Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

ATOS (22/14)

[SIZE=5][FONT=arial]Atos to spory psiak w typie owczarka, ma ok 4-5 lat. Jest to bardzo przyjazny i zrównoważony psiak, uwielbia spędzać czas z człowiekiem na pieszczotach i zabawie. Lubi zwracać na siebie uwagę donośnym szczekaniem, zawsze chce być w centrum zainteresowania. Atos pięknie przynosi rzucone mu zabawki i z niecierpliwością czeka na kolejny rzut. Jest to energiczny psiak, ale zarazem bardzo grzeczny, bardzo ładnie chodzi na smyczy, przy nodze. Gdy opiekun postanawia na dłuższą chwile się zatrzymać lub usiąść, to psiak po prostu kładzie się i czeka na dalszy rozwój wydarzeń. Atos nie akceptuje innych samców, zdarza mu się też dominować nad sukami, lepiej aby trafił do domu bez innych psów.
Pies jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.
Przebywa w Miejskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Katowicach
Kontakt do opiekuna
517-713-618
[/FONT]
olka9628@o2.pl

Link do zdjęć na picasie: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Atos221445Lat28KgOlaKopec?noredirect=1

A oto kolega :)

Edited by olka9628
  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z powodu braku internetu, zaniedbałam wątek Atosika, ale postaram się nadrobić zaległości. Dziękuję Kasiu za zmiany :)

Atos na spacerach zachowuje się bardzo dobrze, jedynie czasami nie lubi, jak jakiś pies rzuca się za płotem, tak poza tym, to usłuchane z niego psisko, szybko nauczył się swojego imienia, potrafi również pięknie siadać na komendę :) bardzo, baaardzo bym chciała, aby szybko znalazł dom, bo niestety tylko do końca miesiąca chodzę na wolontariat, później w schronisku pojawię się jak już, to za kilka dobrych miesięcy.. :placz:
tak więc dzisiaj zabieram się za ogłoszenia i do jutra chłopaku!

Posted

zdjęcia super, dziękujemy! :loveu:
Atos w czwartek nie był w najlepszej formie, właściwie 3/4 wolontariatu męczył się z biegunką i to tak silną, że cały czas się zatrzymywał i próbował się załatwić... :shake: . Dopiero pod koniec zrobiło mu się lepiej, poszliśmy wtedy na wybieg i chłopak się rozkręcił :p mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, możliwe, że go tak wzięło po surowych kościach, które dostał do boksu, w każdym razie ma już ich nie dostawać.
Atos ma zrobione ogłoszenia na kilku portalach, ostatnio w schronisku ktoś podobno był zainteresowany jego adopcją, ale jak spojrzał w jego zęby, to zrezygnował... niestety ma je w złym stanie, widać je troszke na przedostatnim zdjęciu, ale nie sądze, aby był starszym psem, moim zdaniem jest to wynik nieodpowiedniego żywienia bądź sam sobie je zniszczył bawiąc się np. patykami, on ma na ich punkcie bzika, jak widzi jakiś wielki badyl na ziemi, to próbuje go targać za sobą :eviltong:
Tak więc do jutra Atoś!

Posted

Naprawdę tak mi go było szkoda w czwartek, chyba jeszcze nie widziałam nigdy aby psiak tak się męczył z biegunką - po prostu z niego "leciało". Mam nadzieję, że jutro będzie się czuł dobrze :)

Posted

Hmm ... Z tą biegunką to makabra jest. Fred ma to samo - leci z niego non stop :( A tak się zastanawiam ... To w końcu z którym psiakiem Paulina siedziałaś na ławce pod koniec wolontariatu? Z Atosem, czy Ronem? Sądziłam, że to Ron, ale jak tak teraz oglądam fotki Atosa to już nie wiem ...