Pianka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Tina nie jest łatwym psem. Dlatego chciałabym, żeby trafiła na kogoś odpowiedzialnego, kto zna się na tej rasie. Kilka miesięcy temu sunia trafiła z interwencji do schroniska. Jak przypuszczam ktoś ją wyrzucił, sunia musiała kilka dni nic nie jeść, wyglądała jak chodzący kościotrup. Bała się ludzi, nie chciała wychodzić wogóle z budy. Teraz Tinka ma już normalna wagę. Stała się też odważniejsza. Za krat groźno obszczekuje każdego, a gdy wejdzie się do boksu ucieka. Według mnie jest w stanie ugryźć, wiadomo co niekiedy strach robi- rodzi agresje. Jakiś czas temu Tina została adoptowana przez pewnego faceta. Pan mieszkał na parterze i gdy tylko wychodził i nie zamykał okna, sunia wyskakiwała przez okno i biegła za nim. Nie wiem czy była się być sama, czy tak się do niego przywiązała. Jednak niech przyszły właściciel nastawi się na to, że może być ciężko zostawić ją w domu samą. Tina dzieli boks z amstaffką, obie sunie nie wykazują do siebie agresji. Jednak dzisiaj Tinka przedostała się do boksu, gdzie były mniejsze psy i zgryzła jednego z nich. Dlatego też szukamy domu bez innych zwierząt. Tina ma ok 2 lat. Prosimy o domek dla niej. piankaa@interia.pl gg 2762302 kom. 501208670 Quote
andzia69 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Pianka - czy ona wykazuje agresję co do psów czy suk - to też może być ważne dla przyszłego domu Quote
Pianka Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 andzia69 napisał(a):Pianka - czy ona wykazuje agresję co do psów czy suk - to też może być ważne dla przyszłego domu W stosunku do małych psów. Jeśli jest to pies większy raczej nie wykazuje agresji. Nie istotne czy pies czy suka. Ale ja bym wolała, zeby byl dom bez innych zwierzat, tak na wszelki wypadek. Żeby pies znów nie musial wracać do schronu jakby coś poszło nie tak;) Quote
Mysia_ Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 piekna sunia szuka odpowiedzialnego własciciela!!!! Quote
Tengusia Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Taka sliczniutka lobuziara :loveu: moj Bolek ma na odwrot male psy ignoruje a na duze sie stawia :evil_lol: Quote
andzia69 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 jaka ona na tym zdjęciu do Benia podobna:loveu: no gdzie ten domek dla pięknisi???? Quote
Mysia_ Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 dalej cichutko.... :shake: Ciotki, sunia w potrzebie :mad: Quote
Tengusia Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Ja podnosze sunie slicznuda musi znalezc domek :laola: Quote
Tengusia Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Czy nikt nie chce slicznej rudej panny :laola: Quote
dariaopole Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 na pewno ktoś chce ale jeszcze o tym nie wie ;) Quote
andzia69 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 ciotki - a w koncu coś o charakterze wiadomo???? nie mówię do psów ale do ludzi...no bo może ją trzeba jeszcze przygotować do adopcji, zsocjalizować... Quote
Mysia_ Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 no, ale sunka podobno już była raz adoptowana i facet ją oddał, bo uciekała za nim przez okno :crazyeye: Ale o agresji chyba nie wspominał? Nie znam jej osobiście, więc poczekajmy na dziewczyny ;) Quote
Pianka Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 andzia69 napisał(a):ciotki - a w koncu coś o charakterze wiadomo???? nie mówię do psów ale do ludzi...no bo może ją trzeba jeszcze przygotować do adopcji, zsocjalizować... Czyli jak zsocjalizowac? Bo nie rozumiem:hmmmm: Tina jest groźna za krat, taka się wydaje. Ale tak naprawde jest bardzo przestraszona. Dzisiaj u niej nie byłam, ale ostatnio w sobote miała osobny boks na module. Dawałam jej jedzenie, nawet nie warkneła. Ona potrzebuje czasu poprostu. Quote
Tengusia Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Sliczna ruda dama szuka swojego miejsca na ziemi :laola: Quote
Recommended Posts