Sonata78 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 he he psychopatki-dogomaniaczki zabrały psa menelowi i wywiozły do Niemiec:evil_lol: Quote
Neris Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 I jeszcze coś że 26 kilo widzę... nie miałam możliwości zważenia Norki tutaj, ale nie mogłam jej udźwignąć więc jestem słaby pikuś... Quote
Sonata78 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ale jest też napisane że jest schludną, dobrze usposobioną i zabawną suczką:fadein: Quote
Neris Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 To weź nam powiedz co jest napisane jak rozumiiiisz... Quote
Miki Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Tam jest tak: Norka jest ładną, dobrze usposobioną i przeszkoloną suczką. To jest zadziwiające, ponieważ dotychczas nie miała pięknego życia, a jeszcze gorsze widoki na przyszłość, ponieważ miała być zabita. To jest trudne do uwierzenia, ale to prawda. Psychopatka zabija swoje zwierzęta siekierą i przerabia je na szmalec. Norka była regularnie odżywiana i waży teraz ok.26 kg. Znosi dobrze towarzystwo innych psów, kotów i ludzi, jest nadzwyczaj przyjacielska i przywiązana. Szukamy dla niej przyjaznych, usportowionych ludzi, którzy tej wartej miłości suczce pomogą i dadzą jej to uczucie, że jest kochana razem ze swoimi ponadnormę kilogramami. Quote
Neris Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Ładnie napisane, a to regularne odżywianie mnie rozbroiło... Quote
Tundra Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 "regelrecht gemästet" - co do regularności odżywiania Norki przez tą panią trudno coś powiedzieć, bo w tym wypadku język niemiecki zrobił nam psikusa. "Regelrecht gemästet" w tym wypadku to nie "regularnie..." a bardziej "prawdziwie = wprost = dosłownie, tuczona". A "verspielt" to nie: przeszkolona" a "lubiąca się bawić". To tak w ramach przyjaźni polsko-niemieckiej :multi: Deutsche Sprache, schwere Sprache ;-) Quote
Miki Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Widzę,ze mój tata się nie przyłożył. Ja to rozumiem z tego parę słów, niestety.;) Quote
amelka0 Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [quote name='Tiger']Dwa całkiem przyzwoite schroniska ???????!!!!!!!!!!! I wolontariat ????????!!!!!!!!!!!! Skąd Ty masz takie wiadomości ??????!!!!!!!:roll: :roll: :roll: Wolontariat ze schroniska przy Pancerniaków został wyrzucony z wielkim hukiem rok temu ........Wolontariuszek było 5 i trudno .......hmmmmmmmmm nazwać je młodzieżą ;) Obecnie schronisko przy Pancerniaków zostaje zlikwidowane i zwierzaki przeprowadzają się do nowego , bardzo ekskluzywnego :) Ale to wcale nie oznacza , że będą tam miały dobrze i że będą bezpieczne ...... A drugie schronisko ? Które masz na myśli ? Przepraszam za OT , ale śledzę losy Noreczki i przeczytałam , że w LUblinie to jest fajnie , bo są cąłkiem przyzwoite schroniska .........a przecież większośc ludzi na dogo wie , jakie problemy mamy z lubelskim schronem i jaką toczymy wojnę .........:( Tiger,a można spytać o co chodzi z tym lubelskim schroniskiem?pytam bo u nas w Szczecinie była podobna sytuacja- z tym że odwrotnie-po paru aferach,schronisko,które nie zgadzało się na wolontariuszy,przyparte do muru w końcu zgodziło się na wolontariat,robienie zdjęć oraz na program tv.propagujący adopcję Quote
Neris Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Ciekawe, czy Norasek zdołał schudnąć choć troszkę... Quote
Tundra Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Chodzi jak cien za swoja opiekunka i "plywa" kiedy tylko moze :) ale..... watpie, zeby to dalo tak szybkie efekty. Sprobuje jednak zalatwic jaka "dokumentacje" zdjeciowa w najblizszych dniach. Quote
Neris Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Dziękuję bardzo, będę bardzo szczęśliwa widząc zdjęcia Norki. Quote
Neris Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Poznajecie tę pannę? Skupiona... na wiadomo czym Czy to wielorybek wyrzucony na brzeg? Uśmiech dla kochanych cioć. Quote
agamika Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='Neris']Poznajecie tę pannę? Skupiona... na wiadomo czym Czy to wielorybek wyrzucony na brzeg? :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
akucha Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Podwozie ma jak jakiś haszczak prawie... Ale ona lulu-bomba jest!!! Cudna morducha :loveu: :loveu: :loveu: Udało się dziewczynie :multi: :multi: :multi: Zasłuzyła sobie jak nic! Nerisku, do mnie foty jeszcze nie doszły :roll: Quote
iwop Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Jakie Sliczne te fotki:loveu: Ale ztym okresleniem wieloryb to już przesada..:mad: Quote
Neris Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Oj Iwop, ja też za nią tęsknię... głupi babon ze mnie no... Quote
xxxx52 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 iwop-nie chodzi o szybkosc adopcji,chodzi o dobra adopcje,o znalezienie odpowiednych i odpowiedzialnych opiekunow. Quote
iwop Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 chialam przez to powiedzieć szybko dobry domek :oops: Quote
Neris Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Znajdzie... na pewno znajdzie. Ona jest piękna! A jak schudnie jakieś 10 kilo to w ogóle będzie cud urody. Może dopiero po wakacjach, bo teraz ludzie z dziećmi wyjeżdżają na wypoczynek... Quote
xxxx52 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 iwop-jestem pewna ,ze podobnie myslalas jak ja :oops: Quote
amelka0 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Super,że Norka taka szczęśliwa,ja też czuję ,że ona wkrótce znajdzie dobry domek!! Quote
Recommended Posts