Wasylek Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Psiak mojej babci ok 3 mies. szczeniak, nie chciał jeść , wymiotował , był smutny babcia wezwała weta, okazało się że młody ma zapalenie jelit .:-( Wet dał mu jaki zastrzyk, i leki ( nie wiem co i jak bo jeszcze nie byłam u babci a wet był wczoraj dowiem się w weekend) Jest psem podwórkowym, razem ze starszym są stróżami, dodam że jest u babci już ok 3 tygodni I tu moje pytanie od czego mógł się tego nabawić ?? Może znacie jakieś zalecenia odnośnie późniejszej diety ? Quote
gryf80 Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 takie objawy jak miał ten szczeniak są bardzo ogólne,mógł zarówno podtruc sie czyms,za dużo zjeśc,moze miec chorobe zakazna albo jeśli złapał kleszcza a był nie zabezpieczany przed kleszczami-zachorowac na babeszioze.wasylek czy po tych zastrzykach jest poprawa? Quote
Wasylek Posted September 26, 2013 Author Posted September 26, 2013 jeszcze nie wiem nie gadałam z tatą, bo nie miałam czasu, minęliśmy się w drzwiach, ale jutro będę wiedzieć jak się nie poprawi to wezmę go do mojego (sprawdzonego) weta , bo ten to taki wiejski wet, co do krów i koni a psy to raczej na szczepienie bardziej. W sobotę będę u babci to sprawdzę czy nie ma kleszczy, od których był zabezpieczony jakieś 2 tyg temu, ale wcześniej ponoć złapał jakiegoś kleszcza :shake: A czym mógł się podtruć ? Quote
Nienor Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Może być też parvo, bo pewnie nie szczepiony? Albo robaki Quote
gryf80 Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 wasylek mógł się podtruc np.nie swiezym pokarmem,jeśli kleszcza złapał ponad 2 tyg temu to nie od tego miał powyzsze objawy Quote
Wasylek Posted September 27, 2013 Author Posted September 27, 2013 Psiak czuje się lepiej :lol: parvo to nie jest wet to wykluczył ;) Babcia daje im świeże żarełko, sucha karma i gotuje im zupki i inne, wszystko świeże ( może mi nie uwierzycie że na wsi jakaś babka może dbać tak o psy, ale ona im kupuje świeże jedzonko i wszystkie składniki też ) może naciapał się czegoś od ludzi z firmy od taty (młody teoretycznie mieszka w kojcu ale przełazi przez kraty ,są duże otwory :eviltong:) wszyscy go lubią "jaki śliiiiczny" i pracownicy też czasem mu coś rzucą .... :angryy: Starszy nie je od obcych a ten młody, to jeszcze nie załapał o co chodzi :roll: Quote
gryf80 Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 aaa,to duzo tłumaczy....prawdopodobnie było jak napisałas Quote
Recommended Posts