Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikaragua']U nas co chwila jest akcja poszukiwania zaginionych psów, więc strach mnie oblatuje gdy widzę świeżo wyadoptowane psy puszczane bez smyczy[/QUOTE]
Tak jak mestudio napisała, że jeden psiak jest na zdjęciu w ogrodzie, a drugi ma smycz "zamaskowaną".

Posted

[quote name='TZmestudio']Tak jak mestudio napisała, że jeden psiak jest na zdjęciu w ogrodzie, a drugi ma smycz "zamaskowaną".[/QUOTE]:) no to jestem już spokojniejsza :)

Posted

TZ pracuje, a my w ogrodzie większość dnia sobie spędzamy. Psiaki zadowolone, wybiegane, opalone. Pańcia pod osłoną największego z możliwych filtrów (dla niemowląt) coś tam skubie na rabatkach.
Malutka sunieczka jest strasznie płaczliwa i delikatna. Taka mała lamentnica. Jak znikam jej z oczu to bardzo głośno płacze. W ogrodzie nie odstępuje mnie na krok, kładzie się przy moich nogach w trawce i pilnie obserwuje. Przez pierwsze dni sunia była bardzo słabiutka, miała bardzo brzydkie rozwolnione kupki, a przy tym kiepski apetyt. Zamówiłam szybciutko puszki Animondy Juniora i całkiem ładnie je wcina. Karmimy się kilka razy dziennie - dziś sunia załatwia się już normalnie.
Do rozliczenia dopisałam 54 zł za puszeczki i wstawiłam paragon.

Rozalia z maleństwem.

George posadził się na rabatce.

Ukochany pies koteczków. Kociaki same przychodzą do Sani aby je podgryzała.

Dwie mamuśki.

Posted

[quote name='mestudio']Jeszcze nie ma malutka imienia i jakoś nic nam do głowy nie przychodzi - najlepiej pasuje lamentnica-piszczałka :-).[/QUOTE]

Bardzo ladne imiona ;)

Piekne zdjecia psiakow w wiosennym ogrodzie.

Posted

Dokładnie, to paskuda -sikacz i kopacz Betina - co nie zmienia faktu, że jest przemiłą i delikatną sunią, a do tego uwielbia szczeniaki tak jak Sańka.
Bardzo dziękujemy wszystkim za odwiedziny.

Posted

[quote name='Mattilu']To teraz mestudio ma dwa przyczepione na stałe ogony: Rozalię i małą piszczałkę ;-)piszczałka na razie jest Gama :) chyba , że ktoś da więcej niż dyszkę :)

Posted

[quote name='mestudio']Jeszcze nie ma malutka imienia i jakoś nic nam do głowy nie przychodzi - najlepiej pasuje lamentnica-piszczałka :-).
A bardziej piszczka czy szczałka...? ;)

Posted

[quote name='inka33']A bardziej piszczka czy szczałka...? ;)

Z sikaniem nie jest tragicznie, raczej wiadomo kiedy chce wyjść, myślę, że szybko to ogarniemy.

Gacek popełnia przestępstwo :-).

Betina z Sańką nie mają umiaru w ogrodowych zabawach.

Rozalinda zawsze czujna.

Mała nauczyła się dziś wracać z ogrodu pod dom i zaczyna polegiwać na schodach.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Jak to maleństwo szuka bezpiecznego miejsca obok dużej suni...

Tak, właśnie Sania jej najbardziej odpowiada, szczeniak robi dokładnie to co duża suczka, w domu obie leżą w kuchni i mnie pilnują, wyglądają jak wieloryb ze szprotką :-).

[quote name='Marysia O.']Cudo:lol:
https://lh4.googleusercontent.com/-1Q8Lhi9G8LI/U2QKOok1d9I/AAAAAAAAdDQ/gw-e1DXAYCs/s640/DSCF7377.JPG

:-) dokładnie, mała wygląda jakby była szczeniakiem Sańki.

Od wczoraj malutka podszczekuje kiedy coś ja niepokoi. Robi się z niej czujny psiak. Troszkę więcej je, na szczęście bo to sama skóra i kości. W czwartek bardzo przedłużył nam się poranny spacer i zalegliśmy w ogrodzie na trawie, w pewnym momencie Rozalinda zaczęła wymiotować trawą, a mała jak tylko usłyszała pierwsze odgłosy to pobiegła jak dzika aby zjeść to co Rozalia wywaliła z żołądka, musiałam zmienić miejsce leniuchowania bo szczeniak nie dawał za wygrana i ciągle wracała do tego miejsca. Mała próbuje też podjadać własne kupki.
Jest słodka, przemiła, bardzo delikatna i płaczliwa :-). Prawdziwy dzieciak.

Posted

Jutro przywiozą nam zakupione kojce. Zmontują je na miejscu, a my już potem dokończymy - czyli zrobimy podłogi i budy.
Dzień spokojny, typowo ogrodowy bo pomimo zimna nie padało, a w ogrodzie jest co robić to wykorzystujemy każdą bezdeszczową chwilę. Było koszenie trawy, pryskanie roślinek i montowanie kolejnej pergoli do róż.
A psiaki padnięte po całym dniu biegania i kombinowania.

Sanieczka w skoszonej trawce.