Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mattilu']Ale mialyscie emocji:shake: Najwazniejsze, ze sie wszystko dobrze goi.

Ewa, a jak goi sie Peruszka? I jak Barsa?

Kochana, i Peruszce piszę na wątku psiaków ze skarpy, wszystko idzie ku dobremu:-):
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232091-Kula-potrzebuje-wsparcia-w-utrzymaniu-Berta-i-jej-dzieci-w-DS-Atos-za-TM-*/page63
Barsunia ma rewelacyjne wyniki badań i czuje się tak, jakby nie przechodziła babeszjozy:-)

[quote name='mestudio']Podczytuję i zaglądam cichaczem:-).

[quote name='Poprawna']To zupełnie jak ja :)

No nie, nie ma żadnych cichaczy:-) Zapraszamy bardziej oficjalnie do nas;-)

[quote name='Gusiaczek']Dobrego dnia Lusieńko Kochana :)

I Tobie Gusiaczku i Ovolince również:-)

Posted

Ellig napisał(a):
Proszę trzymajcie kciuki za Perełkę, dzisiaj na spacerze zaatakowal ja dzik, dzik szarzowal a Perelka postanowila bronic cale stado: Ewunię, Barsę, Semika, Kulfona...

Perelka lezy na stole operacyjnym, zajmuje sie nia dr. Maciek.
Na szczescie nie ma obrazen wewnetrznych.
Nie muszę pisać jak czuje sie Ewa...:(

Zaglądam po dobre wieści o Lusi, a tu taki dramat :(...
Bardzo serdecznie współczuję Ci, Ewa, i życzę, by jak najszybciej psinka wróciła do zdrowia!

Posted

volontariuszka napisał(a):
Jaka śliczna ta Lusia! <3

jola_li napisał(a):
Zaglądam po dobre wieści o Lusi, a tu taki dramat :(...
Bardzo serdecznie współczuję Ci, Ewa, i życzę, by jak najszybciej psinka wróciła do zdrowia!

asiuniab napisał(a):
o matko, ja też tak cichaczem podczytuję, ale takich okropnych wieści się nie spodziewałam:(

Peruszka powoli zdrowieje.
Lusia czuje sie coraz lepiej w niedziele kontrola u lek.

Posted

volontariuszka napisał(a):
co u małej słychać?

Dziekujemy, wszystko w porządku.Lusia ladnie uczy sie komend, robi siad, idealnie chodzi na smyczy, szew zagojony, ucho tez, jeszcze wezmie profilaktycznie lek do konca. Dzisiaj albo jutro wykapiemy malutką:)
Powoli zacznę Lusie oglaszac, musze tylko znalesc dluzsza chwile...

Posted

Isadora7 napisał(a):
a sobie zaglądam do uchoradarków

Hej, hej :)

asiuniab napisał(a):
a jakieś ciekawe zdjątka Rosi możemy wyprosić:)

Zdjątka beda jak Ewunia znajdzie chwile czyli jak wyzdrowieje Peruszka...
Albo jak stan zdrowia mojej 87 letniej Mamy poprawi sie na tyle ,ze bede mogla spotkac sie z Anią.

Posted

Ellig napisał(a):

Zdjątka beda jak Ewunia znajdzie chwile czyli jak wyzdrowieje Peruszka...
Albo jak stan zdrowia mojej 87 letniej Mamy poprawi sie na tyle ,ze bede mogla spotkac sie z Anią.

No właśnie. Będę u Lusi w środę wieczorem. Zdjęcia będą z lampą w domu, ale coś na pewno zrobię. Będe odwozić Tosię po sterylce.
Poza Peruszką doszła mi wczora w nocy Barsunia, która miala super zaparcie i na nocnym dyżurze w całodobowej klinice nie pomogli jej wcale, a jedynie spowodowali u niej bardzo silne wymioty i bóle brzuszka:-( O 6 rano obudziłam wspaniałego, niezawodnego doktora Maćka Czajkę, który przyjechał do kliniki i nas przyjął. Wystarczyła porządna lewatywa i po nieprzespanej, pełnej bólu nocy Barsulka wreszcie zasnęła snem kamiennym. Ja niestety nie mam jak spać, bo zwijam sie jak w ukropie i pakuję w firmie, bo w czwartek przeprowadzamy się.

Elunia non stop zajęta jest chorą Mamą, więc musicie uzbroić się w cierpliwość jeśli chodzi o zdjęcia.

Posted

Najchętniej ugasilibyśmy wszystkie te pożary za Was, ale skoro się nie daje, to tylko zdrowia wszystkim życzymy i czekamy cierpliwie na wiadomości najpierw, a fotki w zupełnie drugiej kolejności.

Posted

Mattilu napisał(a):
Najchętniej ugasilibyśmy wszystkie te pożary za Was, ale skoro się nie daje, to tylko zdrowia wszystkim życzymy i czekamy cierpliwie na wiadomości najpierw, a fotki w zupełnie drugiej kolejności.

oczywiście dołączam się do powyższej wypowiedzi:)

Posted

Zgodnie z obietnicą wgrywam kilka zdjęć Lusi:-) Jakaona jest radosna:-) Ogonek lata non stop. Do mojego dorosłego syna podchodzila bez oporów i wdzięczyła się nawet do niego. Po kąpieli bardzo przejaśniała i ma taką miękką sierść. Jest cudna i absolutnie adopcyjna. Poszukamy jakiegoś bazarku z ogłoszeniami i trzeba maleńką ogłaszać:-)

Tak witała Tosię po powrocie ze sterylki:

Trudno było zrobić udane zdjęcie, bo ona jest cały czas w ruchu:-) Mój syn nagrywal jakis filmik, zobaczymy jutro czy coś wyszło.

Wpadła na fotel i po 5 sekundach znowu była na podłodze;-)

Posted

Senator George Vest powiedział: "Jedynym, całkowicie pozbawionym egoizmu przyjacielem, jakiego człowiek może mieć w tym egoistycznym świecie, jedynym, który go nigdy nie opuści, jedynym, który nigdy nie odpłaci niewdzięcznością i zdradą, jest jego pies.
Powiązane artykuły
25 października jest Dniem Kundelka, czyli świętem wszystkich wielorasowych psiaków. Data ta wybrana została nieprzypadkowo, tj. w dzień po wejściu w życie Ustawy o ochronie zwierząt.
Z tej okazji życzymy wszystkim kochanym kundelkom tego czego najbardziej im potrzeba.
Tym w domach – długiego i radosnego życia u boku kochających opiekunów.
Tym w schroniskach i przytuliskach – aby jak najszybciej ktoś się w nich zakochał i zabrał pod swój dach oraz otoczył troskliwą opieką.
Tym na łańcuchach, dręczonym w pseudohodowlach lub domach obojętnych na ich los, tym bezdomnym i opuszczonym, błąkającym się po wsiach i miastach – aby zaznały szacunku, miłości i troski na jakie zasługuje każda żywa istota.