Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='beamicha']otóż tak z wyliczeń wynika że do przejechania jest 896km liczyłam odemnie do Pomniechówka potem Ligoty (tej koło Trzebnicy) bo tylko taka jest 36km od Oleśnicy i do mnie koszt transportu to ok. 360zł muszę wiedzieć na kiedy ma jechać jeżeli 3 nie ma problemu a tu słysze 2 więc nie wiem jak bede miec konkrety dam znać

to jest Nowa Ligota , 25 km za Olesnica, ale to nie jest ligota Trzebnicka. Olesnickiej nie ma na mapie:razz:
Fajnie wiedziec ze jedzie do nas nowy pies:crazyeye: .
Czy sunia bedzie przywieziona dokładnie w dniu odjazdu naszych psow do niemiec, czy wczesniej? jezeli wczesniej to musimy przygotowac jej boks aby inne psy ja nie zaczepiały.
Piszcie o wszystkim do Dziby-prosze.
Niech jej sie uda:loveu:

• Replies 878
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neris napisał(a):
Czy ktoś wie o której Iczing będzie po psy, o której ma być u mnie? Ja nie mam żadnych wiadomości a Norka przyjeżdża jutro...

Cholera jasna :crazyeye:
Czy nikt nie może pomóc??????????
Ja nie mam czasu zajmować się wątkiem ciągle!!!
Iwop ,prosze napisz o której Norka przyjeżdża do Neris??
Dziewczyny podawajcie swoje nr telefonów bo nawet nie wiadomo jak się z Wami kontaktować!!!

Posted

Mam telefon do Iczing ale jest wyłączony.

Jutro jest niedziela, zapewne ktoś do mnie wpadnie na chwilę, nie wiem jak mam planowac dzień, siedzieć ciągle w domu? Martwię się troszkę.

Posted

Neris,może jutro Iczing włączy telefon i bedzie można się z nią skontaktować?
Proszę nie martw się jakoś musi być :-( i napewno z rana już będzie wiadomo co i jak.

Ja tez się martwię bo nadal nic nie wiemy o której godzinie ma być Tundra :placz: Ludzie pomocy!!!!!!!!!!Jak ktoś ma kontakt do niej niech jutro przedzwoni bo mi znowu Tundra kazała pisać do xxxx52 ale ona do tej pory mi nie odpisała :placz:

Posted

Dlaczego nikt mnie nie zawiadomił że Norka przyjedzie o trzeciej w nocy?

Co to w ogóle za pomysły, żeby nie raczyć nawet poinformować że psy wyjechały! Była umowa że to będzie niedziela, co jeśli nie byłoby mnie w domu?

Ta sytuacja jest dla mnie nie do przyjęcia! To chyba jakieś kpiny. Skoro trasa to kilkaset kilometrów, można było coś wspomnieć o tym że Iczing wyjechała prawda? Wiedziałabym że nie mam się kłaść spać.

Posted

O matko :placz: ja chyba się załamie :placz:

Neris jak się czujesz???
Boże ,ludzie mamy komp,dostęp do netu czy nikt nie mógł napisać o której Norka miała przyjechać??????????

Faktycznie,tak się nie robi:shake:
Trudno,stalo się,mam nadzieje tylko że Neris złość już opadła :-(

Janie wiem ale dla mnie to jest załatwiane za bardzo chaotycznie a można przecież było wszystko powoli poustalać i nikt nie miał by o nic pretensji.

Dobra,mam nadzieje że od tej pory będzie wszystko już inaczej?

Teraz mam ja prośbę: napiszcie do Dziuby czy nie wie o której Tundra ma być tam na miejscu ,gdzie to ma być dokładnie i gdzie ma czekać z Norka na nią Beamicha???????
Ja nie mogę się tym zająć poza tym to nie mój wątek ja tylko weszłam zobaczyć i jakoś pomóc ale nie może na mnie wszystko spaść.
Też mam swoje zajęcia,trzy psy,egzaminy, i juz 1,5 tygodnia nie poszłam do lekarza robić badania swoje bo za dużo tego wszystkiego sie nazbieralo na glowę i to ja dostanę ochrzan od lekarza za to że olałam sprawę ze swoimi wynikami więc proszę niech ktoś jeszcze sie zaangażuje w wątek.

Teraz idę do szkoły i mam nadzieje że co kolwiek będzie wiadomo kiedy przyjdę?
Norka liczy na nas a czas ucieka!!!
Wszystko zorganizowane jest teraz tylko trzeba zadbać o szczegły!!!

Posted

romenka ja nie mogłam napisac, że Norka przyjedzie w nocy bo o tym nie wiedziałam. Kilkakrotnie pisałam, że wyjeżdżam w piątek i wracam w niedziele żeby oddac psy. TAK BYŁO Z ICZING USTALONE. Wróciłam w sobotę wieczorem - w ciagu dnia próbowałam dodzwonic sie do iczing ale miała wylaczony telefon, zostawilam więc wiadomość - dgdy w końcu sie dodzwonilam okazało sie , że iczing jest w ostrowcu (nie powiadomiła mnie o tym) gddyby nie to, że przypadkiem tylko wróciłam wczesniej to psy w ogóle nie zostałyby odebrane...:shake:

Posted

Powtrazam - nie mogłam napisac o przyjeżdzie w sobotę bo byłam umówiona na odbiór psów w niedziele... To cud, że wróciłam do ostrowca (dzisiaj wyjeżdzam).

Ja nie mam żadnych namiarów na dziubę czy ktos mógłby mi dac kontakt do niej?

Posted

Napisałam do dziuby priva ale juz nie rozumiem - kto ma dostsarczyc Norkę do Oleśnicy tundra czy Beamicha.

wolałabym wszystko ustalic teraz bo niestety mój wyjazd jest nie do odwołania... Poźniej może byc róznie z netem...

Posted

Do Oleśnicy Norke wiezie Beamicha ale my nadal stoimy w tym samym miejscu bo nie wiemy o ktorej godzinie,w jakim miejscu i gdzie konkretnie mamy ja zawieść a to jest niezbędne by dowieść Norkę bo co będzie jak Tundra jeszcze nie dojedzie albo już jej nie będzie?
Musimy wszystko pokolei poustalać by nie było tak jak z przyjazdem Norki do Neris o 3 nad ranem kiedy nikt o niczym nie wiedział.

Mi Tundra kazała pisać do xxxx52 jednak ona się nie odzywa a ja nie wiem już z kim się kontaktować by wszystko było jasne!!!!!

Posted

xxx podala mi telefon do niemiec do pani Izy rozmawialam z nia i ona powiedziała, że jak bedzie dokładnie wiedziała to mnie zawiadomi. Moze zadzwonie do niej raz jeszcze?

Posted

Dziewczyny przyjechały około 3,30. Norka była przestraszona, ale spokojna, stała grzecznie na drodze i patrzyła zdezorientowana.
Trasę 300 metrów do mojego domu pokonywałyśmy 45 minut. Norka absolutnie nie chodzi na smyczy. Staje i nie rusza się, pociągnięta kładzie się na boku. Brałam ją pod boki, niosłam ją 3 metry, siadałam i odpoczywałyśmy. Po 20 minutach siedziałam na łące i płakałam, bałam się że już nigdy do domu nie trafimy... a Norka waży pewnie z 30 kilo. Bałam się że dostanie jakiegoś zawału, może ona nigdy nie chodziła?

Udało mi się ją jakoś donieść, wtaszczyć na podwórko, wypiła z litr wody, zwiedziła wszystko i poszła spać. Była 4,40.

Sądziłam że po paszport pojedziemy autobusem, ale nie ma takiej możliwości... nie doniosę jej do przystanku, to półtora kilometra.

Posted

O matko kochana:crazyeye: 30 kilo :crazyeye: dlaczego nikt nic nie pisał o tym?
Czy to wogóle teraz wypali?Czy tundra będzie chciała zabrać psiaka który waży tyle co dobermanka moja??:placz:
Ja mam nr do tundry,dopiero podala mi BasiaD już wysyłam na pw iwop,ktoś musi się bezpośrednio z nią skontaktować!!!
Brązowa proszę wyślij PW z nr do xxxx52 Iwop jak możesz?

Posted

NIie ważyłam jej, ale bardzo ciężko było mi ją unieść, normalnie idę ten kawałek 3 minuty a szłam 45. Niosłam ją kilka metrów i musiałam odpoczywać.

Posted

[quote name='monikita']to jest Nowa Ligota , 25 km za Olesnica, ale to nie jest ligota Trzebnicka. Olesnickiej nie ma na mapie:razz:
Czy sunia bedzie przywieziona dokładnie w dniu odjazdu naszych psow do niemiec, czy wczesniej? jezeli wczesniej to musimy przygotowac jej boks aby inne psy ja nie zaczepiały.
czyli jeżeli Wasze psy jadą to dokładnie skąd jadą o której i w jakim dniu? Napisz kontakt do Dziuby

Posted

[quote name='monikita']to jest Nowa Ligota , 25 km za Olesnica, ale to nie jest ligota Trzebnicka. Olesnickiej nie ma na mapie:razz:
monikita chyba ratujesz nam sytuacje :cool2: :buzi:

Posted

Romenko,ja sie jej nie dziwie,w nocy zostala przywieziona,zostawiona obcej osobie,przeciez suka nie wiedziala,co Neris od niej chce i czemu tak nagle tyle zmian.
Neris jest twarda babka!
Iczinq tez twarda babka,tak po nocy jezdzic :)

Posted

Może i tak jest Wiolu jak piszesz i mam nadzieje że kiedy dotrze do niej że chcemy dla niej dobrze to psinka się uspokoi?

Tak wogóle mimo wszystko to i tak wielkie podziękowanie dla Iczing że dowiozła Norke całą i zdrową i oczywiście że jej nic się nie stało,samej Iczing po drodze :loveu: :Rose: Oj twarda z niej sztuka,twarda :evil_lol: ;)