LILUtosi Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Wróciliśmy. Krewka pobrana i chłopak już tak nie panikował. Na razie mam wyniki morfologii i w niej wszystko w normie. Quote
Zofija Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 LILUtosi napisał(a):Wróciliśmy. Krewka pobrana i chłopak już tak nie panikował. Na razie mam wyniki morfologii i w niej wszystko w normie. super. Pamiętaj o wysłaniu mi skanu fakturki i oryginał pocztą Quote
Zofija Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 yolanovi napisał(a):Zosiu, wiem, że czasu brakuje i jeszcze tyle tych biedaków sie ostatnio u Was pojawiło :( Ja sie tylko delikatnie przypomniałam, bo wiesz jak to jest z kasą i z ludźmi. I z góry dziękuję :)Jolu, żaden problem. Po prostu nie mam bezpośredniego wejścia na konto. Jestem po rozmowie z księgową. Ok. 21 prześli mi wyciąg. Teraz też wszystko mi się nałożyło. I psich biedaków pełno i w pracy zajob. Ale dzisiaj to zrobię!:) Wiem jak z ludźmi:) Quote
Bogusik Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 LILUtosi napisał(a):Wróciliśmy. Krewka pobrana i chłopak już tak nie panikował. Na razie mam wyniki morfologii i w niej wszystko w normie. Super,ze morfologia ok!Czy Tiranek był ważony u Weta? Quote
AgusiaP Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 LILUtosi napisał(a):Wróciliśmy. Krewka pobrana i chłopak już tak nie panikował. Na razie mam wyniki morfologii i w niej wszystko w normie. I oby tak dalej :) Quote
Zofija Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 [FONT=Times New Roman]Jedna wpłata: 06.11.13. Beata S z Bielska-50zł[/FONT] Quote
LILUtosi Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Coś chłopak odmawia jedzenia. Tak jak na początku się rzucał tak teraz kiepsko. A od rana nie jadł. Kupka nadal taka sobie. Zobaczymy jutro te wyniki. Jestem umówiona że zrobią po jednym parametrze kontrolnie a jak coś źle wyjdzie to pociągną w tym kierunku. Co do ważenia to ja chłopaka ważyłam u Popiela tylko dokładnie nie pamiętam ile było. Jutro go na ręcę wezmę i razem się poważymy. Quote
yolanovi Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='Zofija'][FONT=Times New Roman]Jedna wpłata: 06.11.13. Beata S z Bielska-50zł[/FONT] Zosiu, a wypłat żadnych z konta Tiranka nie było? Przez PayPal nic nie wpłynęło? Na FB jedna babka pisała, że przkazała jakąś kwotę przez PayPal... Quote
LILUtosi Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='hop!']Czy Tiran był odrobaczony? Oczywiście, nic z niego nie wyszło ale i tak po 14 dniach powtarzamy. Czytałam ciekawe opracowanie medyczne i autor dowodził że bardzo dużo psów po schronach ma problemy z trzustką przy wynikach prawidłowych. Bierze się to z tego że nawet jak odrobaczymy i zabijemy robaki (szczególnie glisty) to one martwe potrafią leżeć we wlocie trzustki powodując małą przyswajalność pokarmu. Trzustka pracuje prawidłowo, wydziela prawidłowe enzymy więc wyniki mamy też prawidłowe. Dopiero jak powoli te robaki się rozłożą prawidłowe wchłanianie wraca. Musi to trochę potrwać. Wklejam na razie morfologię: Quote
Zofija Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 yolanovi napisał(a):Zosiu, a wypłat żadnych z konta Tiranka nie było? Przez PayPal nic nie wpłynęło? Na FB jedna babka pisała, że przkazała jakąś kwotę przez PayPal... wypłat? to znaczy? na pewno jest ta jedna wpłata i nic więcej. Mogę znowu sprawdzić, ale jutro Quote
yolanovi Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Zofija napisał(a):wypłat? to znaczy? na pewno jest ta jedna wpłata i nic więcej. Mogę znowu sprawdzić, ale jutro Wypłat, tzn. za jakies faktury, za badania, karmę itp. Quote
Zofija Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 ja dostaję wykaz z wpływami i wydatkami z konta-nie ma. Jeszcze raz sprawdzę po południu Quote
yolanovi Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Czy był jakiś odzew z ogłoszeń Tiranka? Quote
LILUtosi Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Tiran już je ładnie. Widocznie znowu się zestresował wyjazdem do lekarza. Po za tym woli jeść w towarzystwie człowieka. Dzwoniłam wczoraj do weta i zrobiono 6 parametrów biochemii (nerki,trzustka, wątroba i reszty nie pamiętam) i wszystkie są w normie. Tak wygląda że Tiran swoją chudość ma z nerwów i tylko stabilizacja teraz pomóc może. Faktury na razie nie ma, muszę dopiero po nią pojechać. Quote
yolanovi Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 LILUtosi napisał(a):Tiran już je ładnie. Widocznie znowu się zestresował wyjazdem do lekarza. Po za tym woli jeść w towarzystwie człowieka. Dzwoniłam wczoraj do weta i zrobiono 6 parametrów biochemii (nerki,trzustka, wątroba i reszty nie pamiętam) i wszystkie są w normie. Tak wygląda że Tiran swoją chudość ma z nerwów i tylko stabilizacja teraz pomóc może. Faktury na razie nie ma, muszę dopiero po nią pojechać. Wiadomości dobre. Teraz już tylko i aż domek potrzebny. A w sprawie problemów skórnych coś już wiadomo? Ma tą grzybicę czy to pchły, czy jeszcze inna przyczyna? Quote
LILUtosi Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Na razie nie dzwoniłam w sprawie wyniku bo to mniej więcej dwa tygodnie się czeka. Quote
LILUtosi Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Co do żywienia to Tiran je trzy razy dziennie po tyle karmy: Je karmę taką: http://www.ontario-pet.cz/pl/vyrobek-53/ontario-adult-medium-13-kg to daje 630g dziennie co daje 18kg miesięcznie. Czyli potrzebuje około 20kg worek na miesiąc. Proponuje Husse 20kg. Quote
Zofija Posted November 15, 2013 Author Posted November 15, 2013 yolanovi napisał(a):Czy był jakiś odzew z ogłoszeń Tiranka? Niestety Jolu. Na razie cisza. Quote
LILUtosi Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 A książeczka idzie do mnie? Czy on był szczepiony na wirusówki? Quote
Zofija Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 LILUtosi napisał(a):A książeczka idzie do mnie? Czy on był szczepiony na wirusówki? Wyślę ją w poniedziałek. Przepraszam, ale tak jak Ty mam zajob w pracy. Leży u mnie w kopercie wraz z czipem na biurku. Zapytam, czy był. Bo nie chce juz otwierać koperty Quote
Zofija Posted November 17, 2013 Author Posted November 17, 2013 Jolu, patrzyłam na wyciąg-nie ma wpłat Quote
LILUtosi Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 Dzwoniłam wczoraj na kliniki - jeszcze wyniku nie ma. A czy chłopak jest szczepiony na wirusy? Quote
mdk8 Posted November 17, 2013 Posted November 17, 2013 poproszę nr. konta bo albo gdzieś zapodziałam albo nie dostałam :lol: Quote
Recommended Posts