Jump to content
Dogomania

CASABLANKA-mini collie z Mielca-ZOSTAJE U ULKI18-PROSIMY O KCIUKI ZA JEJ ZDROWIE

Recommended Posts

Posted

Aga chyba zabiegana i na zdjęcia każe nam czekać...:placz: .

A Casablanca jest przepiękna i sama radość ją oglądać.

Oj, szczęściarz kto będzie ją miał w domu na co dzień :loveu: !

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze nie znalazlam tego czasu :oops:
Ale Ulka dzisiaj przychodzi o 13. ze szkoly, to ja poprosze, zeby wstawila fotki.

Mala ladnie zjadla wczoraj 4 posilki, kilka smakolykow. Wode pije normalnie, wiec sie nie martwie o nia w te upaly.

Znalazly sobie z Kostaryka miejsce pod drzewami, nawet wczoraj nie moglam Malej znalezc, tak sie zaszyla w cieniu. Kostaryka jest troche zazdrosna, najbardziej o mojego Ojca, z ktorym calymi dniami "gospodarzą".

Casablania zaczyna juz biegac na prostych nogach, ale jak sie ja wola, to biegnie na polprzygietych. Jeszcze troche sie boi. Ale ogonkiem juz macha i micha jej sie coraz czesciej smieje. No i oczka ma ciut weselsze.

Z kotami zgoda, Ryszard sie nawet jej wczoraj nadstawial i ocieral. Sissi zachowuje dystans, ale niezbyt duzy, do 1-2 metrow. Wczoraj leżaly razem na tarasie.

Posted

Wiem Morgan, wiem :p

Ale chcialabym zachowac domek tymczasowy dla kolakow z mieleckiego schroniska, a tak to bede miala juz komplet. Rodzice i tak ledwo sie zgodzili na mala :roll: na tymczas....

A po odejsciu Rufuska kolaka (na nosowke odszedl w schronisku), lepiej miec domek tymczasowy na zapasie dla kolakow...niestety do Mielca trafia dosc duzo collie.

Posted

Wiem wiem - ja sobie tylko tak gdybam :eviltong:

Gdyby moja Asta nie była taką złośliwą wredą w stosunku do innych psów - też z chęcią tymczasowałabym inne psiaki. A tak ...:shake: :shake:
Obawiam się, że nawet te, które "na wolnym powietrzu" niespecjalnie ją drażnią w domu stanowiłyby istotne zagrożenie dla uczuć panci dla najważniejszej persony (psiosony). Nawet jak się schylam do psa którego ona toleruje - od razu pcha się pomiędzy mnie i tego psa i ostentacyjnie nadstawia do głaskania albo wyskakuje na mnie z nagłym wybuchem miłości chcąc koniecznie wylizać mi twarz.

Śliczna suńka wskakuje na 1!:multi:

Posted

Ulka18!
Ty masz raj. Ja bym wzieła urlop i siedziała z nią w ogrodzie.
Coś przepięknego!!!!!!
Widać, że dwa dni i już nie ten sam pies.
Całuj tą mordeczkę od ciotki Ireny.

Posted

Ja tam róznicy żadnej nie widzę :evil_lol: Dwa cudne kolusie. :loveu:
Brawo za cudownie uchwycone zdjęcia.
Moja rodzinka oszalała na punkcie tej mini kolusi. :cool3:

Posted

Malutka chodzi juz pewnie po domu. Nawet szarzowaly dzisiaj z Kostaryka, jak psy od sasiada szczekaly. Kostaryka oszczekala przechodzacego psa,
a Casablania sie przygladala.

Apetyt jej dopisuje. Rozdzielam jej posilki na 4 razy. Wie gdzie sa miski z woda w domu i w ogrodzie....Nie ma zadnych klopotow zoladkowych - odpukac....

Posted

Dalsza czesc zdjec. Casablanka lubi koty (testowalismy na Sissi).

Chdzi krok, w krok za Kostaryka. Dzisiaj sie bawily. Mysle ze ona chce sie od Kost. jak najwiecej nauczyc.

Posted

Ślicznie dziękujemy za zdjęcia. Sa przepiękne :loveu: :loveu: .
No, ale kiedy ma sie do dyspozycji takie modelki...:p :p :p :p :p !

Dobranoc Casablanko, dobranoc Kostaryko.

Posted

Ulka, ale cudo w domku masz.!!!..:loveu: :loveu: :loveu: O jejku !!!:multi: :multi: :multi:
Ile mała ma w kłębie? bo z tą wagą to chyba coś zaniżyłaś...:evil_lol: :evil_lol:

Posted

becia66 napisał(a):
Ulka, ale cudo w domku masz.!!!..:loveu: :loveu: :loveu: O jejku !!!:multi: :multi: :multi:
Ile mała ma w kłębie? bo z tą wagą to chyba coś zaniżyłaś...:evil_lol: :evil_lol:

Beciu, dzisiaj ja zmierze, bo dopiero od wczoraj chodzi na prostych nogach. Z waga to moze rzeczywiscie miec ok.15 kg. Na rece dam ja rade spokojnie wziac, chudziutka jest jeszcze.

We wtorek idziemy do weta, odrobaczyc, zbadac, dzieki THERIONOWI wiem co robic i jak poprowdzic mala.

Posted

Ulka mam cudowny, potencjalny domek dla twojej colluni w Rzeszowie:multi: :multi: :multi: .Dom z ogrodem 20 ar, małżeństwo w średnim wieku syn licealista i 6- letnia b.łagodna sunia średniej wielkości. Mają doświadczenie z colli. Domek mogłabyś sprawdzić osobiście :multi: . Kiedy więc będziesz gotowa na oddanie suni /a może nie? :eviltong: :eviltong: :eviltong: / to weż ten domek pod rozwagę:multi: .

Posted

Beciu,
do takiego domku, ktory Ty polecasz i sprawdzisz, oddam sunieczke :p Przekaz prosze Panstwu, ze sunia bedzie gotowa do adopcji
za ok. 2 tygodnie. Musze sciagnac szwy, odrobaczyc i zaszczepic.

No i powiedz, ze zastrzegam sobie prawo do odwiedzin suni ;) jak sie zaaklimatyzuje :lol: Moja Ulka sie tak do malej przywiazala, ze nawet spia razem w pokoju Ulki. Wiec niech Panstwo sie naszykuja na odwiedziny ciotek raz na pol roku :p

Posted

a ktos tu ma Domek Tymczasowy ;) fajnie :multi:

jak udało Ci sie rodzinę / tą starszą część / przekonać ?

bo u mnie to nawet słyszeć nie chcą - dopóki chodze do pracy
a jeszcze z 20 lat pochodzę czyli .....nici z DT

a sunia cudo :p