Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mają na imie Cynia i Boogi,a teraz wołamy Maxi i Mini :p coś znajde to wkleje,fotki są z wczoraj,bo narazie mamy już rzeciągający się remont od 5 tyg chyba i wszystko rozwalone w domu :cool3:

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tigrunia,myśle,ze gdyby same zostały to pewnie i tak by było,ale po to jesteśmy My żeby nic się takieo nie stało,narazie tylko pod naszym nadzorem one mogą być ze sobą,przyzwyczajają się do siebie,Cynia tylko obwą****e ją,ogląda..za to Boogi śmiga jak przecinak,czasem Cynia nie zdązy nawet wzrokiem za nią :eviltong: w nocy mała śpi z nami,pokój zamknięty,jedzą osobno,każda w innym pomieszczeniu ma miseczki i michy :loveu: jak dostają to razem,nigdy osobno :pale nie wyobrażam sobie jakby Cynia miała tak wysoko skakać..normlanie jak zając :multi:

Posted

My nie pozwalamy Tolkowi i Karmelowi bawić się razem. Karmel jest mało delikatny raz wsadził sobie do pyska całą głowę Tolinka. Od tej pory przebywają w innych pokojach. Karmel ma chyba ADHD. Nie polecam posiadania dwóch psów o różnych gabarytach w jednym domu:-(...chyba,że to się zmieni.

Posted

Jofka napisał(a):
Nie polecam posiadania dwóch psów o różnych gabarytach w jednym domu:-(...chyba,że to się zmieni.

Powiedziałabym raczej szczeniąt o różnych gabarytach pod jednym dachem;)
Trzeba miec naprawdę oczy dookoła głowy, bo taki szczeniak ON-ka, jak w Twoim przypadku, może rzeczywiście zrobić krzywdę maluchowi, nie ma jeszcze tego 'wyczucia'..

Guest Agata_B
Posted

Ja bym się nigdy nie zdecydowała na yorka i wielkiego psa.
Za duże ryzyko.
Drugi pies gdybym miała yorka - max taki jak spaniel ang, większego bym nie wzięła.

Posted

Agata_B napisał(a):
Ja bym się nigdy nie zdecydowała na yorka i wielkiego psa.
Za duże ryzyko.
Drugi pies gdybym miała yorka - max taki jak spaniel ang, większego bym nie wzięła.

A ja i owszem. Nie widzę przeciwskazań- wystarczy odrobina ostrożności na początku i psy mogą ze sobą normalnie żyć pod jednym dachem.

Guest Agata_B
Posted

Tak, ale zawsze istnieje to ryzyko.
Zostaną same w domu - choćby na chwilkę, (zamykanie je w osobnych pokojach, nie pozwolenia na zabawę jest gorsze niż by miały cały czas byc ze sobą.) - taki on przydusi yorka podczas zabawy albo ugryzie - i po yorku.

Posted

różnie Agata bywa..ja się zdecydowałam i nie żałuję :loveu: mam pod jednym dachem zupełnie dwa odmienne charaktery,wiemy,że musimy uważać,psa nie wystarczy mieć...z nim trzeba BYĆ :lol: dodam,że moja Cynia mieszka z nami w bloku i mam zawsze ją pod ręką,to nie jest pies podwórkowy którego widzę 2 razy dziennie z kilku metrów..znam ją i wiem jaka potrafi być,dlatego mamy Boogi :lol: i chroń mnie Panie Boże przed dalszymi psami,no ale wtedy musiałabym zrezygnować wogóle z pracy :p

Posted

Agata_B napisał(a):
Tak, ale zawsze istnieje to ryzyko.
Zostaną same w domu - choćby na chwilkę, (zamykanie je w osobnych pokojach, nie pozwolenia na zabawę jest gorsze niż by miały cały czas byc ze sobą.) - taki on przydusi yorka podczas zabawy albo ugryzie - i po yorku.

Z obcym psem (nie moim, a na przykład rodziny) samego bym nie zostawiła rzeczywiście. Ale z moim własnym psem, już zrównoważonym (bez szczenięcych głupich pomysłów;) ), którego znam i któremu ufam, owszem.
Jest wiele osób mających taki duet i niektóre z nich znam osobiście i nie ma problemów z zestawem mały plus duży..;)

Posted

a bo widzę,że ty masz Rottka :-) no prosze,musze do galerii wejść :cool3: A jak mnie ktoś spyta to powiem,że to przekąska na koniec spaceru dla molosa ,a że w domu mam takie jeszcze świeżo mrożone :loveu: wiem że ludzie pytać będą,ilekroć chodziliśmy na spacer z tymi 3 yorkami to też sie pytali czemu oni mają takie małe psy a ja mam konia...więc mówiłam,że każdy kupuje psa adekwatnie do swojej figury :loveu:
ło matko booooska ja się boję szczurów...to znaczy ich ogonów :-(:cool3:

Posted

Anushka mi mój mąż poradził jako, że ja z nimi wychodze i ja wysłuchiwałam tego typu głupich uwag, bym powiedziała na pytanie czy nic mu nie zrobi?a jakże że zrobi to juz 3 kupiony bo tak jej smakują hihiha jeśli chodzi o galerie to nie mam założonej swojej

Posted

Pegaza napisał(a):
Anushka mi mój mąż poradził jako, że ja z nimi wychodze i ja wysłuchiwałam tego typu głupich uwag, bym powiedziała na pytanie czy nic mu nie zrobi?a jakże że zrobi to juz 3 kupiony bo tak jej smakują hihiha jeśli chodzi o galerie to nie mam założonej swojej

To zakładaj :cool3:

Jack i Luck :lol: