Witokret Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Postanowiłam pomóc osobie, która od wielu miesięcy szuka nowego domu dla swojej 10 letniej suni. Niestety bezskutecznie. Ogłoszenia na allegro też nie skutkują :( Puma to świetna sunia. Jest spora, z wyglądu przypomina gończego polskiego. Jest mądrym, dojrzałym i zrównoważonym psem i zasługuje na dobrą starość. Oto jak opisuje sytuację i Pumę pani Ania: Jeżeli istnieje jakakolwiek droga do znalezienia nowego opiekuna dla Pumy to chcę ją wypróbować-zamieściłam ogłoszenie na bardzo wielu stronach, ale nikt się nie odezwał...Puma ma 10 lat, ale zachowuje sie jakby miala 3-naprawde. Sprawa jest trudna-kilka lat temu umarł jej ukochany pan, a krótko po tym jej pani miała wylew i nie może się nią zajmować. Pozostałam ja-pańcia-i ja przez te 5lat zajmowałam się nią sama, pomimo tego że moje zajęcie wymaga ciągłego podróżowania - było ciężko, było błaganie sąsiadów,znajomych,rodziny o pomoc. Teraz nastała sytuacja podbramkowa, która zmusiała mnie już do podjęcia decyzji którą wymagali na mnie wszyscy naokoło-ponieważ to nie jest tak, że skoro ja się nią zajmuję to nie ma to wpływu na życie rodziny-muszę jej znaleźć nowy dom-dostałam stypendium na studia zagranicą i wyjadę we wrześniu - poddaję się. Puma jest pełna życia, ufna, wesoła, kocha ludzi, którzy sa dla niej dobrzy. Jest prawdziwym przyjacielem i ... komediantką. Uwielbia pieszczoty, spacery, jedzenie, ale tak naprawdę potrzebuje kochającego opiekuna. Będzie wierna do śmierci. Sunia jest przyzwyczajona do wychodzenia 2 razy dziennie, więc jest idealnym psem nawet dla osób pracujących. Kiedy potrzeba potrafi być groźna - już 2 razy obroniła dom przed kradzieżą! Zresztą słysząc jej szczekanie, nikt nie odważy się wejść. Puma jest zdrowa i szczepiona i nigdy nie zostanie oddana na łańcuch!!! Sytuacja Pumy nie jest ciekawa :( jej pani ma naprawdę trudną sytuację... może ktoś wśród dogomaniaków szuka zdrowej, wesołej i mądrej suni?????????????? Ja wciąż wierzę, że Puma ma szansę na dalsze życie... Zobaczcie, jaki to piękny pies: Quote
BasiaD Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Podnoszę Pumę, jej naprawdę potrzebny kochający domek na cito! :Help_2: :Help_2: :Help_2: Quote
Witokret Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 A dzisiaj do Pumy nawet nikt nie zajrzał :shake: A mamy czas tylko do września, potem... kto wie co ją czeka :-( To niby jeszcze trochę czasu, ale idą wakacje, a to niezbyt dobry okres na szukanie psiakom domów. Quote
Witokret Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 10-letnia sunia to jeszcze nie taka znowu staruszka :shake: Nie pozwólmy żeby dokonała swojego żywota - jeszcze wiele lat może być przed nią :-( Quote
agusiazet Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Ładna ta Puma, szkoda, że taka pechowa!!! czy ktoś da jej dom? Quote
Witokret Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 Mamy nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto zechce dać jej dom :-( Quote
Witokret Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 No i znowu nikt nie zainteresował się biedna Pumcią :shake: Ona ma jeszcze tylko maksymalnie trzy miesiące !!!! :placz: Quote
Witokret Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Nikt jej chyba nie pomoze :(. No coz... to w koncu tylko jeden psiak w calej masie innych psich nieszczesc. Quote
Witokret Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Naprawde nikt nie chce dac Pumie domu????????????????? :-( Quote
Witokret Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 Puma ma czas najdalej do września (o ile nie krócej) - jej pani wyjezdża z kraju i nie może jej zabrać... później jeśli nie zjadzie się dla niej domek jej pani nie zgodzi się na oddanie jej do schroniska... dla psiny oznacza to jedno :shake: Trafiłyśmy na ogłoszenia o suni w necie (była na wszystkich możliwych portalach - jej pani od bardzo dawna szuka dla niej nowego domu)- jednak nikt się psiną nie zainteresował - od tamtej pory jesteśmy z panią w kontakcie. Staramy się jej pomóc, ale jak na razie bezskutecznie :-( Wszyscy znajomi są zapsieni po uszy i jak na razie nie ma szans na znalezienie jej czegokolwiek. Psisko jest przyjacielskie i dobrze wychowane - pomóżmy jej znaleźć nowy domek :modla: :modla: :modla: Quote
ziele77 Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Gdy zobaczyłam Pumę to coś we mnie drgnęło,na niektórych zdjęciach ma taki wyraz pysia i oczu jak moja Neska('):-( bardzo bym chciała aby znalazła swój domek na resztę lat..Nie wiem czemu ale od razu pomyślałąm o Zosi,tej która przygarnęła 19 letniego Liska,a potem starego Miśka i ostatnio chciała przygarnąć jużaka Józia.Może Zosia mogłaby przygarnąć Pumę?!:oops: Quote
agusiazet Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 No i co, wyklarowała się coś w sprawie Pumy? Quote
Witokret Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Jeszcze nic, a czasu coraz mniej :shake: Quote
agusiazet Posted June 23, 2007 Posted June 23, 2007 To chyba przez ten wiek, bo suka jest ładna z wyglądu!!! Quote
Witokret Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 Nie ma ostatnio od jej pani żadnych wieści... Mam nadzieję, że się niebawem odezwie i da znać jak wygląda sytuacja :shake: Quote
Recommended Posts