Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiak mojej babci ok 3 mies. szczeniak, nie chciał jeść , wymiotował , był smutny babcia wezwała weta, okazało się że młody ma zapalenie jelit .:-(
Wet dał mu jaki zastrzyk, i leki ( nie wiem co i jak bo jeszcze nie byłam u babci a wet był wczoraj dowiem się w weekend)
Jest psem podwórkowym, razem ze starszym są stróżami, dodam że jest u babci już ok 3 tygodni
I tu moje pytanie od czego mógł się tego nabawić ?? Może znacie jakieś zalecenia odnośnie późniejszej diety ?

Posted

takie objawy jak miał ten szczeniak są bardzo ogólne,mógł zarówno podtruc sie czyms,za dużo zjeśc,moze miec chorobe zakazna albo jeśli złapał kleszcza a był nie zabezpieczany przed kleszczami-zachorowac na babeszioze.wasylek czy po tych zastrzykach jest poprawa?

Posted

jeszcze nie wiem nie gadałam z tatą, bo nie miałam czasu, minęliśmy się w drzwiach, ale jutro będę wiedzieć jak się nie poprawi to wezmę go do mojego (sprawdzonego) weta , bo ten to taki wiejski wet, co do krów i koni a psy to raczej na szczepienie bardziej. W sobotę będę u babci to sprawdzę czy nie ma kleszczy, od których był zabezpieczony jakieś 2 tyg temu, ale wcześniej ponoć złapał jakiegoś kleszcza :shake:
A czym mógł się podtruć ?

Posted

Psiak czuje się lepiej :lol:
parvo to nie jest wet to wykluczył ;)
Babcia daje im świeże żarełko, sucha karma i gotuje im zupki i inne, wszystko świeże ( może mi nie uwierzycie że na wsi jakaś babka może dbać tak o psy, ale ona im kupuje świeże jedzonko i wszystkie składniki też )
może naciapał się czegoś od ludzi z firmy od taty (młody teoretycznie mieszka w kojcu ale przełazi przez kraty ,są duże otwory :eviltong:) wszyscy go lubią "jaki śliiiiczny" i pracownicy też czasem mu coś rzucą .... :angryy: Starszy nie je od obcych a ten młody, to jeszcze nie załapał o co chodzi :roll: