iwop Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 Fakt - jest o wiele ładniejsza :p Quote
Tundra Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Nora wazy juz tylko 26 kg,... i zaczyna jej sie ksztaltowac talia:-o Ale musiala zostac przebadana- utyka na tylna lapke. zdjecia rent. pokazaly zlamanie jednego z palcow tylnej lapki, podobno powstala tam jakas narosl i ma juz poczatki artrozy w tym miejscu. weterynarz poleca usuniecie tego zlamanego palca- zabieg pod narkoza, ale niewielki- czego nie ma, nie moze bolec, pozostale sa w porzadku wiec nie powinna odczuc jego braku, przy okazji w narkozie zostanie zbadana dokladnie:bioderka, stawy itd. Zabieg ma byc w miare wkrotce. Postaram sie o zdjecia tej wcietej talii. Quote
Neris Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 OJ TAK, TAK! Talia osy- o tym marzą modelki!!!! Quote
Neris Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Ten uraz łapki powstał teraz czy już jakiś czas temu? Zdenerwowałam się że może jak się po płocie u mnie wspinała... ale potem nie widziałam utykania więc nic mnie nie zaniepokoilo. Quote
iwop Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 A kiedy Norcia bedzie mieć ta operację...? :oops: Quote
Tundra Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Operacja ma byc w miare szybko- moze nawet juz jutro. jak stare jest to utykanie, trudno powiedziec- dziewczyna jest na ogol spokojnie chodzaca wiec nie zawsze to podpalalo- az dojrzalo do tego zeba jednak skontrolowac. Artroza i ta narosl w tym miejscu przemawiaja za tym, ze jednak juz to troche ma- ale czy pol roku czy rok-??? Quote
iwop Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Czy Norka jest juz po operacji...? Jak się czuje? :oops: Quote
iwop Posted October 22, 2007 Author Posted October 22, 2007 Czy są jakieś wieści o Norce? Czy była operacja...?:oops: Quote
iwop Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Co dzieję się u Norki...? boje sie takiej ciszy...:oops: Była juz operacja? Quote
Tundra Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Jutro, ale wet. podchodzi do tego bardzo spokojnie. Quote
iwop Posted October 25, 2007 Author Posted October 25, 2007 Trzymam kciuki za Norcię... Napisz jak juz będzie po...:oops: Quote
iwop Posted October 29, 2007 Author Posted October 29, 2007 I jak Norka...? :oops: Operacja juz była...? Quote
Tundra Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Byla, byla w piatek. Wszystko sie juz ladnie goi.. Wlasnie czytalam " sprawozdanie" mojej kolezanki, ktora ja wozila do wet. zaraz potlumacze. Quote
Tundra Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 no wiec... Norka zostala w narkozie starannie przebadana. Biodra i wszystkie stawy zostaly przeswietlone. Prawe tylne udo bylo juz kiedys kompletnie zlamane i co prawda nie najladniej, ale stabilnie sie juz zroslo. Z tego powodu jest pewna roznica w dlugosci nog (wet. " nie jest to nic tragicznego") Poniewaz zrosniecie nie jest poprawne, dochodzi do pewnych rotacji przy stapaniu, a w konsekwencji do malych na razie, ale jednak zmian - atroza. Do tego tan odstajacy palec powodowal, ze Norka nie stawiala nogi poprawnie= kulala.Dlatego tez zostal usuniety. Wszystko sie ladnie goi. Norcia jest cierpliwa. Miala juz zmieniany opatrunek, kolejna zmiana w piatek, a po 10 dniach zdjecie szwow. Wtedy bedzie mozna zobaczyc czy bedzie jeszcze kulala. Wet. sadzi ze glowna przyczyna byl jednak ten odstajacy palec Norka wazy w tej chwili 26 kg, a dazymy do 20kg. Quote
iwop Posted October 30, 2007 Author Posted October 30, 2007 Tundra bardzo dziękuje ci za dobre wieści.:loveu: Nie miałam pojęcia, że Norka mała kiedyś złamane bidro :crazyeye: Boże, pewnie ja ten menel ja kiedyś skopaŁ...:shake: Quote
Neris Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Mała niespodzianka... dostałam własnie maila ze zdjęciami Norki! Quote
Neris Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Fotosik protestuje, ale powoli wgrywamy... Quote
iwop Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 Neris Dziekuję Ci Bardzo Za Zdjęcia Norki!!! Quote
iwop Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 Tak! jest w ogóle ładniejsza...:lol: Szkoda, że Morusek z którym się bardzo przyjaźniła zaginął.. Dobrze, że ona jest bezpieczna :oops: Quote
Recommended Posts