noemik Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 jest.:) wszystkie szczegóły na wątku Elikowym: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2927812#post2927812 Quote
Jagienka Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 qroqiet napisał(a):Zachodnim zwyczajem:cool3: w najblizsza sobote wybieram sie do Warszawy, zeby poznac Wedelka;) no i jak no i jak?? :cool3: Quote
ma_ruda Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='Jagienka']no i jak no i jak?? :cool3: Wedelek jest już u qroqiet:lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35530&page=68 Quote
Jagienka Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 [quote name='ma_ruda']Wedelek jest już u qroqiet:lol: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35530&page=68 jak cudnie :loveu: dziękuje ma_ruda :loveu: jednak warto walczyć... Quote
qroqiet Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Potrzebna opieka do Wedelka na terenie Krakowa od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00. Piesek może być dowożony do opiekuna. Pokrywam koszty opieki. OD ZARAZ - PIESEK NIE MOŻE TAK DŁUGO BYĆ SAM W DOMU/KLATCE Quote
karusiap Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 z tego co sie doczytalam na watku Wedelka ,okropnie znosi rozstania i gdy zostaje sam wyje,robi demolke i chyba ma biegunke z nerwow moze (przepraszam jak czegos nie doczytalam)...a teraz mialby zostawac 10 godz sam i dlatego konieczna jest opieka na te godziny!!!1 Quote
qroqiet Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Potwierdzam wszystko, co napisała karusiap. Problem jest poważny - piesek bardzo cierpi. Quote
qroqiet Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Wedelek nie jest wymagający. Opiekun po prostu musiałby z nim być i raz zmienić pieluszkę (około 13:00) oraz pilnować, żeby nie przeszukiwał szafek, bo wyjęcie i odpakowanie sobie rodzynków, śliwek, czy ot choćby Prince Polo nie stanowi dla niego problemu:p Większość czasu i tak przesypia, jak tylko wie, że ktoś jest blisko. Quote
kiwi Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 widze ze tu juz nie chodzi o zniszczenia ale o wyniszczajacy stres, qroqiet bardzo marne szanse ze ktos bedzie w stanie wam poswiecic 50 godzin tygodniowo - chyba tylko wynajeta np rencistka ktora chce dorobic na lewo - ale ona liczy na wynagrodzenie lek separacyjny mozna leczyc, powoli, mozolnie ale mozna - u mojego psa sie udalo, nigdy spokojnie go nie zostawialismy samego ale dochodzilo do domentow kiedy moglismy isc do sklepu... probujcie ubierac sie tak jak do wyjsca, w kurtki, czapki, buty i siadac do stolu np Quote
qroqiet Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 No właśnie o kogoś takiego mi chodzi, rencistę/kę lub bezrobotną/ego. Pokryję koszty opieki. Zabierać Wedelka do pracy? Ty tak serio, czy zaczepnie?:razz: Nie znam firmy (poza dwoma sklepami, w tym jeden zoologiczny), która zgodziłaby się przyprowadzać do pracy psa i jeszcze go przewijać:lol: Quote
kiwi Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 zapytaj Puli - ona chodzi z dwojka :) to zalezy jaka sie ma prace, czasami jest taka mozliwosc, tylko czlowiek nawet na to nie wpadnie ;) zapytaj szefa :) coz taki wedelek mu przeszkadza, na dodatek co caly czas spi ;) a ze na wozku i w pieluszce? tego mu nie mow, jak bedziesz pytac ;) potem bedzie glupio szefowi zwrocic uwage bo wyjdzie na grubianina bez uczuc :evil_lol: Quote
noemik Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 QQ, a gdzie mieszkacie? Żebym wiedziała co mówić. I rozumiem, że jeśli będzie trzeba, to dowieziecie, tak? Rozsyłam wici... Quote
Perfi Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 ja dopoki nie znajde pracy moge sie podjac mieszkam w nowej hucie. w dni w ktore bede miala seminarium (raz na 2 tygodnie) troche pozniej bym mogla (np od 10) Quote
qroqiet Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Pracuję w zakładzie produkcyjnym. Według wymogów naszej korporacji (francuzi) nie wolno nam jeść, ani pić przy biurkach, nosimy białe faruchy, kiedy wychodzimy z pracy nasze biurka mają być zupełnie puste, kontrola osobista na wejściu i wyjściu, w dodatku "open space", czyli pomieszczenia bez ścian... Nie mam nic więcej do dodania:lol: Mieszkamy w Bolechowicach, tuż przy Zabierzowie, 8 minut od granicy z Krakowem. Dowozilibyśmy Wedelka. Quote
qroqiet Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 [quote name='Perfi']ja dopoki nie znajde pracy moge sie podjac mieszkam w nowej hucie. w dni w ktore bede miala seminarium (raz na 2 tygodnie) troche pozniej bym mogla (np od 10) Perfi, to wspaniała wiadomość! To coprawda drugi koniec miasta, ale może jakoś się zorganizujemy. Napisz mi na PW gdzie w Nowej Hucie mieszkasz? Quote
noemik Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Perfi napisał(a):ja dopoki nie znajde pracy moge sie podjac mieszkam w nowej hucie. w dni w ktore bede miala seminarium (raz na 2 tygodnie) troche pozniej bym mogla (np od 10) A Ty wiesz, Oluś, że pierwsza przyszłaś mi do głowy? :) Quote
Perfi Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 i taksiedze w domu i baki zbijam ;) juz w depresje od tego popadam - autetycznie. tymbardziej ze dziadek coraz bardziej brudzi :( marze zeby sie stad wyrwac ale dopoki musze pilnowac dziadka to spoko :) Quote
karusiap Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Perfi cudownie zaopiekuje sie Wedelkiem:) Quote
Perfi Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 jak wlasnym ;) tymbardziej ze bardzo brakuje mi psa :( Quote
smoczyca Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 mam pytanie: co sądzicie o schronisku w Krakowie? interesuje mnie ocena jego działania, warunki jakie maja tam zwierzaki, a najbardziej działalność ambulatorium( poziom leczenia, przeprowadzanych zabiegów, wiedza pracujacych tam weterynarzy).będę wdzieczna za obiektywne i szczere opinie. Quote
Mraulina Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Schronisko jest takie, jakie w tych warunkach może być. Psów, wg stanu na poniedziałek, bodajże ok. 500. To już samo w sobie jest problemem. Jedzenia na ogół nie brakuje. Brakuje natomiast sensownych - sensownych! - wolontariuszy. Z kotami nie najgorzej - jest ich coraz mniej, coraz mniej też przyjeżdża do schroniska małych kotków (efekt działalności KTOZ i Fundacji "Zwierzęta Krakowa" na polu sterylizacji i aukcji). Z opieką lekarską jest nie najlepiej - lekarze wet. zarabiają tak śmieszne pieniądze, że aż wstyd. Pracy mają aż za dużo (praca w ambulatorium, sterylizacja ok. 50 suk miesięcznie) i dostają za to marne grosze. Toteż lekarze nie wiążą się ze schroniskiem, kiedy tylko mogą to z niego uciekają. A w ogóle po zmianie kierownika schroniska (chyba w zeszłym roku) sytuacja bardzo się poprawiła. Co nie znaczy, że jest wzorcowo. Quote
Recommended Posts