iwop Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Wiem od pawła, że Puszek jest "na przechowaniu" u pewnej rodziny bo w tamtym DT dość ostro pili i mimo, że nic nie roblili mu złego to zdarzało sie, ze zapominali mu dac jeść :shake: Ech... ten csałkowity brak tymczasów mnie wykańcza Quote
Majaa Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 iwop napisał(a): Ech... ten csałkowity brak tymczasów mnie wykańcza Iwop Tak jak kiedyś rozmawiałam z Jolą .... miejsce w Ostrowcu mogę dać na działce (póki jej nie sprzedam, a to ze względu na uregulowania prawne nie nastąpi szybko) i pewnie kilka psiaków możnaby tam umieścić, a korzyść mogłaby być dla wszystkich! Dla Was bo macie miejsce, dla nas, bo w tej sytuacji rezerwuję ;) 1 miejsce dla psiaka ze Starachowic i dla mnie, bo może w końcu sąsiedzi przestaliby być na tyle bezczelni, jak dotąd:angryy: Ehh... miałam nie pisać dlaczego, ale to odzwierciedla obraz społeczeństwa w świętokrzyskim więc napiszę .... Kilkanaście działek "plecami" przylega do terenu, o którym mówię. Słownie: DWIE nie mają furtek zrobionych na teren naszego dawnego sadu i ogrodu (bywało tak, ze dzień po skoszeniu jechaliśmy zebrać trochę owoców i nie było czego zbierać!),więcej ludzie mają tam kompostowniki porobione, a niektórzy doszli do tego, że uprawiają warzywniaki na naszym OGRODZONYM !!! terenie. Jednemu sąsiadowi wybaczam kompostownik, bo równocześnie zrobił piękne miejsce dla bażantów i je tam regularnie karmi Tylko nie wiem jeszcze czy wie, że sąsiad dwie działki dalej łapki zastawia na te same bażanty :angryy: Nie muszę chyba dodawać że złomniarze rozkradli co mogli i oczywiście nikt z "sąsiadów" tego nie widział ! Ale trzeba by tam postawić boksy, bo nie ma nic ! Można by próbować zagospodarować szklarnię! Ale teren zacieniony chociaż. Choć pokombinować można. Ale ktoś musiałby się zajmować tam psami ! Teren jest ok 50 - 100 m od stadionu KSZO, więc blisko centrum. Quote
iwop Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 BŁAGAM O POMOC DLA PUSZKA! Osoba, u której Puszek miał tymczas trafila do szpitala i nie wiadomo kiedy wróci... Jej pies wraz z Puszkiem został zabrany przez srtraz miejską do lecznicy. Tam nie mogą byc długo. Normalnie zostaliby wywiezieni do schronu do Mielca ale limit psów, które przyjął Mielec z Ostrowca juz sie wyczerpał i psy zostana uśpione! Nie mamy co z nimi zrobić :placz: Tutaj jest tragedia - siedze i ppłacze. Wczorajsze zgłoszenia - szczenna suka wywieziona do lasu... Paweł pojechał jej szukać i nic...nie ma śladu Kot nabity na metalowy pręt - sprawcy nie znaleziono. Quote
iwop Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Wszystkim jest obojetny los tych psów...?:-( Quote
Puchatek Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Nie jest obojętny ale co mogę zrobić oprócz podniesienia :-( Piesek jest młody, wesoły, zdrowy i ładny. Same plusy. Quote
ewadr Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Jak duzy jest to psiak? Do kolan czy mniejszy? I ile ma lat? I jak z kastracją? Pytam, bo mam ewentualnie domek dla małego rudego psiaka. Quote
Puchatek Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 ewadr napisał(a):Jak duzy jest to psiak? Do kolan czy mniejszy? I ile ma lat? I jak z kastracją? Pytam, bo mam ewentualnie domek dla małego rudego psiaka. W pierwszym poście masz jego zdjęcia. Jest kawałek człowieka więc można ocenić. Nieduży ale żeby bardzo mały to nie powiem. Quote
iwop Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Puszekjest malutki do połowy łydki ale nie jest wykastrowany...:oops: Quote
Kar0la Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Iwop wcześniej napisała, że ma około roku, może nawet mniej. Quote
Ada-jeje Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Wyslalam meilem waszego pieska do Ewadr a ona poslala dalej do ogladniecia moze cos ze tego wypali? Quote
iwop Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Dziekuję... moze chociaz on zostanie uratowany:-( Nie wiem co bedzie z tym drugim... Może rodzina tej kobiety go przygarnie ale wątpie...:placz: Quote
Ada-jeje Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 iwop o jakim drugim piesku ty piszesz bo ja nie przegladalam calego watku i zauwazylam tylko puszka. Quote
iwop Posted August 29, 2007 Author Posted August 29, 2007 Ada bo Puszek przebywał w domu tymczasowym u kobiety, która maiła psa i teraz po jej wypadku oba zostały zabrane:-( Quote
Ada-jeje Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 dola czlowiek dostaje ogladajc to wszystko, tych domkow tymczasowych jak i tych docelowych jest cigle wszedzie za malo a zwierzakow za duzo. Quote
iwop Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Alarm na szczęście odwołany. Puszek z drugim pieskiem wrócił do DT. Pani jest połamana w gipsie i trzeba bdzie do niej chodzic i pomagać (Jola) ale piesy wróciły... Puszek szuka domu na stałe - jest spokojny, łagodny, moze siedziec sam w domku gdy domownicy są w pracy... Quote
mulinka Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 to dobrze, pani życzę szybkiego powrotu do zdrowia Tobie iwop dużo sił do pomagania a Pusiowi życzę najlepszego domku Quote
Sonata78 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Rozmawiałam z wolontariuszką która zajmuje się Puszkiem z Ostrowca Św. Jola mówi że sytuacja Puszka jest dramatyczna. Iwop nie napisała jak bardzo, że choroba tej pani to... alkoholizm:-( Puszek jest w tej chwili u alkoholiczki która pije na umór, odbywają się tam podobno dantejskie sceny... A w tym wszystkim Puszek któremu jeśli Jola nie przyjdzie go nakarmić to jest głodny. Gdy został znaleziony to był podobno piękny psiak a teraz z dnia na dzień chudnie i marnieje. Mimo wszystko zachowuje radość i chęć do zabawy. To uroczy, wesoły psiak. Potrzeby załatwia wyłącznie na dworze, jest posłuszny i grzeczny. W sytuacji jakiej się znajduje musi taki być bo pewnie wyleciałby na zbity pysk. Proszę koniecznie trzeba znaleźć kogoś kto wziąłby go... Musimy zintensyfikować ogłaszanie Puszka. Quote
Sonata78 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Ten psiak ledwie wyrósł z wieku szczenięcego a już tyle wycierpiał... Quote
Recommended Posts