Jump to content
Dogomania

CASABLANKA-mini collie z Mielca-ZOSTAJE U ULKI18-PROSIMY O KCIUKI ZA JEJ ZDROWIE

Recommended Posts

Posted

Taaaa... Ty masz problem tylko z rodziną, która w gruncie rzeczy da się "odpowiednio wyprostować". Ja mam problem z naturą Asty, która jest niezsocjalizowana i wyrywa z zębami na KAŻDEGO psa, którego zobaczy. Nie ma mowy o spuszczeniu ze smyczy, bo w momencie gdy jakiś pies pojawi się na horyzoncie - Asta kompletnie traci słuch i atakuje z wielkim jazgotem i pianą w pysku. Jest nie do opanowania, bo nie potrafi zapanować nad swoimi emocjami. Nawet na smyczy rzuca się jak dzikus na wszystkie strony i drze japę ile wlezie. Pies czy suka, szczeniak czy staruszek - bez różnicy. Wszystko trzeba agresywnie atakować. O kagańcu mogę zapomnieć, bo jak jej go założę, to jest szał i rzucanie się po ścianach coby go zdjąć. Kupię kantar i zobaczymy jak go zniesie. Jak będzie w miarę ok, to zaczniemy trenować na dwóch smyczach nie zwracanie uwagi na inne psy podczas spaceru. Zobaczymy jak to będzie.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

becia66 napisał(a):
Aga, nie chce nic mówić ale Kostaryka nie wygłąda na zbytnio szczęśliwą w tym nowym łóżku...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Też tak sądzę... i chętnie odkupię...;)

Posted

Wiem, Beciu, wiem :p Jak by tu napisac...hmmm...
....Kostaryka to tradycjonalistka jak jej pan, przywiazuje sie do rzeczy, ktore ma juz dlugo, z trudem wprowadzamy jej nowosci....poprzednie łóżko jest fajne, ale bez rantu i taki wlasnie model lubi Casablanka, ktora uwielbia spac na boku z wyciagnietymi lapkami, a Kostaryka lubi miec glowe wyżej, wiec pancia chciala psu dogodzic kupujac nowe, wygodne łóżko w wysokim rantem.....za 3-4 tygodnie Kostaryka polubi to nowe :eviltong:

To samo jest z zabawkami, tez lepsze sa te stare, zużyte, pilki co prawda musza piszczesc, ale lepsze sa te wymemlane i niepiszczace, niz nowe i piszczace :diabloti: normalnie odlot :evil_lol:

Posted

widze ze ona daleko od Waszego łożka to nie spi :evil_lol: ???

cos tak jak moj Armanii - plecki przytkniete do łożeczka i dopiero wtedy mozna spokojnie spac bez obawy ze pani sobie gdzies noca pójdzie :diabloti: ;)

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
A jesteś pewna, że w nocy, ukradkiem, nie przytuli się? :razz:
Może masz mocny sen?:evil_lol:

Ja nie wiem czy to pytanie do mnie ???;)

Bo jak tak to wcale nie jestem pewna a wrecz jestem pewna :diabloti: ze jak tylko cos gdzies puknie w oddali co tylko mogłoby symulowac grzmot to psa mamy w łozku i to jeszcze laduje sie koło sciany zeby było bezpieczniej :evil_lol:

Nie wiem jak Aga rozwiązuje ten temat ....moze zrobimy dochodzenie ?:eviltong:

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
A jesteś pewna, że w nocy, ukradkiem, nie przytuli się? :razz:
Może masz mocny sen?:evil_lol:

Mam mocny sen....czasami rano jak ide do pracy to sie dziwie, skad takie kaluze, a koledzy w pracy mi mowia, ze w nocy byla straszna burza :crazyeye:

Kostaryka na moje łózko sie nie pcha, bo ma lęk wysokości i boi się wchodzić na fotele, łozka, itp. :evil_lol: A jak jest burza, to chowa sie pod biurko :eviltong:

Posted

ewatr napisał(a):
Ja nie wiem czy to pytanie do mnie ???;)

Bo jak tak to wcale nie jestem pewna a wrecz jestem pewna :diabloti: ze jak tylko cos gdzies puknie w oddali co tylko mogłoby symulowac grzmot to psa mamy w łozku i to jeszcze laduje sie koło sciany zeby było bezpieczniej :evil_lol:
Nie wiem jak Aga rozwiązuje ten temat ....moze zrobimy dochodzenie ?:eviltong:

Moje nie boją się żadnych grzmotów i hałasów...ale łóżko lubią...:razz:
Ulka18 napisał(a):
Mam mocny sen....czasami rano jak ide do pracy to sie dziwie, skad takie kaluze, a koledzy w pracy mi mowia, ze w nocy byla straszna burza :crazyeye:

Kostaryka na moje łózko sie nie pcha, bo ma lęk wysokości i boi się wchodzić na fotele, łozka, itp. :evil_lol: A jak jest burza, to chowa sie pod biurko :eviltong:

No to, prawdę mówiąc, nie wiesz, co się dzieje w nocy...:evil_lol:

Posted

Morgan, to nie jest niestety moj Hammer ;) tylko Przyjaciela :p
Dziewczynki byly takie ciekawe tego samochodu, ze cieszylam sie, ze nie sa psami, bo by mu niezle go 'oznakowaly'....
Jakies takie byly zadowolone z tego autka na naszym podworku, ze Ulka zrobila im zdjecia :cool1:

• 2 weeks later...
Posted

Agusiu, pytasz, czy sie Casablanka dogaduje z Kostaryka ?
Jasne, ze tak :p Jak widac na zdjeciach.

Kostaryka wiele nauczyla Cablanke. Mala patrzy co robi Kostaryka i ja nasladuje. W ten sposob nauczyla sie chodzic na smyczy, a teraz uczymy ja biegac przy rowerze (na takim specjalnym wysiegniku).