Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.

Bardzo dziękujemy za wpłatę od Pani Małgosi Sz. Gusiaczku przekaż podziękowania od nas.

Dodałam do rozliczenia zakup worka karmy  Josera i ryż. 

Leoś ma miejscówkę przy ciepłym kominie...........

DSCF4386

Dziś na porannym spacerku.

DSCF4393

Posted

Przekażę, chociaż Gosia mało łasa ;) a poza tym wiem, że zagląda do Was, więc i osobiście odbierze
Spojrzałam w skarpetę, a tam ino wielka dziura! :(
Ewa, jestem w trakcie gromadzenia książek, początkiem lutego rusza O!Volumen ... rozmieniłam się na drobne i nie wyczułam chwili. Nic to, trudno, ale podreperujemy skarpetę! :)

Posted

Dziękujemy za pozdrowienia.

Kot Leoś wyłamał sobie pazurka i jest na antybiotyku, ma też opatrunek na łapce. Jutro kurs z Polą, która trzepie uszami i coś się dzieje złego w takim razie.  Mój naczelny profesor weterynarii twierdzi, że uszy czyste, ale to tylko profesor i na wszystkim się zna więc potrzebna pomoc medyka. Jutro rano czeka nas paskudny kurs z Polą bo ona wymiotuje już na widok samochodu.  Zakupiliśmy leki tarczycowe Jordiemu, bidak powłóczy łapinami, ale jeszcze daje radę, weterynarz mówi, że ma chodzić jak najwięcej bo najgorszy scenariusz to jak mięśnie odmówią jakiejkolwiek pracy więc trzeba go zmuszać do człapania. To tak w skrócie.

No i skrótowa relacja z domu wariatów.

DSCF4392

WP_20170127_23_15_17_Pro

WP_20170127_23_15_40_Pro

WP_20170128_14_37_02_ProWP_20170128_14_37_26_Pro

WP_20170128_15_05_52_Pro

Posted

Ech, no zdarza się. Zresztą obstawiałam zapalenie ucha bo skoro uszy czyste i nic nie widać to znaczy, że dzieje się jakaś gorsza sprawa. Ale dziś jest już lepiej, antybiotyk zadziałał. 

Na dworze mróz, ale w promieniach słońca wyjątkowo czuć jakieś ciepło wiosenne. Jeszcze tylko luty i zaczniemy wyglądać za wiosną.

Szukam chętnego do przetrzymania nam Fiźki od 28 kwietnia do 3 maja? Fiźka to nieszkodliwa i niewielka wariatka. Posłuszna i spokojna. Reszta spędzi czas w hotelu z konieczności.

Posted
1 godzinę temu, Gusiaczek napisał:

Na zdrowie :)
Czy TZmestudio zwrócił swą uwagę na piękny banerek bazarku? ;)

A nie wiem, ja się nie wypowiadam bo nie wiem o co chodzi. Mogę tylko napisać, że banerek ładny.

WP_20170129_17_13_12_ProWP_20170131_08_09_50_Pro

WP_20170131_08_10_06_Pro

DSCF4433

Posted
Dnia 31.01.2017 o 08:11, Gusiaczek napisał:

Na zdrowie :)
Czy TZmestudio zwrócił swą uwagę na piękny banerek bazarku? ;)

Widzi i podziwia. :-) i się zastanawia czy w ogóle jeszcze jest zapotrzebowanie na banerki skoro już prawie każdy umie je robić?

Posted
6 godzin temu, TZmestudio napisał:

Widzi i podziwia. :-) i się zastanawia czy w ogóle jeszcze jest zapotrzebowanie na banerki skoro już prawie każdy umie je robić?

Nie kłam, że nie poznajesz? (co podziwu umniejszyć nie powinno) Toż to Twoja robota! - na szczęście znalazłam zakitrany gdzieś tam ;)
Myślę, że spokojnie mógłbyś czynić w ramach np. bazarku, bo to co ja wyczyniam, to nawet nie podstawówka ...

Posted

To, że ja nic nie poznaję to norma, ale że TZ swojej roboty nie poznał, on naprawdę nie poznał, nie był pewien :-).

A z wiadomości lokalnych..............Roza wczoraj wieczorem postanowiła zwymiotować, no i siedzę sobie i słyszę za plecami odgłos zbierającego się wymiotu więc spokojnie zerkam gdzie ona jest bo jakbym chciała ją pod pachę jak Jordiego złapać i lecieć na dwór to by mi uciekła jak szalona. Patrzę, że na wielkiej psiej pufie więc trudno, wywalę prześcieradło i umyję resztę, a tu nagle Roza wskakuje na nową kanapę i jak wściekła wymiotuje na czysty koc i oparcie, z którego koc się zsunął. Zwyczajnie można się zastrzelić z rozpaczy.  Marzę o normalnym domu już i wcale tego nie ukrywam, że mam dość szopek w postaci koców, prześcieradeł i podkładów w każdym kącie domu. Zwyczajnie mam dość mieszkania w stodole gdzie nie można nikogo wpuścić jak niespodziewanie zapuka do drzwi. No i mam dość zniszczeń naszych rzeczy co rusz. 

Rano wpuściłam psy do domu i poszłam odprowadzić Polę i Beti do kojca, wracam po kilku minutach, a Gacek ma w jadalni skopane wszystko na kanapie. Wystarczy moment i już kopie jak wściekła i rozwleka z kanapy zabezpieczenie przed brudnymi pazurami i innymi cudami albo łapie coś do gryzienia.

Jestem już zgorzkniała i maksymalnie marudna niestety. 

Jutro uzupełnię rozliczenie o wydatki mięsno-ryżowe.

Posted

Gusiaczku, moja frustracja wynika głównie ze zniszczeń i tego jakie ponosimy koszty wymieniając sprzęty domowe czy inne rzeczy co rusz, podłoga w stanie katastrofalnym bo to drewno, znowu koszty w tysiące aby to doprowadzić do porządku, ściany co rusz do malowania. A tak szczerze to do pasji doprowadza mnie ludzka głupota na FB gdzie psy mają swoją stronę i nikt nie udostępni Poli, która szuka domu tylko co rusz udostępniają albumy z psami, które 3 lata temu znalazły dom i jest to wyraźnie napisane w tytule albumu! Głupota ludzi mnie poraża. Chyba to mnie najbardziej wkurzyło ostatnimi dniami to se musiałam tu pomarudzić.

Posted
2 godziny temu, mestudio napisał:

Gusiaczku, moja frustracja wynika głównie ze zniszczeń i tego jakie ponosimy koszty wymieniając sprzęty domowe czy inne rzeczy co rusz, podłoga w stanie katastrofalnym bo to drewno, znowu koszty w tysiące aby to doprowadzić do porządku, ściany co rusz do malowania. A tak szczerze to do pasji doprowadza mnie ludzka głupota na FB gdzie psy mają swoją stronę i nikt nie udostępni Poli, która szuka domu tylko co rusz udostępniają albumy z psami, które 3 lata temu znalazły dom i jest to wyraźnie napisane w tytule albumu! Głupota ludzi mnie poraża. Chyba to mnie najbardziej wkurzyło ostatnimi dniami to se musiałam tu pomarudzić.

Czasami nie wiadomo, co bardziej boli - strata materialna, czy doświadczanie głupoty wszechogarniającej :(

Kurcgalopkiem zniknęłam z fb, w ogóle się nie udzielam (poza wklejką postu na prośbę córki) , nie interesuje mnie co tam się dzieje - to miejsce nie dla mnie, choć poza tym, o czym piszesz, ma też ogromną moc sprawczą - niech ma ku chwale!, ale beze mnie.