Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dada napisał(a):
chyba gdzieś było wspomniane, ze zagryzła psa, więc chyba nie jest agresywna tylko zza krat..

Ale to, że jest agresywna za krat to chodziło, że do ludzi;)

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaba14 napisał(a):
Dada pity były hodowane do walk prawda? I czasem najlepsza socjalizacja nie pomoże.. tym bardziej że to był pies po przejściach, trafiła do schroniska skrajnie zagłodzona. Gdy ktokolwiek był w boksie ona siedziała cicho, nie warczała, więc też nie można powiedzieć że jest niebezpieczna, gdyby tak było pewnie dawno zostałaby zwrócona, a następnie uśpiona.
W schronisku zdarzały się psy które atakowały pracowników, bez przyczyny i bezwzględnie się je usypiało, a gdy pies zagryzie innego? Takich psów jest mnóstwo i póki da się je oddzielić są wydawane do adopcji, a Tina nie akceptowała małych psów, z suką amstaffa żyła w zgodzie to chyba też doczytałaś?

Justyna jeśli wiesz kiedy i gdzie to należy to zgłosić na policję.

Gdybym wiedziała, to już dawno zgłosiłabym to...Wiem na pewno, że to przeważnie ma miejsce w Kochłowicach,ale nie tylko.Nic innego nie udało mi sie wydobyć z niego.

Posted

hmmm może mój błąd, ale ja podejmowałam interwencję beż absolutnie żadnych uprawnień, nie będąc nawet w straży jeszcze, robiłam kontrole i...jakoś nikt sie mnie nie czepiał "jakim Pani prawem??????" no ale ok.

a walki choelra robią się coraz większą zmorą...

a koło czego te Kochłowice są? tam gdzieś koło Ciebie? tu się nie ma co rozglądać, tylko ja bym nawet zadzwoniłą z tak skąpą informacją, żeby zwrócili uwagę, a kolesia cisnęłabym sprytnie żeby powiedział

Posted

Zaba:
Oczywiście doczytałam i wiem, ze psom z boksu nic nie zrobiła. Ja wcale nie twierdzę, ze nadaje się jedynie do uśpienia, po prostu jest to pies agresywny wobec zwierząt i tyle, z tym trzeba się liczyć. A, ze do ludzi łagodna, to najważniejsze.
Po prostu ktoś napisał, że nie jest agresywna, a jednak zagryzienie psa do agresji należy, dlatego dobrze się stało, ze pies trafił w odpowiedzialne ręce
amen
edit.
Pianka:
to fakt, może pies być agresywny w stosunku do zwierząt, a nie musi być wtedy też do ludzi. Znam Amstaffkę rzucającą sie na psy, a wychowującą sie z małym dzieckiem i będącą w stosunku do niego bardzo łagodna. Chodzi mi o to, ze rozumiem co miałaś na myśli

Posted

To dobrze że się rozumiemy ;) teraz tylko nie wiem czy to ja napisałam że ona jest nieagresywna... :roll: w każdym bądź razie masz rację że jeśli pies przejawia agresję w stosunku do zwierząt to i tak musi trafić w dobre i odpowiedzialne ręce.