Jump to content
Dogomania

CASABLANKA-mini collie z Mielca-ZOSTAJE U ULKI18-PROSIMY O KCIUKI ZA JEJ ZDROWIE

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma wiesci, bo nam sie w domu zepsul internet, a w pracy mi zablokowali :mad: jakims cudem udalo sie teraz wejsc....

na razie nic nie wiemy, ojciec jest nieugiety....dwa dni temu widzial jak dziewczynki sie pogryzly o zabawke...a ja ostatnio zauwazylam, ze Casablanka chce zdominowac Kostaryke wykonujac na niej ruchy kopulacyjne (nawet przy nas w domu) :shake:

Posted

Aniu,
Ojcu to ciezko wytlumaczyc....on naprawde kocha nasze zwierzaki, Sissi, Ryska, a Kostaryke w szczegolnosci i bardzo sie o nia boi. Ona jest caly dzien przy nim jako 'rolnicza' asystentka i nawet trawe razem kosza :eviltong:
A mala Casablanka na razie jeszcze nie zna pewnych zwyczajow i musi sie nauczyc jak to jest zyc w gromadzie ;)

Posted

Nie negocjujemy :roll: po prostu przyjelysmy taktyke na przetrwanie ;)
zachowujemy sie normalnie, skupiamy na socjalizacji Casablanki...jezdzimy samochodem w nowe miejsca np. nad rzeke, chodzimy na dluuugie spacery wieczorami, gramy w pilke, trenujemy i cwiczymy....
...musze sie pochwalic, ze Casablanka umie juz 'siad' i 'daj lape' (Casablanka jest leworeczna :evil_lol: ). Zaczelysmy 'lezec'.
Kostaryce sie nie chce, bo skonczyly sie ciasteczna Eukanuby, a chrupki Hills'a stwierdzila, ze i tak dostanie w misce, wiec sie nie wysila, zrobi 2-3 razy komendy, popatrzy pytajaco ze zdziwieniem 'no przeciez ja juz to umiem' i kladzie sie z boku obserwujac Mala.

A tu dziewczynki bawia sie ulubiona szmatka (zawsze pod kontrola, bo wybuchaja klotnie co i rusz o ten kawalek :eviltong: )

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nie negocjujemy :roll: po prostu przyjelysmy taktyke na przetrwanie ;)

To bardzo dobra taktyka. Sama często ją stosuję w niewygodnych sytuacjach :evil_lol: .

Posted

Poker napisał(a):
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny,Jak Tato milczy,to już dobrze.Mllczenie jest cichym przyzwoleniem.:evil_lol:

Cos w tym musi być:evil_lol: ...

Posted

Na razie musimy Casablanke zaszczepic na wszelkie choroby ;) taka jest wersja oficjalna, a ze jeszcze zostaja wirusowki, to jeszcze Pan Dziadek ma czas na zmiekczenie :eviltong:

Casablanka uczyla sie dzisiaj 'zostan', calkiem calkiem jej to wychodzilo :p
Cwiczymy glownie podczas zabawy pileczka tzn. w przerwach. Mamy dwa seanse pileczkowe po ok. 30 minut, jak juz jest chlodniej. Ja z jednej strony ogrodu, Ulka z drugiej i rzucamy badz kopiemy do siebie pilke, dziewczynki lapia, aportuja, gramy tez w glupiego jasia :evil_lol: Wybiegaja sie i po jakims czasie dostaja jedzenie. Dziele im jedzenie na 3 porcje, jak radzil dr Komorowski. Kostaryka na diecie Hillsa :wink: a Casablanka na Royalu :eating:

Wieczorem ok. 20-21 idziemy na dlugi spacer :painting: :painting: Dwa spacery rano i popoludniu sa krotsze i z Ulka (sa wakacje) i z Babcia Ulki (szczesliwa emerytura).

Posted

No taaak, bez kompletu szczepień przecież nie wypuścisz psa z domu.:cool3:
No i nie przeszkolonego. A jest tak dużo tych komend...
No, po prostu musi jeszcze zostać:lol:
Do skutku (aż dziadek powie: Mojaż ci ona:cool3: )