florida_blue Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 w sobote w schronisku dziewczyny umyły (tzn doprowadziły troche do porzadku) psa - pogryzionego wczesniej (chyba 2 czy 3 tyg temu). Akurat przyszłam jak skonczyły i zrobiłam parę zdjęć. Pies ma głęboką rane na brzuchu, troche z boku, drobną za uchem i brakuje mu prawie wszystkich zębów w górnej szczece z jednej strony.... Pozaszywany, posrebrzony leży w baraku na słomie (no i na tej szmatce - bo schronisko nie ma szpitala, jedynie taki teren wydzielony i tam baraki dwa (tzw melaminy) + troche klatek pod dachem. W sumie nie wiem po co założyłam wątek... ale moze mielibyście jakiś pomysł. Ten pies sie nie rusza... on umiera... to kwestia czasu chyba .... Nie mamy w czestochowie lecznicy odpowiedniej żeby go zabrać ... zdjecia moge przesłać na PW, mimo, ze je przygotowałam do wrzucenia - nie odważę się chyba. NIEAKTUALNE -PIESEK NIE żYJE - WYJASNIENIE I SPROSTOWANIE STR 5 Quote
basia0607 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Zdjecia umieśc na wątku ! Dogomaniacy znani są z tego,że najgorsze przypadki są zalatwiane poza kolejnością. Spróbuj powiadomic Emir.Ona żadnego psa nie pozostawia bez opieki ! Quote
halbina Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Tak, jesteśmy jednak bardziej skłonni do pomocy, gdy wiadomo... Quote
malagos Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Boziulko, nie mam pomysłu... Nie ma lecznicy w Częstochowie z maleńkim szpitalikiem? :shake: Jak on ma tak umierać powolutku, to dlaczego wet go nie uspił od razu? Quote
florida_blue Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 jeszcze jest jedno - nie moge wrzucić, zbliżenie pyszczka, nie wiem w jakim stanie jest piesek, czy sam pije chociaż, przy mnie lezał i nie unosił nawet głowy, moze dostał coś na uspokojenie mam straszne wyrzuty sumienia ze o niego nie pytałam - wiedziałam, ze pogryziony, ale myslałam, ze został uśpiony.... nagle sie okazało, ze jest .... Quote
florida_blue Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Madzia wziełaby go na tymczas do siebie - ale potrzebujemy tymczasu dla jej suni, takiej malutkiej.... wtedy madzia bedzie miała miejsce w garazu.... Quote
Molkas Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 florida_blue napisał(a):Madzia wziełaby go na tymczas do siebie - ale potrzebujemy tymczasu dla jej suni, takiej malutkiej.... wtedy madzia bedzie miała miejsce w garazu.... Matko ten pies wymaga całodobowej opieki szpitalnej!!! Quote
florida_blue Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 mamy dwie lecznice w czewie - takie ze szpitalikiem i obie odpadają !!! Quote
Ada-jeje Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 ratujmy tego psa przeciez on nie moze umierac w takich cierpienach!!! pomocy!!!:shake: :shake: :shake: Quote
Magdziak Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Mogę go zabrać do garażu - ale z opieką weta u mnie ciężko; musiałabym mieć tabletki do podawania Quote
florida_blue Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Emir nie jest poza zasiegiem chyba .... Trzeba zabrać od Madzi tą mała sunie.... wtedy piesek miałby miejsce w garazu.... Quote
beamicha Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Boże moja sunia tak odeszła ugryziona przez owczarka jamniczka po 7 godz operacja czyszczenie rany zaszył wet i gniła od spodu ropa leciała zrobił druga operacje aby wyczyścić martwą tkankę ale nie przeżyła:-( POMÓŻMY TEMU BŁAGAM MOŻE JEMU SIĘ UDA!!!!!!!!!! ON MUSI TRAFIĆ GDZIE JEST WET INACZEJ ODEJDZIE!!!!!!!!! Quote
Jola_K Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 jejku, nie mozemy go tak zostawic... :( piszmy do wszystkich, ktorzy nam tylko na mysl przyjda pisaliscie juz do emir? florida_blue, dobrze ze zalozylas watek Quote
Ada-jeje Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Znalazlam informacje ze najlepsza opieka jest w Orzeszu. Pytajcie o informacje Paola06 ona poda wam szczegoly. Quote
Ambra Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Magdziak a gdzie mieszkasz? gdzies w poblizu? byc moze nie bedzie potrzebna calodobowa opieka weta tam i tak jej nie ma! jesli bylaby konieczna to wchodzi w gre lecznica w orzeszu! sprawdzona! transportem sluze, moze z jakas pomoca! ale to kosztuje! moze wystarczy wizyta u weta i potem opieka czulej dogomaniaczki? biadaczysko! :-( ile on ma latek? widze ze orzesze zostalo wspomniane - tylko jak mowie doba to jakies 25-30 zł plus leczenie - czyli podawane leki! nie jestem w stanie okreslic na ile on potrzebuje non stop fachowej opieki! Wy dziewczyny na miejscu musicie zadecydowac! Quote
Neris Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Czy on oprócz tego że mu ranę oczyszczono dostał jakieś kroplówki? Trzeba go nawodnić! Jeśli nie pije to nie pociągnie długo... Quote
monikusf Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Magdziak napisał(a):Mogę go zabrać do garażu - ale z opieką weta u mnie ciężko; musiałabym mieć tabletki do podawania moge sie dolozyc do lecznicy,jestem z okolic w-wy Quote
monikusf Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ada-jeje napisał(a):ratujmy tego psa przeciez on nie moze umierac w takich cierpienach!!! pomocy!!!:shake: :shake: :shake: Magdziak napisał(a):Mogę go zabrać do garażu - ale z opieką weta u mnie ciężko; musiałabym mieć tabletki do podawania moge sie dolozyc do lecznicy,jestem z oklic W-wy Quote
florida_blue Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 rano zadzwonie do schroniska, poprosze o wypisanie leków jakie dostawał pies i ogólnie - co jest w karcie, jakie obrazenia itd. O 16 odbierzemy psa (ja i mąż Madzi) pojedziemy do weta, wykupimy co przepisze i piesek pojedzie do Madzi. Jesli bedzie lepsza opcja leczenia- szpitalik jakikolwiek - transport na sląsk sie znajdzie.... Quote
Magdziak Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Mieszkam w Olsztynie koło Czestochowy. Mam w tej chwili psiaka na tymczasie, ale tutaj sytuacja podbramkowa - trzeba ratować. Quote
florida_blue Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 jesli chodzi o orzesze - do katowic moze być dowieziony na bank - co dalej - nie wiem - jeszcze 20 km z katowic ..... Quote
Ada-jeje Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 florida, koniec jezyka za przewonika jestem pewna ze dogomaniaczki pokieruja cie jak dojechac do Orzesza. Quote
Recommended Posts