Maia Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 On miał badane oczy- na jedno nie widzi, a na drugie słabo. Quote
ania75 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 biedne te oczęta ma ale fajny chłopak z niego.... Quote
agat21 Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Jeśli słabo widzi tym bardziej pewnie trudno mu w nowych miejscach.. Zasługuje na ocean czułości i miłości. Quote
bakusiowa Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 bakusiowa napisał(a):Tutaj zrobiłam spis deklaracji stałych na wypadek jeżeli Bercik będzie musiał zamieszkać w hoteliku. 10zł - ania75 10zł - paula_t 20zł - Alla Chrzanowska 30zł - magda i mezo 20zł - zachary 20zł - agat21 20zł - bakusiowa Może ktoś dołoży jakąś dyszke? Quote
paula_t Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Trzeba koniecznie w ogłoszeniach napisać wielkimi literami, że szuka pilnie domu, ludzie czasem reagują na takie apele, może i tutaj się uda... Cudna, poczciwa psina z niego. Oby wreszcie znalazł swoje miejsce na tym świecie :( Quote
bakusiowa Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Może znajdzie biedaczysko. Jednak nie trzeba napalać się i myśleć, że szybko to nastąpi. Jutro muszę wziąć się z robotę w domu. W niedzielę powysyłam zaproszenia w sprawie deklaracji. Quote
Maia Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 bakusiowa Dziękuję Ci za pomoc Bercikowi :loveu: jutro piesek będzie ogłoszony w lokalnej gazecie, na za tydzień poproszę o napisanie, krótkiego artykułu na temat psiaka, może ktoś się ulituje nad biedaczyną. Pytam też wśród znajomych, cioć, sąsiadów, ehh co ja z nim zrobię, jeśli nie uda się uzbierać deklaracji....??? Quote
bakusiowa Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Ogłaszaj, a ja będę pisać o deklaracje. Już jest 130 zł wiec jestem dobrej myśli. Quote
Alla Chrzanowska Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Czekam na dane do przelewu - zdeklarowałam się do listopada, a może ktoś jeszcze zdeklaruje się od listopada, to na grudzień już coś będzie:) Quote
yolanovi Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Jestem na zaproszenie. Na razie zapiszę. MOże coś wpłacę w listopadzie, ale raczej będzie to jednorazowa wpłata Quote
Paja Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Jestem na zaproszenie :) Może coś wygrzebie na bazarek jak będzie ktoś robił to proszę pw. Quote
yolanovi Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Podrzucę chociaż, bo cichutko tutaj... Quote
Aimez_moi Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Jestem na zaproszenie..... jednorazowo postaram sie wspomoc chlopaczka..... Quote
bakusiowa Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Mamy 130 zł deklaracji stałych. 10zł - ania75 10zł - paula_t 20zł - Alla Chrzanowska 30zł - magda i mezo 20zł - zachary 20zł - agat21 20zł - bakusiowa Kto dołoży? Odwiedzam chłopaka i dalej idę na żebry. Quote
rovaniemi Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Witam, jestem tu nowa na forum, chętnie zadeklaruję stałe 10zł, od kiedy na jakie konto można wpłacać? :) Quote
bakusiowa Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 rovaniemi napisał(a):Witam, jestem tu nowa na forum, chętnie zadeklaruję stałe 10zł, od kiedy na jakie konto można wpłacać? :) Bardzo dziekuję za deklarację. Będziemy zbierać od listopada. Skarbnikiem jest Maia. Konto będę wysyłać za kilka dni. Mamy 140 zł deklaracji stałych. 10zł - ania75 10zł - paula_t 20zł - Alla Chrzanowska 30zł - magda i mezo 20zł - zachary 20zł - agat21 20zł - bakusiowa 10zł - rovaniemi Quote
Maia Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Bercik był dzisiaj u weterynarza, który zbadał jego oczy. Piesek ma zmiany w obu oczkach, pani doktor wypisała receptę na kropelki do oczu, bo w jednym oku jest stan zapalny, wetka coś wspominała o jaskrze pourazowej, ale nie ma specjalistycznego sprzętu który zbadał by ciśnienie w oczach u Bercika. Pani doktor powiedziała że Bercik ma zanik mięśni na głowie - może to być spowodowane urazem przez który ma też zniekształconą czaszkę. Pieska albo potrącił samochód, albo ktoś go uderzył w głowę. No i właśnie podczas tej wizyty zauważyłam że rzeczywiście ma niesymetryczną glowę, poza tym wklęśnięciem nad oczami, głowa nad lewym uchem wygląda trochę inaczej niż z drugiej strony. Poza tym Bercik ma jeszcze problem z siusianiem- nie chodzi tu o znaczenie terenu, czy nietrzymanie moczu - Bercik jest bardzo emocjonalny, jak się cieszy lub jak się boi siusia pod siebie :-(, może ktoś go bił? Bercik ma adhd, jest bardzo ruchliwy i ma postawę przepraszająco - błagalną, ahh biedny jest :-(, jak znajdzie się dla niego dom to to będzie cud... :-( Quote
bakusiowa Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Wygląda na to, że chyba potrącił go samochód. Może znajdziemy domek gdzie bedzie miał spokój i będą go kochali. Quote
merryjanee Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 jestem i zapisuję, jak tylko będę mogła to coś wpłacę Quote
b-b Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 I ja jak będę tylko po 10.11 mogła to coś dorzucę. Quote
renatka_s Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Zaglądam do Bercika, biedna psinka, ja niestety nie mogę nic zadeklarować:-( Quote
Alla Chrzanowska Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Maia napisał(a):Bercik był dzisiaj u weterynarza, który zbadał jego oczy. Piesek ma zmiany w obu oczkach, pani doktor wypisała receptę na kropelki do oczu, bo w jednym oku jest stan zapalny, wetka coś wspominała o jaskrze pourazowej, ale nie ma specjalistycznego sprzętu który zbadał by ciśnienie w oczach u Bercika. Pani doktor powiedziała że Bercik ma zanik mięśni na głowie - może to być spowodowane urazem przez który ma też zniekształconą czaszkę. Pieska albo potrącił samochód, albo ktoś go uderzył w głowę. No i właśnie podczas tej wizyty zauważyłam że rzeczywiście ma niesymetryczną glowę, poza tym wklęśnięciem nad oczami, głowa nad lewym uchem wygląda trochę inaczej niż z drugiej strony. Maiu! U kogo go leczycie? W lecznicy na ul. Wesołej jest doktor Kalinowska, najlepsza w Białymstoku specjalistka od oczu. Może u niej skonsultować Bercika? Quote
tobciu Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Poproszę numer konta, prześlę parę złotych jednorazowo. Quote
zachary Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Allu, sądząc po zdjęciach i szczegółach....to Maia była z Bercikiem właśnie na Wesołej u dr Kalinowskiej. Niestety w tej lecznicy brakuje specjalistycznego sprzętu... Quote
bakusiowa Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Garncarz ma wizyty wyjazdowe lecz daleko od Was. Najbliższe terminy to Poznań, Koszalin. W Olsztynie w klinice na UWM też można , lecz to też jest daleko. Quote
Recommended Posts