Ambra Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 no to Wam sie trafilo biedne porzucone nieszczescie!:-( fajna i pewnie wesolutka jest! 3dni to nie tak dlugo, nie kazdy jest tak poinformowany jak my gdzie zamieszczac i gdzie szukac ogloszen, wiem po sobie bo nasza zagubiona suczka 3 miesiace temu sie do dzis nie znalazła mimo plakatow, rozdawanych do rak ogloszen, naglaszania w gazetach i info po tygodniach ze ktos sie z nia bawil, nakarmil i zostawil na placu:mad: oby jej sie poszczescilo!:roll: Quote
Hakita Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Dzięki Cioteczko, dzięki wielkie, że i tu dotarłaś...:loveu: TINKA jest cudowna...:loveu: i serce mi pękało, jak miałam ją zostawić w hotelu...:placz: Wiem, że to niedługo, ale musimy działać. Tak, jak Dragoniasta na wstępie napisała, nie mamy zbyt wielu funduszy na hotel...:-( A wiadomo też, że cudownie by było, gdyby była już w swoim ukochanym domku. Wystawiłam allegro dla Tinki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=198586758 Jak pojawią się jakieś sugestie, co do zmiany treści, to czekam...;) Quote
Ambra Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 tak po zdjeciach patrzac to chyba lubi sobie na smyczy pociagnac:evil_lol: Hakitko jak cos to jakies pare groszy wyskubie na hotelik, jak cos bedzie 3ba to podaj nr konta. Quote
Hakita Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Oj, lubi pociągnąć, lubi i to bardzo!!! :evil_lol: A czasem, aż za bardzo...:mad: Dzięki wielkie za pomoc Kochana, na razie poczekajmy - jeszcze dajemy radę, ale jak pojawi się poważny kryzys, to napiszę...:oops: Quote
asiak Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 piekna ta nasza Tineczka :loveu: dobrze że już w hoteliku a nie w schronisku, tam by zmarniała :shake: a teraz szybko domeczek i grzanie fotela :evil_lol: Quote
Hakita Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Dzień dobry Tinulko!!! :loveu: I Cioteczkom dzień dobry, choć mało ich tu, bardzo mało...:-( Poprosiłam o banerki dla Psinki, ale na razie czekam na odpowiedź. Tinulka do góry!!! :multi: Quote
pidzej Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 wiecie, że nowego do nowego domu można psa oddac po 14 dniach kwarantanny... Trzymam kciuki za Tinkę. Może dodajcie w tytule, że wsparcie finans. potrzebne. Quote
asiak Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Tinusiu w oczekiwaniu na domek idziemy na :painting: Quote
Hakita Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 pidzej napisał(a):wiecie, że nowego do nowego domu można psa oddac po 14 dniach kwarantanny... Trzymam kciuki za Tinkę. Może dodajcie w tytule, że wsparcie finans. potrzebne. Tak, ale Psinka przedtem kilka dni była w lecznicy, więc czas kwarantanny już się zmniejsza. ;) Dragoniasta napisała to w pierwszym poście, bo w tytule już nie mam niestety miejsca. Poza tym poczekajmy jeszcze trochę. Może damy radę. ;) Quote
dragoniasta Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 I ja wreszcie wstałam :oops: ... Teraz jadę do mojego czterokopytnego, a później do Tinki i na spacerek :loveu: Tinka została znaleziona po południu 6 dni temu błąkająca się na Boninie w Poznaniu. Osoby, które ją znalazły pojechały do dwóch schronisk - w Poznaniu i Swarzędzu z informacją o znalezieniu psa. Kilkakrotnie dzwoniły tam z pytaniem, czy ktoś nie zgłaszał zaginięcia. Teraz dzwonią ponownie i czekam na odp. Jeśli okaże się, że nikt o Psinkę nie pytał, nie pozostaje nam nic innego, jak rozwiesić plakaty i czekać.. Quote
ebi Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 No i kto mógłby takie cudo zostawić. :angryy::angryy::angryy: Quote
PaulinaT Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Ja też poproszę o plakat: ptobola@gmail.com Gdzie plakaty sa rozwieszone? ja moge rozwiesić: Arena, Rusalka, lasek Marceliński. Czy był ktos zapytać w lecznicy na AR? To jest zaraz przy Boninie - moze to ich pacjentka jest? Quote
dragoniasta Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Dzwoniłam do AR, ale nic im o tym nie wiadomo. Mam tam rodzinę, która popyta czy aby na pewno jakiś pies nie zginął. Gdyby jednak okazało się, że tak, zadzwonią do mnie. Ale póki co tel milczy.. Quote
kaLOlina Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 no zaczyna sie... ja tez popytam poszukam...moze sie serio zgubila??? taka slicznotka...na spacerkach pogadam z psiarzami z moich okolic....moze ktos cos wie?? Quote
Hakita Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Zrobiłam plakat, niestety tylko w Wordzie, bo kiepski ze mnie komputerowiec...:oops: Mam nadzieję, że jak powysyłam do Was, to się nie rozsypie...:roll: Jeszcze nigdzie plakaty nie były rozwieszane. Dziękuję wszystkim Cioteczkom za chęć pomocy i zapraszamy pozostałych do akcji plakatowania. Jeżeli ktoś nie ma możliwości druku plakatów, to mogę to zrobić i plakaty będą u mnie do odbioru na Piątkowie. Proszę tylko o info. Za chwilkę wysyłam plakaty mailem. Quote
Hakita Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Wieczorkiem będziemy mieli banerki TINY!!! :multi: :multi: :multi: Quote
PaulinaT Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Na razie rozwiesiłam 1 plakat - w sklepie Dexter na Dąbrowskiego. Będę też dzisiaj na arenie a jutro rano w lasku. Quote
Hakita Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 PaulinaT napisał(a):Na razie rozwiesiłam 1 plakat - w sklepie Dexter na Dąbrowskiego. Będę też dzisiaj na arenie a jutro rano w lasku. Dzięki wielkie!!! :loveu: Quote
Hakita Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [quote name='black_sheep']Mogą być takie? Dzięki wielkie Cioteczko!!! :loveu: Wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć!!! :multi: Quote
ellfica Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Dziewczyny kochane, dopiero przeczytałam o Tince ! Jaka piękna dziewczyna ! :loveu: Jak tylko będę mogła się na coś przydać, dzwońcie ! Numer chyba jeszcze pamiętacie ?? :cool3: :cool3: Quote
dragoniasta Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Kochani spieszę z nowinkami!!!! :cool3: Wybaczcie, ale zacznę nie od Tinki, a od Łatki.. Niestety nie zobaczyłam jej, bo jest po sterylce, gdyż... znalazła nowy domek :loveu: :loveu: Jedzie do Niemiec!! Tak się cieszę.. :multi: :multi: :multi: A z Tinką byłam na dłuuugim spacerku razem z 2 schroniskowymi pieskami. Jest łagodna także dla suczek. Znamy już jej ciągnięcie na smyczy, więc ręce mam całe opuchnięte, ale okazuje się, że to jest do opanowania. Ja nie wiem, ona chyba nie rozumie, że może do czegoś dojść (np. na trawę siku) spokojnie, bez szarpania się. Zawsze wykonuje taki rzut jak np. większość psów łańcuchowych. Ale jak się ją opanuje to idzie ładnie przy nodze zerkając co chwila na prowadzącego. Ucieszyła się na mój widok i, tak jak wczoraj, grzecznie siedziała w samochodzie. Na widok córki właściciela hotelu też się ucieszyła, ale jak jej zniknęłam z oczu to się zaparła i nie chciała iść.. :-( W końcu jednak poszła.. Mam nadzieję, że jutro znów uda mi się ją wziąć na spacer. Nie boi się ruchu ulicznego. Do jeziora wchodzi, ale bez większego entuzjazmu. Z resztą zważywszy na czystość naszego swarzędzkiego jeziora, wolałam, żeby w ogóle tam nie wchodzila.. :watpliwy: Reaguje na cmokanie, gwizdanie itd., ale nie miałam odwagi spuścić jej ze smyczy. Przyjaźnie reaguje na każdego człowieka, merda kitą i rozdaje buziaki ;) Można ją objąć, przytulać, podnosić, sprawdzać zęby.. Nie przeszkadza jej to zupełnie. Nie wykazuje najmniejszych oznak agresji. To kochana sunia.. Tak bardzo potrzebuje Swojego Człowieka... :-( Co do psiaków ze swarzędzkiego schroniska.. Moje dwie koleżanki wzięły psy na chybił-trafił, nie wybierały. Do rąk jednej trafił przepiękny, najwyżej roczny mieszaniec owczarka collie. Pies cudo - zarówno jeśli chodzi o wygląd, jak i charakter. Aportuje i uwielbia się bawić ;) Jak tylko rozgryzę jak tu dodać fotki, to umieszczę go na odpowiednich stronach. Drugim psem była sunia mieszaniec owczarka niem., na oko jakieś 5 lat. Swoją inteligencją i oddaniem podbiła serce mojej koleżanki, która zaczęła poważnie rozważać adopcję!! :shiny: Z racji, że mamy teraz sporo wolnego czasu, postanowiłyśmy zająć się swarzędzkimi pieskami - zrobić fotki, brać na spacery, wyczesać, umyć.. Myślę, że jutro założę na dogo osobny wątek, aby tutaj nie odbiegać od naszej głównej bohaterki - Tiny. Chciałam jeszcze tylko zaznaczyć - bo chyba nie było to wcześniej powiedziane - że Tinka jest zaszczepiona (tu wielki ukłon w stronę asiakas). Quote
Hakita Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Dragoniasta!!! Cudowne wiadomości!!! :multi: Przede wszystkim jeżeli chodzi o Łatke!!! :multi: Hurrra!!! :multi: Hurra!!! :multi: Hurrra!!! :multi: Biedna nasza Tinka... Ona potrzebuje jak najszybciej domku, kochanego człowieka, który nauczy ją co wolno, a czego nie, da jej miłość, która w pełni pozwoli cieszyć się życiem... Musimy znaleźć jej domek!!! Dragoniasta, plakaty wysłałam, mogę dla Ciebie wydrukować, jak chcesz. Mam też plakaty Nadzieja dla Dobermana i proszę wszystkich o pomoc!!! Pomoc w rozwieszaniu plakatów Tinki i Nadziei dla Dobermana!!! P.S. Przeprowadziłaś jakieś większe śledztwo??? Masz jakieś niusy na temat tułaczki naszej Biedaczki??? :cool3: Quote
Hakita Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 ellfica napisał(a):Dziewczyny kochane, dopiero przeczytałam o Tince ! Jaka piękna dziewczyna ! :loveu: Jak tylko będę mogła się na coś przydać, dzwońcie ! Numer chyba jeszcze pamiętacie ?? :cool3: :cool3: Kochana!!! Jak się cieszę, że dotarłaś do nas!!! :loveu: Pewnie, że numer pamiętamy!!! :loveu: Kochaniutka, zawsze się przydasz...:p Prosimy o pomoc w reklamie Tinki i rozwieszaniu plakatów, jeżeli oczywiście będziesz mogła. ;) Quote
Recommended Posts