qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Chciałabym najpierw zobaczyć zdjęcia i dowiedzieć się czegoś więcej o tym jaka ta sunia jest, jaka jest jej historia. Swoją decyzję muszę skonsultować z mężem. Czy poza tą suczką są jeszcze inne pieski specjalnej potrzeby? Może być też np. piesek niewidomy. Ważne, żeby był mały/niewielki, bo nie chcę, żeby mój obecny psiak czuł się niekomfortowo.:roll: Quote
modliszka84 Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 ja się trochę wetnę :razz: ale... gdyby sie żaden z Krakowa nie spodobał...to w Warszawie w klinice Psi Los od wielu miesięcy szuka domu i mieszka tam niepełnosprawny Wedelek... Mały piesek na wózeczku. Nie chce zaśmiecać wątku, więc jakbys była zainteresowana to napisz prosze. Quote
Perfi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 pisz tutaj... to rzeczywiscie biedny psiak... i niewielki Quote
jogi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Serce się kroi, gdy patrzy się na grzeczną, ufną, ale już zrezygnowaną starszą sunię, która pięknie pozuje do zdjęć, jeszcze pewnie wierząc, że one pomogą jej znaleźć domek. Takie właśnie odczucia miałyśmy przy robieniu zdjęć sunieczki z boksu 16. Oczy zachodziły łzami, stąd niektóre zdjęcia są lekko rozmazane. Kochana starsza sunia z siwym pyszczkiem, mieszkająca od lat w boksie nr 16 bardzo wszystkich prosi o pomoc w znalezieniu domu na resztę dni jej życia!!! Adres schroniska: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU E-mail: mielec@bezdomne.com HTTP: www.mielec.bezdomne.com tel. (017) 583 15 32 ul. Targowa 11, 39-300 Mielec telefon 017 - 583 15 32 Quote
AniaB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 no właśnie qroqiet, czy musi być psina z krakowa? wiadomo, ze to duza szansa dla zwierzaka, ale moze jakieś oczy z innego schroniska pozostana Ci w sercu biedy na dogo nie brakuje kazdy wątek to jedno psie zycie a transport zawsze jakos mozna zorganizować Quote
karusiap Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 a moze ktorys niewidomy ?staruszek np?tak sie tylko niesmialo wcinam...:oops: Quote
shirrrapeira Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Jak widzialam ta pani napisala, ze moze byc piesek niewidomy. Quote
noemik Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 o, fajnie, wypadłam z obiegu. Kiwi, a u kogo? Quote
karusiap Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 jest niewidomy staruszek ktory ledwo juz chodzi, i drugi slepnacy i panienka podobno niewidoma ale chyba raczej niedowidzaca... Quote
AniaB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 chyba w watku o maleństwach schroniskowych jest informacja, ze fabio został zabrany ze schroniksa panstwo wahali sie pomiedzy teo a fabiem Quote
karusiap Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Fabio jest chyba u takiej mlodej dziewczyny lub jej chlopaka ,ktorzy przyszli kiedys i tez szukali bidusi jakiejs...bardzo mili ludzie Quote
wtatara Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Cieszę się że z Krakowa następna osoba tak kocha zwierzątka. Hurra Quote
qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Prosze, napiszcie cos o tych niewidomych/niedowidzacych. Quote
Asior Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Nio właśnie WEDELEK!!!!!!! z warszawy...postaram się załatwić zdjęcia ale w Krakjowie tez jest taka malizna (cos jak jamnik tylko ciut większa) sunia z taka skrzywioną przednia łapką...dziewczyny jak ona się nazywa>???? Quote
karusiap Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 kurcze ta z lapcia chyba jest na bidach krakowskich...a te slepaki bidne to jeden dziadzius kompletny,maly, czarny z takimi biednymi oczkami...drugi dziadek nie jest slepy ale tez mu sie juz takie cos na oczkach robi..no i ta sunia niedowidzaca taka troszke wyzsza czarna...ale opisy dalam:oops:moze ktos bardziej rozgarniety jest?ja dzis mam straszny dzien...:( Quote
modliszka84 Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 jest jeszcze Czarus z Łodzi - bez jednego oka, drugie z zacma, przebywa teraz w fundacji Medor w Zgierzu Edit: Czarus pojedzie prawdopodbnie do domu w Niemczech ale jest taki staruszek z Łodzi http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39104 Quote
modliszka84 Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 i jeszcze raz Wedelek http://www.psy.warszawa.pl/2006/html2006/psilos/wedel.htm Quote
Kropcia Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Łapcia jest na krakowskich malenstwach, na pierwszej stronie, tam tez sa jej zdjecia :roll: A Wedelek jest cudowny...i widac ze bardzo potrzebuje domku :-( Quote
Asior Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 tak tak Wedelek w aktualnej sytuacji jest w najcięższej sytuacji :( Quote
Perfi Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Łapke musimy poznac zanim ja sprzedamy.... dostalam dzis maila od pana kierownika: Suczka z amputowana kończyną miedniczna ma na imię Petarda i id P3/01/07, jest sredniej wielkości suczka o bardzo przyjaznym charakterze, trafiła do nas po wypadku 1/01/07 ma około 2-3 latek. Zdjecia wysle po południu. Szukamy równiez domu dla Gonza, który tez stacił tylna łapke, mieszańca wczesniej prosil mnie zebym znalazla domki tym psiakom bo sa w pilnej potrzebie :( Quote
Jagienka Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ja tez uważam, że nie ma się co upierac przy Krakowie. Jasne, że jest dużo bied, ale jak Cie któryś ruszył za serce to sie nie zastanawiaj. Dziadki o których mówi karusiap, to jeden juz nad grobem stoi, jego to tylko na rączkach nosić, wtedy sie wtula i jest przeszcześliwy, tylko on popuszcza jest strasznie smutny... tak jak każdy psiak, którego właściciele sie pozbywaja no nastu latach i spod pierzyny trafia do schroniska. Jest niewidomy i to dodatkowo sprawia, że jest strasznie zagubiony... To jesy aktualnie wg mnie najwieksza bida... ma ktoś zdjęcia?? Perfi do Ciebie wysyłała chyba Foksia. Quote
Recommended Posts