Zofija Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Tiran w drodze:). Dowiozłam mu smycz+ obrożę. Pies jest wykastrowany, odpchlony i odrobaczony. Jola ma świadectwo szczepień. Książeczkę z czipę doślę pocztą. Umowę przesłałam. Pani Natalia wszystko wie Quote
Gabi79 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Zofija napisał(a):Tiran w drodze:). Dowiozłam mu smycz+ obrożę. Pies jest wykastrowany, odpchlony i odrobaczony. Jola ma świadectwo szczepień. Książeczkę z czipę doślę pocztą. Umowę przesłałam. Pani Natalia wszystko wie Tak się cieszę, ze Tiranek opuścił schronisko:loveu: Quote
Cantadorra Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Ja również się bardzo cieszę, że psiaczek już rozpoczął nowy etap :) Quote
LILUtosi Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Kiedy był Tiran odpchlony? I czym? Ma strasznie dużo strupów, wg mnie od pcheł. Chciałam go wykąpać Manusanem żeby te strupki zmyć. Jutro bedzie do odbioru wypielęgnowany i czyściutki. Tylko jak miał podane kropelki dzisiaj to je zmyje wtedy. Quote
Zofija Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 LILUtosi napisał(a):Kiedy był Tiran odpchlony? I czym? Ma strasznie dużo strupów, wg mnie od pcheł. Chciałam go wykąpać Manusanem żeby te strupki zmyć. Jutro bedzie do odbioru wypielęgnowany i czyściutki. Tylko jak miał podane kropelki dzisiaj to je zmyje wtedy. Tiran jest po kastracji i wetka mówiłą, zeby go 7 dni NIE KĄPAĆ!!!!! Dostał coś na avokad. Pani Natalia wszystko wie Quote
LILUtosi Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Zofija napisał(a):Tiran jest po kastracji i wetka mówiłą, zeby go 7 dni NIE KĄPAĆ!!!!! Dostał coś na avokad. Pani Natalia wszystko wie No to niestety za późno i chłopak już czysty i wysuszony. Wszystkie ranki zostały odkażone Manusanem. Strupki częściowo odpadły. Ma wielką łysą ranę przy kości ogonowej i stan zapalny ranki na łapie. Boże jaki on chudy, makabra. Jutro porobię mu trochę fotek. Quote
halszka Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Wszystkiego dobrego Tiranku,teraz już będzie tylko lepiej:) Quote
Poker Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Na pewno kąpiel nie zaszkodziła psu, bardziej dokuczliwy był świąd. A DT dostanie pachnącego futrzaka. Quote
LILUtosi Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Dopiero przeczytałam wątek. Myślałam że to młody pies bo na takiego wygląda. Otwiera sobie klamki!! Po za tym kąpiel zniósł znośnie ale z suszarką walczył. Miał być w kojcu ale żal mi się tego bidaka zrobiło i nocuje w łazience. Dlatego zdecydowałam się też na kąpiel. Zjadł wszystko co mu nasypałam i nie wybrzydzał. Trochę się jakby wygryza. Ta łysina na tyłku wygląda właśnie jak nerwowe wygryzanie. Po za tym kochany strasznie. Autem podobno jedzie spokojnie. Obroża na razie za duża na niego, trzeba będzie do chwili podtuczenia zabezpieczyć go w inny sposób. Czy imię to jego oryginalne czy schroniskowe? Można by się dowiedzieć o prawdziwe. Quote
Poker Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Trzeba solidnie obrożę ściągnąć, bo DT to mili młodzi ludzie z dobrymi chęciami ,ale nowicjusze w DTeowaniu. Lepiej ,żebym nie musiała pomagać w jego poszukiwaniach,.Mieszkają w fajnym rejonie ,ale przy ruchliwe ulicy. Quote
Nilsson Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Poker napisał(a):Trzeba solidnie obrożę ściągnąć, bo DT to mili młodzi ludzie z dobrymi chęciami ,ale nowicjusze w DTeowaniu. Lepiej ,żebym nie musiała pomagać w jego poszukiwaniach,.Mieszkają w fajnym rejonie ,ale przy ruchliwe ulicy. To może szelki byłyby bezpieczniejsze? Quote
LILUtosi Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Na pewno bo w obroży dziurek się nie da zrobić dodatkowych. Ta obroża będzie dobra za 5kg ;-) Quote
Poker Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Jeżeli nie ma zapędów do wyłażenia z obroży , to może być inna byle ciasna. Z luźnych szelek też wyjdzie. Uprzedzałam przyszły DT o tym. Quote
LILUtosi Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Dzis pogoda nie sprzyja fotografii. Mam tylko to: Quote
mdk8 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 ciotki bardzo proszę zajrzyjcie , potrzebna pomoc http://www.dogomania.pl/forum/threads/248047-U%C5%9Bpi%C4%87-grzeczn%C4%85-kanapow%C4%85-m%C5%82od%C4%85-suni%C4%99-Padaczka-przekre%C5%9Bla-szanse-na-dom/page3 Quote
bela51 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Sliczny, tylko tak przeraźliwie chudy :-( Quote
yolanovi Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 [quote name='LILUtosi']Dzis pogoda nie sprzyja fotografii. Mam tylko to: Lilu, bardzo serdecznie raz jeszcze dziekuje za ciepłe przyjęcie Tiranka i mnie. Napisz cokolwiek jak Tiranek pojedzie do Wrocławia Quote
LILUtosi Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Jesteśmy umówione dziś o 22 na odbiór Tiranka. Quote
Zofija Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 jest śliczny. Jak się go odżywi i tak po ludzku o niego zadba. To będzie mega przystojniak:) Quote
Zofija Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w pomoc dla Trana. Bez Was nie dalibyśmy rady... Teraz musimy mu szukać DOMU STAŁEGO. Mam tylko dylemat-na jakie województwo dawać ogłoszenia? Śląskie -gdzie jest nasza Fundacja, czy dolnośląskie-gdzie piesek będzie mieszkał? Doradźcie... Quote
Zofija Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 uaktualniam wpłaty: [FONT=Times New Roman]Stanisław S z Katowic-200zł Agnieszka Łz Tymbarku-10zł[/FONT] Quote
Recommended Posts