Niewyspana Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Nie wiem, czy to dobre miejsce, aby to napisać, ale dzisiaj (przed chwilą) będąc w sklepie (po wyjściu z niego) zauważyłam kotka. Kotek na oko kilkumiesięczny, brudny, zaniedbany. Boi się ludzi, jest nieufny/ucieka. Wróciłam się i kupiłam mu saszetkę. Oczywiście był głodny. Jedząc, dał mi się pogłaskać. Ja nie mogę nic więcej zrobić, nie wspominając o zabraniu. Pytałam się ludzi obok sklepu, czy by przygarnęli, jednak nikt nie chce. W pobliżu może być też rodzina kotka. Najprawdopodobniej ukrywają się w zaroślach obok sklepu. Możliwe też, że ktoś kota wyrzucił (obok sklepu jest też stacja benzynowa). Może podpowiecie co zrobić w takiej sytuacji, chyba, że ktoś jest z Lublina i mógłby kota przygarnąć? Widziałam go przy Biedronce na ul. Diamentowej w Lublinie. Quote
iwonamaj Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Możliwe, że to kotek domowy, skoro dał się pogłaskać... Albo był aż tak bardzo głodny. Może zgłoś go do fundacji, na pewno są jakieś typowo "kocie" w Lublinie... Quote
wojtek1911 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 W Lublinie działa fundacja Felis. Quote
auraa Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Biedny maluch, co sie z nim dalej dzieje? Quote
Niewyspana Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 [quote name='auraa']Biedny maluch, co sie z nim dalej dzieje?[/QUOTE] Na razie nie wiem... Jak znajdę chwilę wolnego czasu to pójdę i zobaczę, czy jeszcze tam jest... Quote
róża35 Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 I co,jest tam jeszcze ? napisz ,czy jeszcze nim się interesujesz.... Quote
Recommended Posts