Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tina nie jest łatwym psem. Dlatego chciałabym, żeby trafiła na kogoś odpowiedzialnego, kto zna się na tej rasie.
Kilka miesięcy temu sunia trafiła z interwencji do schroniska. Jak przypuszczam ktoś ją wyrzucił, sunia musiała kilka dni nic nie jeść, wyglądała jak chodzący kościotrup. Bała się ludzi, nie chciała wychodzić wogóle z budy.
Teraz Tinka ma już normalna wagę. Stała się też odważniejsza. Za krat groźno obszczekuje każdego, a gdy wejdzie się do boksu ucieka. Według mnie jest w stanie ugryźć, wiadomo co niekiedy strach robi- rodzi agresje.

Jakiś czas temu Tina została adoptowana przez pewnego faceta. Pan mieszkał na parterze i gdy tylko wychodził i nie zamykał okna, sunia wyskakiwała przez okno i biegła za nim. Nie wiem czy była się być sama, czy tak się do niego przywiązała. Jednak niech przyszły właściciel nastawi się na to, że może być ciężko zostawić ją w domu samą.

Tina dzieli boks z amstaffką, obie sunie nie wykazują do siebie agresji. Jednak dzisiaj Tinka przedostała się do boksu, gdzie były mniejsze psy i zgryzła jednego z nich. Dlatego też szukamy domu bez innych zwierząt.

Tina ma ok 2 lat.
Prosimy o domek dla niej.

piankaa@interia.pl
gg 2762302
kom. 501208670

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
Pianka - czy ona wykazuje agresję co do psów czy suk - to też może być ważne dla przyszłego domu

W stosunku do małych psów.
Jeśli jest to pies większy raczej nie wykazuje agresji. Nie istotne czy pies czy suka.

Ale ja bym wolała, zeby byl dom bez innych zwierzat, tak na wszelki wypadek. Żeby pies znów nie musial wracać do schronu jakby coś poszło nie tak;)

Posted

no, ale sunka podobno już była raz adoptowana i facet ją oddał, bo uciekała za nim przez okno :crazyeye: Ale o agresji chyba nie wspominał? Nie znam jej osobiście, więc poczekajmy na dziewczyny ;)

Posted

andzia69 napisał(a):
ciotki - a w koncu coś o charakterze wiadomo???? nie mówię do psów ale do ludzi...no bo może ją trzeba jeszcze przygotować do adopcji, zsocjalizować...

Czyli jak zsocjalizowac? Bo nie rozumiem:hmmmm:

Tina jest groźna za krat, taka się wydaje. Ale tak naprawde jest bardzo przestraszona. Dzisiaj u niej nie byłam, ale ostatnio w sobote miała osobny boks na module. Dawałam jej jedzenie, nawet nie warkneła. Ona potrzebuje czasu poprostu.