Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bakusiowa napisał(a):
Tutaj zrobiłam spis deklaracji stałych na wypadek jeżeli Bercik będzie musiał zamieszkać w hoteliku.

10zł - ania75
10zł - paula_t
20zł - Alla Chrzanowska
30zł - magda i mezo
20zł - zachary
20zł - agat21
20zł - bakusiowa

Może ktoś dołoży jakąś dyszke?

Posted

Trzeba koniecznie w ogłoszeniach napisać wielkimi literami, że szuka pilnie domu, ludzie czasem reagują na takie apele, może i tutaj się uda...
Cudna, poczciwa psina z niego. Oby wreszcie znalazł swoje miejsce na tym świecie :(

Posted

Może znajdzie biedaczysko. Jednak nie trzeba napalać się i myśleć, że szybko to nastąpi. Jutro muszę wziąć się z robotę w domu. W niedzielę powysyłam zaproszenia w sprawie deklaracji.

Posted

bakusiowa Dziękuję Ci za pomoc Bercikowi :loveu: jutro piesek będzie ogłoszony w lokalnej gazecie, na za tydzień poproszę o napisanie, krótkiego artykułu na temat psiaka, może ktoś się ulituje nad biedaczyną. Pytam też wśród znajomych, cioć, sąsiadów, ehh co ja z nim zrobię, jeśli nie uda się uzbierać deklaracji....???

Posted

Mamy 130 zł deklaracji stałych.

10zł - ania75
10zł - paula_t
20zł - Alla Chrzanowska
30zł - magda i mezo
20zł - zachary
20zł - agat21
20zł - bakusiowa

Kto dołoży?

Odwiedzam chłopaka i dalej idę na żebry.

Posted

rovaniemi napisał(a):
Witam, jestem tu nowa na forum, chętnie zadeklaruję stałe 10zł, od kiedy na jakie konto można wpłacać? :)

Bardzo dziekuję za deklarację. Będziemy zbierać od listopada. Skarbnikiem jest Maia. Konto będę wysyłać za kilka dni.

Mamy 140 zł deklaracji stałych.

10zł - ania75
10zł - paula_t
20zł - Alla Chrzanowska
30zł - magda i mezo
20zł - zachary
20zł - agat21
20zł - bakusiowa
10zł - rovaniemi

Posted

Bercik był dzisiaj u weterynarza, który zbadał jego oczy. Piesek ma zmiany w obu oczkach, pani doktor wypisała receptę na kropelki do oczu, bo w jednym oku jest stan zapalny, wetka coś wspominała o jaskrze pourazowej, ale nie ma specjalistycznego sprzętu który zbadał by ciśnienie w oczach u Bercika. Pani doktor powiedziała że Bercik ma zanik mięśni na głowie - może to być spowodowane urazem przez który ma też zniekształconą czaszkę. Pieska albo potrącił samochód, albo ktoś go uderzył w głowę. No i właśnie podczas tej wizyty zauważyłam że rzeczywiście ma niesymetryczną glowę, poza tym wklęśnięciem nad oczami, głowa nad lewym uchem wygląda trochę inaczej niż z drugiej strony. Poza tym Bercik ma jeszcze problem z siusianiem- nie chodzi tu o znaczenie terenu, czy nietrzymanie moczu - Bercik jest bardzo emocjonalny, jak się cieszy lub jak się boi siusia pod siebie :-(, może ktoś go bił? Bercik ma adhd, jest bardzo ruchliwy i ma postawę przepraszająco - błagalną, ahh biedny jest :-(, jak znajdzie się dla niego dom to to będzie cud... :-(

Posted

Maia napisał(a):
Bercik był dzisiaj u weterynarza, który zbadał jego oczy. Piesek ma zmiany w obu oczkach, pani doktor wypisała receptę na kropelki do oczu, bo w jednym oku jest stan zapalny, wetka coś wspominała o jaskrze pourazowej, ale nie ma specjalistycznego sprzętu który zbadał by ciśnienie w oczach u Bercika. Pani doktor powiedziała że Bercik ma zanik mięśni na głowie - może to być spowodowane urazem przez który ma też zniekształconą czaszkę. Pieska albo potrącił samochód, albo ktoś go uderzył w głowę. No i właśnie podczas tej wizyty zauważyłam że rzeczywiście ma niesymetryczną glowę, poza tym wklęśnięciem nad oczami, głowa nad lewym uchem wygląda trochę inaczej niż z drugiej strony.

Maiu! U kogo go leczycie? W lecznicy na ul. Wesołej jest doktor Kalinowska, najlepsza w Białymstoku specjalistka od oczu. Może u niej skonsultować Bercika?

Posted

Allu, sądząc po zdjęciach i szczegółach....to Maia była z Bercikiem właśnie na Wesołej u dr Kalinowskiej. Niestety w tej lecznicy brakuje specjalistycznego sprzętu...