Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='maciaszek']W takich sytuacjach można chyba doraźnie podać biedakowi Stoperan albo inny środek na biegunkę, z tych działających szybko.[/QUOTE]

To są środki dorażne. A nasze psy maja biegunke non stop. Problem jest gdzieś indziej :(.

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Romina_74']Hmm ... Z tą biegunką to makabra jest. Fred ma to samo - leci z niego non stop :( A tak się zastanawiam ... To w końcu z którym psiakiem Paulina siedziałaś na ławce pod koniec wolontariatu? Z Atosem, czy Ronem? Sądziłam, że to Ron, ale jak tak teraz oglądam fotki Atosa to już nie wiem ...[/QUOTE]

Najpierw wzięłam Atosa, ale chłopak czuł się podobnie jak w czwartek, stwierdziłam, że bezsensu ciągnąć go na tak długi spacer, więc odniosłam go do boksu, dostał jedzonko i poduche, na której od razu się położył i wziełam Nerona na spacer i później znów chwile posiedziałam w boksie z Atosem, a potem wzięłam jeszcze Tajfuna/Rona i wtedy mnie z nim widziałaś :)
Atos jutro z rana ma być przebadany przez weta, dzisiaj podobno było z nim lepiej, skubaniec poszarpał całe swoje posłanie na równe paseczki :mad: ale tak czy siak mam nadzieję, że dostanie jakieś leki, bo na pewno mocno się odwodnił przez tą biegunkę :shake:

Posted

[quote name='maciaszek']W takich sytuacjach można chyba doraźnie podać biedakowi Stoperan albo inny środek na biegunkę, z tych działających szybko.[/QUOTE]
myślałam nad tym, ale nie chciałam działać na własną rękę, ale teraz to w sumie żałuję...

Posted

Wiemy, wiemy i już piszemy :p
Atos miał iść do domu, ale wrócił się na leczenie do schroniska (jednak moje obawy nie były bezpodstawne) i ma teraz na pewno przez 5 dni dostawać antybiotyk, później ma trafić do pilnowania gospodarstwa w Przeczycach. Niestety nie jest to dom, jaki dla niego bym chciała, nie znam wiecej szczegółów, mam tylko nadzieję, że na gospodarstwie cały czas ktoś będzie mieszkał :roll:

Posted

Tak więc Atos jednak dzisiaj pojechał do domu, ale jutro ma przyjechać z panem do schronu na jeszcze jeden zastrzyk. Na pewno na dniach będę dzwoniła do pana i myślę, że wtedy będę mogła określić co to za dom :p