy zdjecie szczeniora. hmmm, ja zawsze jestem miła;):diabloti: a szczeniak jest cudny!! Quote
Hope2 Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 [quote name='anett']hmmm, ja zawsze jestem miła;):diabloti: a szczeniak jest cudny!! Ale fajny :) taki trochę...dropiaty? Quote
Hope2 Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 yumanji-jestem pełna podziwu...ja chyba nie dałabym rady...z tyloma futrami... Quote
Recommended Posts