Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam pomóc osobie, która od wielu miesięcy szuka nowego domu dla swojej 10 letniej suni. Niestety bezskutecznie. Ogłoszenia na allegro też nie skutkują :(
Puma to świetna sunia. Jest spora, z wyglądu przypomina gończego polskiego. Jest mądrym, dojrzałym i zrównoważonym psem i zasługuje na dobrą starość.
Oto jak opisuje sytuację i Pumę pani Ania:

Jeżeli istnieje jakakolwiek droga do znalezienia nowego opiekuna dla Pumy to chcę ją wypróbować-zamieściłam ogłoszenie na bardzo wielu stronach, ale nikt się nie odezwał...Puma ma 10 lat, ale zachowuje sie jakby miala 3-naprawde.
Sprawa jest trudna-kilka lat temu umarł jej ukochany pan, a krótko po tym jej pani miała wylew i nie może się nią zajmować. Pozostałam ja-pańcia-i ja przez te 5lat zajmowałam się nią sama, pomimo tego że moje zajęcie wymaga ciągłego podróżowania - było ciężko, było błaganie sąsiadów,znajomych,rodziny o pomoc. Teraz nastała sytuacja podbramkowa, która zmusiała mnie już do podjęcia decyzji którą wymagali na mnie wszyscy naokoło-ponieważ to nie jest tak, że skoro ja się nią zajmuję to nie ma to wpływu na życie rodziny-muszę jej znaleźć nowy dom-dostałam stypendium na studia zagranicą i wyjadę we wrześniu - poddaję się.
Puma jest pełna życia, ufna, wesoła, kocha ludzi, którzy sa dla niej dobrzy. Jest prawdziwym przyjacielem i ... komediantką. Uwielbia pieszczoty, spacery, jedzenie, ale tak naprawdę potrzebuje kochającego opiekuna. Będzie wierna do śmierci. Sunia jest przyzwyczajona do wychodzenia 2 razy dziennie, więc jest idealnym psem nawet dla osób pracujących. Kiedy potrzeba potrafi być groźna - już 2 razy obroniła dom przed kradzieżą! Zresztą słysząc jej szczekanie, nikt nie odważy się wejść. Puma jest zdrowa i szczepiona i nigdy nie zostanie oddana na łańcuch!!!

Sytuacja Pumy nie jest ciekawa :( jej pani ma naprawdę trudną sytuację... może ktoś wśród dogomaniaków szuka zdrowej, wesołej i mądrej suni??????????????
Ja wciąż wierzę, że Puma ma szansę na dalsze życie...

Zobaczcie, jaki to piękny pies:

Posted

A dzisiaj do Pumy nawet nikt nie zajrzał :shake:
A mamy czas tylko do września, potem... kto wie co ją czeka :-(
To niby jeszcze trochę czasu, ale idą wakacje, a to niezbyt dobry okres na szukanie psiakom domów.

Posted

Puma ma czas najdalej do września (o ile nie krócej) - jej pani wyjezdża z kraju i nie może jej zabrać... później jeśli nie zjadzie się dla niej domek jej pani nie zgodzi się na oddanie jej do schroniska... dla psiny oznacza to jedno :shake: Trafiłyśmy na ogłoszenia o suni w necie (była na wszystkich możliwych portalach - jej pani od bardzo dawna szuka dla niej nowego domu)- jednak nikt się psiną nie zainteresował - od tamtej pory jesteśmy z panią w kontakcie. Staramy się jej pomóc, ale jak na razie bezskutecznie :-( Wszyscy znajomi są zapsieni po uszy i jak na razie nie ma szans na znalezienie jej czegokolwiek. Psisko jest przyjacielskie i dobrze wychowane - pomóżmy jej znaleźć nowy domek :modla: :modla: :modla:

Posted

Gdy zobaczyłam Pumę to coś we mnie drgnęło,na niektórych zdjęciach ma taki wyraz pysia i oczu jak moja Neska('):-( bardzo bym chciała aby znalazła swój domek na resztę lat..Nie wiem czemu ale od razu pomyślałąm o Zosi,tej która przygarnęła 19 letniego Liska,a potem starego Miśka i ostatnio chciała przygarnąć jużaka Józia.Może Zosia mogłaby przygarnąć Pumę?!:oops:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...