Jump to content
Dogomania

CASABLANKA-mini collie z Mielca-ZOSTAJE U ULKI18-PROSIMY O KCIUKI ZA JEJ ZDROWIE

Recommended Posts

Posted

Ciezko nam idzie....wczoraj Casablanka troche mocniej ugryzla Kostaryke
w lape podczas zabawy, Kostaryka zaczela utykac, na nasze nieszczescie Ojciec widzial cala akcje i zaraz zaczal narzekac, ze Casablanka nie ma wyczucia, a Kostaryka jest grzeczniejsza i takie tam....:roll:

Na razie idziemy na przetrzymanie ;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beciu, wiem, a moj ojciec jest taki malkontent z natury :nonono2: :look3:

Jak znalazlysmy Ryśka w listopadzie'2005, takiego chorego, zakatarzonego z marnymi szansami, to strasznie byl na nas zly, ze tyle zwierzakow juz u nas, a kolejnego 'sprowadzamy'....

A teraz jak Ryska nie ma caly dzien, to chodzi po sasiadach i wypytuje czy go nie widzieli, a nazywa go 'Rysiek chuliganu'.

Moj Ojciec po prostu potrzebuje duzo czasu, zeby sie do czegos nowego przyzwyczaic, nawet do telewizora :megagrin:

Posted

Wiesz Ago, pomyślałam sobie, że fajnie mieć tatę, nawet malkontenta, mój też taki był, ale w końcu zawsze udawało się go przekonać (że to on wybrał tego psa :evil_lol: )! Raz mama przyprowadziła do domu bardzo zabiedzonego ON-ka, nie mogli go przygarnąć na zawsze, (ale szukali domu i znaleźli) pierwsza rzecz jaką zrobił tato, to obiad dla psa, a pies obgryzał mu nogawki - nie lubił facetów, tato był bardzo nieszczęśliwy!

Posted

Jaaaaakie śliczne zdjęcia!
Właściwie nie wiem, czy bardziej Wy z Ulką jesteście do siebie podobne, czy Kostaryka z Casablanką (które przecież nie są spokrewnione :eviltong: ).
Swoją drogą takie króweczki na kolanach, to niezły ciężar...

Posted

[quote name='Ulka18']Zgadnijcie kto to ??? Kazda pancia ze swoja ulubienica ;) Wlasciwie ze wzgledu na 'fryzurki' powinna byc zamiana psami :eviltong:

normalnie wymiękłam patrząc na te zdjęcia :eviltong: ale macie słodki ciężar :loveu:

a fryzury to faktycznie obie dzieczyny maja niezłe nie ma jak golarka :diabloti: skad ja to znam u mnie jeszcze doszedł kolczyk nad okiem / nie chce Cie Aga straszyć :evil_lol: :eviltong: ale to sie nieraz idzie w tym kierunku :loveu: /

ps. Pozdrowienia dla Uli :loveu:

Posted

hihihi..to mamy chyba coś wspólnego..:diabloti: :diabloti: bo ja ostatnio opitoliłam pół głowy na 2 mm...i irokezika mam:evil_lol: :evil_lol: ale bedzie smiesznie w Kamionce...zlot psiarzy z wygolonymi łbami

Posted

Justynna napisał(a):
hihihi..to mamy chyba coś wspólnego..:diabloti: :diabloti: bo ja ostatnio opitoliłam pół głowy na 2 mm...i irokezika mam:evil_lol: :evil_lol: ale bedzie smiesznie w Kamionce...zlot psiarzy z wygolonymi łbami

Justynko niestety ten wygolony łep nie mój tylko mojej latorosli :evil_lol: ;)

Posted

Justynna napisał(a):

Hehehe,
Ulka miala pieknego irokeza takiego wyhodowanego na 5-6 cm, boki na 3mm. Ale na ten obóz z żalem musiala go zgolic, bo by sie jej daszek nie trzymal :eviltong:
Ja bym se tez takie cus walnela na glowie, ale nie wolno nam tak chodzic do pracy :mad: Zawsze marzylam o extrawaganckich fryzurach, ale w moim liceum nie wolno bylo :diabloti: a teraz to juz chyba za pozno ;)

PS. Ewa, jesli chodzi o kolczyki, to mam problem z glowy, bo Ulka boi sie zastrzykow, igly, nie ma nawet zwyklych kolczykow, uffff dla mnie :mdleje:

Posted

Dzisiaj z dziewczynkami bylismy na wsi u mojej cioci Teresy(siostry mojego ojca). Wedrowalismy po jej lesie, obok lasu i na lace. 2 hektary wolnosci :multi: Ciocia od 5 lat ma 2 psiaki z mieleckiego schroniska : jamnika Kolika oraz suczke Misie. Oto fotorelacja z pobytu :

Pieski czekaja az sie cos pojawi na stole :evil_lol:

Kostaryka odpoczywa

Kasablanka i Kolik

Zmeczony upalem Kolik

Misia cos wypatrzyla za ogrodzeniem

Kasablanka ruszyla z pomoca

Misia i Kasablanka

Kostaryka i Kolik

Kostaryka wita sie z Kicia

cdn...

Posted

No tak, Cioteczka Aga nienadaje się na DT tak samo jak ja :evil_lol: .
Czekam tylko kiedy zostanie ogłoszone oficjalnie, że Casablanka zostaje na stałe.
Majka (teraz Masza) u mnie już na stałe od niedzieli.
Nie dało się inaczej :cool3: .

Posted

Nie zdazylam wstawic zdjec z wyprawy do lasu :oops: moze dzisiaj dam rade :fadein:

A jak sie Wam cioteczki podobaja pieski mojej cioci? One sa tez z mieleckiego schroniska. 5 lat zyja sobie na 2 hektarach :p

Posted

2 hektary i tylko dwa niewielkie psy :wink: ?

Dobrze, że ja nie mam takich przestrzeni, bo pewnie na dwóch by się nie skończyło :evil_lol: .

A psiaki świetne i tylko dziękować, że trafiły w takie cudne miejsce.

Posted

Reno2001 napisał(a):
2 hektary i tylko dwa niewielkie psy :wink: ?

No własnie też sobie zadaję to pytanie :evil_lol: Oj niech się ciocia poprawi :)
A na zdjęciach cudne te Twoje kolaki i wspaniale patrzeć na cała gromadke szczęsliwych zwierzaków :)

Posted

Ciocia jest zmobilizowana :lol: wiec transport 3 psa ze schroniska nie bylby problemem :cool3: Niestety Cioci nie stac na 3-go psa i to duzego. Mieszka sama od smierci syna i meza. Jej corka mieszka w Rzeszowie, przyjezdza tylko od czasu do czasu. Ja zaopatruje cale 4-nozne towarzystwo w obroze przeciwpchelne (Kolik nie dal sobie zdjac starej obrozki jak zauwazylyscie zapewne :eviltong: ), srodki na odrobaczenie, karme.

2 hektary to tzw. pole, dom i ogrod to ok. 50 arow, ale tez sporo :p chcialabym miec taka powierzchnie do zamieszkania ;)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nie zdazylam wstawic zdjec z wyprawy do lasu :oops: moze dzisiaj dam rade :fadein:

A jak sie Wam cioteczki podobaja pieski mojej cioci? One sa tez z mieleckiego schroniska. 5 lat zyja sobie na 2 hektarach :p

Psiaki mają rajskie życie, dzielna ta Twoja Ciocia:loveu:.

Posted

No tak .
W sytuacji cioci faktycznie najrozsądniej jest zostać przy dwóch psiakach i zapewnić im dobre życie. Lepiej nie dopuścić do sytuacji, że nie ma się na leczenie psów, bo jest ich zbyt wiele.

Duży teren i wielkie serdycho dla psiaków to niestety jeszcze nie wszystko.

Posted

Ciag dalszy relacji z niedzielnej wycieczki na wies :p

Idziemy na spacerek , Kolik robi za przewodnika

Ten las po lewej sadzilismy 6 lat temu :p

Moja Mama czyli Ula Senior w zoltym podkoszulku

Droga wzdluz lasu

A to moi Rodzice czyli Ula Senior i Stas Senior (to o jego zgode walczymy :evil_lol: )

Posted

Aga, właśnie rzuciłam czary na twojego tatę :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ...
Wszystko będzie dobrze :eviltong: , Casablanka jest już WASZA !!! :loveu: :loveu: :loveu: