mar.gajko Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 No to 10. Smycze też jakieś mam, to wezmę. Aparat + dyktafon też. Quote
Asieq Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 Ja niestety nie moge się pojawić :oops: (egzamin..ech..) ale moge jakoś wczesniej smycze przekazać, już Kiwi dawno obiecałam.. a w niedziele na pewno się Wam przydadzą. Pozdrawiam Quote
kiwi Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 asieq nie spieszy sie narazie powinno nam wystarczyc Quote
tarantino100 Posted March 11, 2006 Author Posted March 11, 2006 Nie miałam dostępu do kompa. Czekam na Was jutro od rana, choć nie wiem czy Wy nie będziecie musiały na mnie czekać, bo bardzo długo jadę do schronu, więc pewnie będę 10 z minutami. Do zobaczenia :) Quote
Patia Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Może się umówimy pod Jubilatem? Aga i Kiwi chyba nie dadzą rady być Quote
tarantino100 Posted March 11, 2006 Author Posted March 11, 2006 Oki :) wyślij mi smska o której dobrze?????? bo zaraz muszę zejść z kompa. Aga zajęta, wiem, ale zawsze w niedzielę jest też Magda z mamą, więc może nam się uda kilka boksów "zrobić". Buźka Quote
qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Witam! Czy przy Krakowskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt działają jacyś wolontariusze? Od tygodnia próbuję tam trafić na kompetentną osobę i jeszcze mi się nie udało...:angryy: Porażka!!! Chciałabym adoptować pieska, a ludzie, z którymi weszłam w kontakt bardziej mi utrudniają niż pomagają. Na maile oczywiście nikt nie odpisuje:angryy: A na pytanie o wolontariuszy odesłali mnie do TOZ'u. Czy to normalne? Chciałabym się skontaktować z kimś życzliwym z wewnątrz schroniska, kto pomógłby mi w kwestii załatwienia adopcji. Jest tam ktoś? Quote
kiwi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 dziala nas bardzo wielu - w czym ci pomoc? Quote
Asior Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 ooo tak kiwi napewno Ci pomoże i Perfi i Jagienka i paru innych ;) Quote
qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Chciałabym adoptować małą/średnią sunię lub łagodnego pieska, niepełnosprawnego. Na stronie internetowej nie znalazłam takich psiaków, a w schronisku nikt ze mną dłużej nie chciał porozmaiwać na ten temat. Czy takie pieski są w krakowskim schronisku? Quote
kiwi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Asior ma u siebie na tymczasie malutkiego chlopczyka - nie jest niepelnosprawny, ale starszy i bardzo potzrebuje domu, oczywiscie ze sa takie psy w krakowskim schronisku, z kim wczesniej rozmawialas, ze cie do tozu odesłał? Quote
Perfi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 w niedziele widzialam sliczna mala suczke swierzo po amputacji lapki :( Quote
qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Zadzwoniłam na numer ze strony. Zapytałam, czy są przy schronisku wolontariusze i czy można się z nimi skontaktować (telefon, mail). Pani mi powiedziała, że owszem wolontariusze są, że nie poda mi żadnych danych kontaktowych i skierowała do TOZ'u. Chciałabym jednak niepełnosprawnego pieska, takiego, co to ma nikłą szansę na adopcję. Warunek konieczny - musi być łagodny, bo poza domem chcemy mu ofiarować kolegę:lol: który już na niego/nią czeka:lol: Przez to, że w naszym schronisku tak mnie niezbyt miło potraktowano, to zaczęłam szukać też w innych schroniskach, ale nadal się zastanawiam. Quote
kiwi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 nie zrazaj sie - Perfi widziala suczke po amputacji wiec napenwo jest przynajmneij jedna :) a w schronisku mozna zostac niemilo potraktowanym bardzo czesto, nie przejmuj sie. Quote
qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Dlaczego takich piesków nie ma na stronie internetowej? Czy w ogóle gdzieś jest ewidencja (zdjęcia, opisy) takich niepełnosprawnych piesków? Quote
qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Jak korespondowałam z innymi schroniskami, to odniosłam wrażenie, że im naprawdę zależy na tym, żeby pieski znalazły domy. Dostaje wszystkie informację, o które proszę, zdjęcia, opisy. Dlaczego w krakowskim schronisku są tacy oschli? Nie mówię oczywiście o wolontariuszach:lol: Quote
Perfi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 moj tz napisal strone gdzie chcemy prezentowac krakowskie pieski, bo schroniskowa jest do d. niestety dopiero zaczynamy i nie ma jeszcze zbyt wielu pieskow www.psie-adopcje.krakow.prv.pl chcesz zebym sie dowiedziala cos o tej suczce? bardzo cierpiaca byla moj Bartek siedzial z nia na kroplowce :( taka do kolan jest. nie ma tylnej lapki. moze przyjdziesz do schroniska w niedziele bedziemy tam? Quote
PaulinaB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 A może Puszek byłby odpowiedni?Wprawdzie ja wiem tyle co mi Foksia mówiła, że kiepsko sobie radzi w schronisku. Quote
AniaB Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 qroqiet moze po prostu rozmawiałas z którymś z pracowników... tam jest 500 psów a mało ludzi na codzień Umów sie a naszymi wolontariuszami w niedziele jak proponuje perfi - oni mają wiedze o poszczególnych psach - na pewno nie wyjdziesz stamtad bez zwierzaka :lol: Quote
Perfi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 paulinko mysle ze sa biedniejsze psiaki niz puszek a ktos kto chce pieska niepelnosprawnego zdarza sie bardzo zadko :( Quote
qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Powiem w czym jest problem:oops: Boję się iść do schroniska, bo boję się widoku tych wszystkich nieszczęść patrzących na mnie:-( Nie wiem, czy potrafiłabym tak wybrać jednego, kiedy inne na mnie patrzą:-( Znacznie lepiej mi idzie przeglądanie zdjęć i opisów, chociaż i w tym wypadku nie odbywa się bez łez:-( Byłam raz w schronisku i pamiętam czym się skończyło takie "oglądanie". Chyba nie chcę tego powtarzać:shake: P.S. Na pewno rozmawiałam z pracownikiem. Czy oni są tam na siłę, że tak rozmawiają z potencjalnymi właścicielami psów? Quote
qroqiet Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Bardzo fajna strona. Dodajcie tam koniecznie "psiaki w szczególnej potrzebie", bo zwykle takich się nie pokazuje, a od czasu do czasu jednak ktoś szuka beznadziejnego przypadku (np, ja:roll: ). Np. Schronisko w Milanówku ma taką zakładkę, Schronisko w Radomiu też. Quote
kiwi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 oficjalna strona schroniska jest bardzo zaniedbana, gdyby nie wolontariuszka basia, ktora robi zdjecia, wogole nie byloby tam psow do adopcji - sa tam nawet psy, ktore juz dawno zawiozlysmy do domu a nadal sa w dziale do adopcji. jesli jestes zdecydowana, to umow sie z perfi albo ja moge podjechac do schroniska w sobote, zrobie zdjecia, dowiem sie wszystkiego, ewentualnie zabiore od razu suczke i zawioze ci do domu Quote
Perfi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 narazie psiakow jest za malo ;) sunia jest na szpitaliku wiec nie byloby potrzeby wchodzenia miedzy boksy.... Quote
Perfi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 byc moze bede dzis miala info i zdjecia suni :) Quote
Recommended Posts