Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mestudio']Tz - rozumiem, że mam sobie zakupić? Ale to wejście jest bardzo szerokie, zaraz zmierzę - chociaż miarkę Szorpatka pogryzła ostatnio....

Jutro jedziemy z Fąflicą - potwierdzone. Przy okazji zrobimy wizytę pa dla innego psa................pod naszą opieką.[/QUOTE]
Spokojnej drogi Kochani :)
Jestem ciekawa dla którego psiaka ta wizyta ;) już trzymam kciukaski!

Posted

Odwieźliśmy Pannę Fąfel. No przykro mi bo to już prawie pięć lat sunieczka u nas siedziała, ale tam będzie jej dużo, dużo lepiej. Jestem bardzo miło zaskoczona tym domem. Fąflica ma wspaniałe podwórko do wybiegania się - ogromne, jest porządne ogrodzenie, jest odgrodzony ogród ozdobny. Za ogrodzeniem Państwo mają jeszcze swoją łąkę. Poprzedni piesek żył u Państwa 14 lat. Fąflicy zbudowano nową budę, buda stoi przy budyneczku i dodatkowo zrobiono jej specjalne zadaszenie terenu. Sunia będzie biegała wolno. Oczywiście jak odjechaliśmy to Fąflica próbowała się wydostać i trzeba było ją trochę przebłagać aby się uspokoiła. Na posesji zamieszkują starsi Państwo oraz ich dorosła córka, czekała na Fąfla wnusia Państwa mieszkająca kilka domów dalej.
Wszystkim Fąflica przypadła do gustu, dostaliśmy w rozliczeniu 20 wiejskich jajek - nie wiem jak to dodać do rozliczenia :-).
Fąflicę zaszczepiliśmy na wściekliznę bo akurat w sierpniu wypada termin, zaczipowaliśmy pannę i dostała porządną adresatkę. Wydaliśmy 55 zł u weta, a dojazd to nie wiem ile.
Będzie jej tam bardzo dobrze o ile nie będzie próbowała uciec.

Posted

[quote name='mestudio'] dostaliśmy w rozliczeniu 20 wiejskich jajek - nie wiem jak to dodać do rozliczenia :-).

[/QUOTE]
Zaproś nas na jajecznicę :D

Bardzo sie ciesze, że Fąfel ma super dom.
Będzie biegać do woli :) oby tylko nie nawiała... ;)

Posted

Fąfel, nie nawiewaj! Masz tam ogród prawie tak samo piękny jak miałaś w DT ;)
Długo psina na dom czekała, ale to, że w końcu się doczekała jest dowodem na to, że nie wolno ustawać w poszukiwaniach :)

Posted

[quote name='Nutusia']Fąfel, nie nawiewaj! Masz tam ogród prawie tak samo piękny jak miałaś w DT ;)
Długo psina na dom czekała, ale to, że w końcu się doczekała jest dowodem na to, że nie wolno ustawać w poszukiwaniach :)[/QUOTE]

Ma tam dużo lepiej bo jest sama i nikt na nią nie czatuje jak u nas np. Rozalia, a kiedyś Brina, może biegać do woli, teren jest ogromny. Właśnie warto uparcie ogłaszać psa, nawet z małymi przerwami, ale warto bo to bdb dom dla Fąfla. Tylko martwi mnie czy wszystko w porządku więc zadzwonię około 10. No i dziwnie mi, po tylu latach bardzo dziwnie. A na spacerze porannym jak dziwnie..............wyszłam z domowymi i wracając wzięłam Lady z kojca na smycz, a tak zawsze były dwie długie tury - domowe i potem Lady z Fąflem.

Posted

[quote name='mestudio']Sytuacja na froncie Fąfla wygląda bdb, psiak jest zadowolony i zachowuje się przyzwoicie :-).[/QUOTE]
Bardzo dobre wieści :)

Posted

Oj dobre, bo ja najbardziej się obawiałam, że ona dłuższy czas będzie próbowała się wydostać, największym plusem tego miejsca jest to, że tam ciągle ktoś jest i Fąflica nigdy nie będzie sama :-), inne plusy są mniej ważne w tym wypadku:-).

Posted

[quote name='inka33']Mestudio... 5 lat...? O, rany... :calus:

Fąflasta, powodzenia! :kciuki:[/QUOTE]
Ano 5 lat, od szczeniaka była u mestudio ;)

Posted

[quote name='mestudio']Sytuacja na froncie Fąfla wygląda bdb, psiak jest zadowolony i zachowuje się przyzwoicie :-).[/QUOTE]

Ha, czyli działa "wersja eksportowa" ;) U mnie często tak bywa, że psiaki w DS nagle robią się grzeczne i tracą swoje wady :) Super, że Fąfel docenia nową rzeczywistość!

[quote name='Poker']Podziwiam i współczuję Oddać po 5 latach psa to wielka sztuka.
Fąfelko , bądź grzeczna dziewczynko.[/QUOTE]

Oj tak, podziwu godne przedłożenie dobra psa nad własnymi emocjami...

Posted

Albo będziemy DT, albo zbieraczami :-).
Fąfel to super pies, nigdy nie spotkałam psa tak łagodnego i bez cienia agresji w stosunku do innych zwierząt i ludzi.

Betina robi duże postępy. Przychodzi już do ręki - wcześniej bawiła się z nami w podchody i tylko krążyła wokół nas w odległości metra, zaczyna też reagować na odwoływanie. Przez długi czas nic nie pogryzła i nie nasikała w domu. Nawet jak została w domu w sobotę - 9 godzin - kiedy odwoziliśmy Fąflicę, to jak wróciłam było idealnie czysto.

Pręga leniwie.

Posted

Już aktywowałam jakiś czas temu i mam nadzieję, że ten szkrab znajdzie dom, chociaż z kotami to jeszcze gorzej niż z psami.

Dziś z rana miałam przyjemność z panią, która przygarnęła jakiś czas temu sunię szczeniaka - pani chce abym jej zapłaciła za sterylizację suki ponad 400 zł....uznała, że to mój obowiązek, a nie jej. Suczka jest malutka, a weterynarz życzy sobie jakieś koszmarne pieniądze - ale pomijając nawet to, to mając takie przygody z ludźmi, odechciewa mi się pomagania bardzo skutecznie.
Odpowiedziałam Pani, że to wykluczone i ma obdzwonić gabinety w Płocku i znaleźć normalny.

Posted

[quote name='mestudio']Już aktywowałam jakiś czas temu i mam nadzieję, że ten szkrab znajdzie dom, chociaż z kotami to jeszcze gorzej niż z psami.

Dziś z rana miałam przyjemność z panią, która przygarnęła jakiś czas temu sunię szczeniaka - pani chce abym jej zapłaciła za sterylizację suki ponad 400 zł....uznała, że to mój obowiązek, a nie jej. Suczka jest malutka, a weterynarz życzy sobie jakieś koszmarne pieniądze - ale pomijając nawet to, to mając takie przygody z ludźmi, odechciewa mi się pomagania bardzo skutecznie.
Odpowiedziałam Pani, że to wykluczone i ma obdzwonić gabinety w Płocku i znaleźć normalny.Zatkało mnie???? To czyj to piesek? Twój czy je??? Ciekawe komu każe płacic za leki dla siebie, gdy jest chora... albo za zeszyty dla dzieci????

Posted

No właśnie próbowałam Pani uświadomić, że podpisała umowę zobowiązującą ją do pewnych czynności i utrzymania psa i w niej nic nie ma na temat tego, że mam psa obsługiwać finansowo dożywotnio.