monikita Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [quote name='beamicha']otóż tak z wyliczeń wynika że do przejechania jest 896km liczyłam odemnie do Pomniechówka potem Ligoty (tej koło Trzebnicy) bo tylko taka jest 36km od Oleśnicy i do mnie koszt transportu to ok. 360zł muszę wiedzieć na kiedy ma jechać jeżeli 3 nie ma problemu a tu słysze 2 więc nie wiem jak bede miec konkrety dam znać to jest Nowa Ligota , 25 km za Olesnica, ale to nie jest ligota Trzebnicka. Olesnickiej nie ma na mapie:razz: Fajnie wiedziec ze jedzie do nas nowy pies:crazyeye: . Czy sunia bedzie przywieziona dokładnie w dniu odjazdu naszych psow do niemiec, czy wczesniej? jezeli wczesniej to musimy przygotowac jej boks aby inne psy ja nie zaczepiały. Piszcie o wszystkim do Dziby-prosze. Niech jej sie uda:loveu: Quote
Cisex Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 monikita napisał(a): Piszcie o wszystkim do Dziby-prosze. Chyba do Dziuby:cool3: Quote
romenka Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Czy ktos napisał do Dziuby????????????????????????????? Quote
monikita Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Cisex napisał(a):Chyba do Dziuby:cool3: No pewnie ze do Dziuby:eviltong: , albo do Cisexa:diabloti: Quote
Neris Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Czy ktoś wie o której Iczing będzie po psy, o której ma być u mnie? Ja nie mam żadnych wiadomości a Norka przyjeżdża jutro... Quote
romenka Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Neris napisał(a):Czy ktoś wie o której Iczing będzie po psy, o której ma być u mnie? Ja nie mam żadnych wiadomości a Norka przyjeżdża jutro... Cholera jasna :crazyeye: Czy nikt nie może pomóc?????????? Ja nie mam czasu zajmować się wątkiem ciągle!!! Iwop ,prosze napisz o której Norka przyjeżdża do Neris?? Dziewczyny podawajcie swoje nr telefonów bo nawet nie wiadomo jak się z Wami kontaktować!!! Quote
Neris Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Mam telefon do Iczing ale jest wyłączony. Jutro jest niedziela, zapewne ktoś do mnie wpadnie na chwilę, nie wiem jak mam planowac dzień, siedzieć ciągle w domu? Martwię się troszkę. Quote
romenka Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Neris,może jutro Iczing włączy telefon i bedzie można się z nią skontaktować? Proszę nie martw się jakoś musi być :-( i napewno z rana już będzie wiadomo co i jak. Ja tez się martwię bo nadal nic nie wiemy o której godzinie ma być Tundra :placz: Ludzie pomocy!!!!!!!!!!Jak ktoś ma kontakt do niej niech jutro przedzwoni bo mi znowu Tundra kazała pisać do xxxx52 ale ona do tej pory mi nie odpisała :placz: Quote
Neris Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Dlaczego nikt mnie nie zawiadomił że Norka przyjedzie o trzeciej w nocy? Co to w ogóle za pomysły, żeby nie raczyć nawet poinformować że psy wyjechały! Była umowa że to będzie niedziela, co jeśli nie byłoby mnie w domu? Ta sytuacja jest dla mnie nie do przyjęcia! To chyba jakieś kpiny. Skoro trasa to kilkaset kilometrów, można było coś wspomnieć o tym że Iczing wyjechała prawda? Wiedziałabym że nie mam się kłaść spać. Quote
romenka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 O matko :placz: ja chyba się załamie :placz: Neris jak się czujesz??? Boże ,ludzie mamy komp,dostęp do netu czy nikt nie mógł napisać o której Norka miała przyjechać?????????? Faktycznie,tak się nie robi:shake: Trudno,stalo się,mam nadzieje tylko że Neris złość już opadła :-( Janie wiem ale dla mnie to jest załatwiane za bardzo chaotycznie a można przecież było wszystko powoli poustalać i nikt nie miał by o nic pretensji. Dobra,mam nadzieje że od tej pory będzie wszystko już inaczej? Teraz mam ja prośbę: napiszcie do Dziuby czy nie wie o której Tundra ma być tam na miejscu ,gdzie to ma być dokładnie i gdzie ma czekać z Norka na nią Beamicha??????? Ja nie mogę się tym zająć poza tym to nie mój wątek ja tylko weszłam zobaczyć i jakoś pomóc ale nie może na mnie wszystko spaść. Też mam swoje zajęcia,trzy psy,egzaminy, i juz 1,5 tygodnia nie poszłam do lekarza robić badania swoje bo za dużo tego wszystkiego sie nazbieralo na glowę i to ja dostanę ochrzan od lekarza za to że olałam sprawę ze swoimi wynikami więc proszę niech ktoś jeszcze sie zaangażuje w wątek. Teraz idę do szkoły i mam nadzieje że co kolwiek będzie wiadomo kiedy przyjdę? Norka liczy na nas a czas ucieka!!! Wszystko zorganizowane jest teraz tylko trzeba zadbać o szczegły!!! Quote
iwop Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 romenka ja nie mogłam napisac, że Norka przyjedzie w nocy bo o tym nie wiedziałam. Kilkakrotnie pisałam, że wyjeżdżam w piątek i wracam w niedziele żeby oddac psy. TAK BYŁO Z ICZING USTALONE. Wróciłam w sobotę wieczorem - w ciagu dnia próbowałam dodzwonic sie do iczing ale miała wylaczony telefon, zostawilam więc wiadomość - dgdy w końcu sie dodzwonilam okazało sie , że iczing jest w ostrowcu (nie powiadomiła mnie o tym) gddyby nie to, że przypadkiem tylko wróciłam wczesniej to psy w ogóle nie zostałyby odebrane...:shake: Quote
iwop Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Powtrazam - nie mogłam napisac o przyjeżdzie w sobotę bo byłam umówiona na odbiór psów w niedziele... To cud, że wróciłam do ostrowca (dzisiaj wyjeżdzam). Ja nie mam żadnych namiarów na dziubę czy ktos mógłby mi dac kontakt do niej? Quote
iwop Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Napisałam do dziuby priva ale juz nie rozumiem - kto ma dostsarczyc Norkę do Oleśnicy tundra czy Beamicha. wolałabym wszystko ustalic teraz bo niestety mój wyjazd jest nie do odwołania... Poźniej może byc róznie z netem... Quote
romenka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Do Oleśnicy Norke wiezie Beamicha ale my nadal stoimy w tym samym miejscu bo nie wiemy o ktorej godzinie,w jakim miejscu i gdzie konkretnie mamy ja zawieść a to jest niezbędne by dowieść Norkę bo co będzie jak Tundra jeszcze nie dojedzie albo już jej nie będzie? Musimy wszystko pokolei poustalać by nie było tak jak z przyjazdem Norki do Neris o 3 nad ranem kiedy nikt o niczym nie wiedział. Mi Tundra kazała pisać do xxxx52 jednak ona się nie odzywa a ja nie wiem już z kim się kontaktować by wszystko było jasne!!!!! Quote
iwop Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 xxx podala mi telefon do niemiec do pani Izy rozmawialam z nia i ona powiedziała, że jak bedzie dokładnie wiedziała to mnie zawiadomi. Moze zadzwonie do niej raz jeszcze? Quote
Neris Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Dziewczyny przyjechały około 3,30. Norka była przestraszona, ale spokojna, stała grzecznie na drodze i patrzyła zdezorientowana. Trasę 300 metrów do mojego domu pokonywałyśmy 45 minut. Norka absolutnie nie chodzi na smyczy. Staje i nie rusza się, pociągnięta kładzie się na boku. Brałam ją pod boki, niosłam ją 3 metry, siadałam i odpoczywałyśmy. Po 20 minutach siedziałam na łące i płakałam, bałam się że już nigdy do domu nie trafimy... a Norka waży pewnie z 30 kilo. Bałam się że dostanie jakiegoś zawału, może ona nigdy nie chodziła? Udało mi się ją jakoś donieść, wtaszczyć na podwórko, wypiła z litr wody, zwiedziła wszystko i poszła spać. Była 4,40. Sądziłam że po paszport pojedziemy autobusem, ale nie ma takiej możliwości... nie doniosę jej do przystanku, to półtora kilometra. Quote
romenka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 O matko kochana:crazyeye: 30 kilo :crazyeye: dlaczego nikt nic nie pisał o tym? Czy to wogóle teraz wypali?Czy tundra będzie chciała zabrać psiaka który waży tyle co dobermanka moja??:placz: Ja mam nr do tundry,dopiero podala mi BasiaD już wysyłam na pw iwop,ktoś musi się bezpośrednio z nią skontaktować!!! Brązowa proszę wyślij PW z nr do xxxx52 Iwop jak możesz? Quote
Neris Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 NIie ważyłam jej, ale bardzo ciężko było mi ją unieść, normalnie idę ten kawałek 3 minuty a szłam 45. Niosłam ją kilka metrów i musiałam odpoczywać. Quote
beamicha Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='monikita']to jest Nowa Ligota , 25 km za Olesnica, ale to nie jest ligota Trzebnicka. Olesnickiej nie ma na mapie:razz: Fajnie wiedziec ze jedzie do nas nowy pies:crazyeye: . Czy sunia bedzie przywieziona dokładnie w dniu odjazdu naszych psow do niemiec, czy wczesniej? jezeli wczesniej to musimy przygotowac jej boks aby inne psy ja nie zaczepiały. Piszcie o wszystkim do Dziby-prosze. Niech jej sie uda:loveu: czyli jeżeli Wasze psy jadą to dokładnie skąd jadą o której i w jakim dniu? Napisz kontakt do Dziuby Quote
romenka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='monikita']to jest Nowa Ligota , 25 km za Olesnica, ale to nie jest ligota Trzebnicka. Olesnickiej nie ma na mapie:razz: Fajnie wiedziec ze jedzie do nas nowy pies:crazyeye: . Czy sunia bedzie przywieziona dokładnie w dniu odjazdu naszych psow do niemiec, czy wczesniej? jezeli wczesniej to musimy przygotowac jej boks aby inne psy ja nie zaczepiały. Piszcie o wszystkim do Dziby-prosze. Niech jej sie uda:loveu: monikita chyba ratujesz nam sytuacje :cool2: :buzi: Quote
Neris Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Norka boi się psów, ucieka przed moim jamnikiem ważącym 3 kilo. Okazało się więc że jednak umie chodzić. Quote
romenka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Neris będzie szansa na zdjęcia :oops: ale takie które ukażą ja jaka ona naprawdę jest wielka? Biedna Noreczka ,czemu ona taka zastraszona :placz: ? Quote
brazowa1 Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Romenko,ja sie jej nie dziwie,w nocy zostala przywieziona,zostawiona obcej osobie,przeciez suka nie wiedziala,co Neris od niej chce i czemu tak nagle tyle zmian. Neris jest twarda babka! Iczinq tez twarda babka,tak po nocy jezdzic :) Quote
romenka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Może i tak jest Wiolu jak piszesz i mam nadzieje że kiedy dotrze do niej że chcemy dla niej dobrze to psinka się uspokoi? Tak wogóle mimo wszystko to i tak wielkie podziękowanie dla Iczing że dowiozła Norke całą i zdrową i oczywiście że jej nic się nie stało,samej Iczing po drodze :loveu: :Rose: Oj twarda z niej sztuka,twarda :evil_lol: ;) Quote
Recommended Posts