agoosia Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 jednak ja bym sie bała jak by gdzies w poblizu mojej małej sie taki "morderca"pojawil :) Quote
AmiX Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Dzięki :) To prawda nasza amstaffka niema w sobie nawet 1% agresji. Jest potulna jak baranek:lol: Pozdrawiam i dobranoc;) Quote
AmiX Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [quote name='agoosia']jednak ja bym sie bała jak by gdzies w poblizu mojej małej sie taki "morderca"pojawil :) No i zawsze tak właśnie ludzie reagują widząc Adama z Fasti na drodze a jak zobaczą mnie z mała są raczej zdziwieni z takiej mieszanki.;) Szczerze mówiąc ja ufam tylko mojemu psu. Mojej Etiennie nigdy nie pozwoliłabym podejść do obcego amstaffa, ponieważ nigdy nie wiadomo na jakiego psa się trafi. Z drugiej strony nie można wrzucać amstaffów do jednego worka pt. „MORDERCY” bo te kochane pieski nie maja złego zachowania we krwi zależy jak są wychowywane. Quote
agoosia Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 pewnie!! Amix tez tak uwazam ze agresja rodzi sie z frustracji zwierzaka i złego wychowania!! kazda z nas wie jak ciezko jest ułozyc i wychowac teriera.. yorki tez mogą byc agresywne ale widomo ze nikt ich na powaznie nie bierze.. i teraz wystarczy połaczyc własciciela ktory nie jest w stanie zapanowc nad psem i psa ktory potrzebuje silnej (w sensie sprawnej, wprawionej ) nad soba!! sama coraz bardziej fascynuje sie tą rasą ale nie wiem zy byłabym w stanie ułozyc takiego psa bysmy oboje byli szczesliwi Quote
Kaladan Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Kolejny "pies morderca", tym razem kaukaz, czyli ciocia Masza :) Quote
Chanelle Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Amix, cudowny staffik. I jaką ma piękną obróżkę, ciekawe jak Twój york by w niej wyglądał :loveu: Quote
Neva Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Ciocia Masza jest boska, z taka troską patrzy na to małe piesio. Moja amstafka zawsze nianczyla male yoreczki, do tego stopnia , ze pojawiało sie mleko w sutkach i szczeniaczki spaly z nia po ukonczeniu 6-7 tygodni. Ciocia Aferka przejmowala opieke nad maluszkami, a maluszki grubaski byly co nie miara od takiej ilości mleczka Quote
danani Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Zauważyłam na spacerach, że wprost cudownie na yorki reagują labradory ( niestety nie posiadam żadnych zdjęć). Widząc Iwana kładą się i swój łebek ;) na podłożu i dają się obwąchać. To chyba byłby cudowny zestaw :lol: Quote
danani Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 W niedzielę miałam taką sytuację: jadę sobie autobusem z pieseczkiem na kolanach :p wsiada kobieta z pitbullem pit ( na szczęście w kagańcu ), jak zobaczył Iwana ciągnie ją na całego tak, ze ledwo go utrzymała na smyczy i do nas - z miną, jakby go zaraz miał przełknąć na przekąskę (wierzę, że zrobiłby to bez problemu) i w tym momencie zdębiałam :crazyeye: Iwan, który ze wszystkimi chce się bawić, a w razie, gdy z nim się nie chcą - po prostu wycofuje się ( wiadomo typ zaczepno-obronny) zaczął SZCZEKAĆ ! i to głosem najgrubszym z sobie dostępnych :multi: Do tej pory nie wiem, czy on mnie bronił, czy zrobił się taki odważny, bo był u mnie na kolanach :roll: ? Quote
danani Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 a tak apropos małych piesków-odkryłam, że jamniki długowłose, chociaż naprawdę ładne, są jakieś wredne-atakują go podlatując i ni z gruszki ni pietruszki usiłując ugryźć te gładkowłose na ogół są ok nie rozumiem tego :-( nie był to jeden przypadek Quote
danani Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 PositiveThought napisał(a):ja stawiam na to, że Cię bronił :evil_lol: Aiduś też mnie broni - gdy prowadzę go na smyczy, szczeka na wszystkich facetów, a gdy jest spuszczony, wręcz ich przegania :evil_lol: kiedyś jednego nawet ugryzł w buta... ja znałam jednego krótkowłosego, Arię , była przesympatycznym psiakiem. a Teodor, szorstkowłosy, to diabeł wcielony... żre i gryzie, atakuje wszystko, co się rusza... Nasi rycerze :loveu: :loveu: :loveu: no właśnie to robią w zasadzie tylko te długowłose-jakiś dziwny typ osobowości,czy jak ? a może się wkurzają, bo on też dość długowłosy ? :shake: licho wie... nie miałam nigdy jamnika... po foksie przynajmniej wiem czego się spodziewać, bo miałam-to też była szalona dziewczynka :p Quote
AmiX Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 [quote name='Chanelle']Amix, cudowny staffik. I jaką ma piękną obróżkę, ciekawe jak Twój york by w niej wyglądał :loveu: Dzięki:) No Etusia to pewnie w niej tonie, ale specjalnie dla ciebie jutro wstawiam fotkę:lol: Kaladan fotki śliczne a pierwsza po prostu boska:loveu: Quote
Kaladan Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Kaladan fotki śliczne a pierwsza po prostu boska:loveu: Dzięki. Niestety zdjęcia z okresu wczesnego dzieciństwa Di. Muszę się zmobilizować i coś popstrykać. Quote
Chanelle Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='AmiX']Dzięki:) No Etusia to pewnie w niej tonie, ale specjalnie dla ciebie jutro wstawiam fotkę:lol: Jak mi miło :loveu: Quote
Daga_i_Oskar Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Qrcze tak oglądam te zdjęcia i stwierdzam, że bardzo mi się podoba zestawienie MINI i MAXI, czyli maleńki York i sporo większy od niego pies:loveu: Piękne zdjęcia AmiX'a jej amstaffki i yorkusia :loveu: :loveu: i cudna różnica wielkościowa piesków na zdjęciach Kaladana --> bowskie :loveu: Ja bym chciała mieć kiedyś zestawienie : York i Goldenek :loveu: takie przyszłościowe marzenie :loveu: Quote
Sara_i_Aris Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Mi się też podobają takie zestawienia :loveu: Ja za dużymi psami nie przepadam, potrzebują stanowczej ręki, a ja jestem niecierpliwa i łatwo wpadam w złość, więc takie psy się dla mnie nie nadają. Jak się rozpieści małego yorka, to nic się nie stanie, ale jak większego psa... :shake: Za to chciałabym mieć kota :loveu: Podobają mi się persy i tureckie vany. W porównaniu z Arisem, to jest między nimi różnica, bo kot przerasta psa :lol: Aris i Krecik: Quote
Daga_i_Oskar Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='Magda_Miki']FE Arisek!:mad: Gdzie ty oglądasz Krecika co innego gdyby to byla Delma :evil_lol: :eviltong: Quote
Sara_i_Aris Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 [quote name='Magda_Miki']FE Arisek!:mad: Gdzie ty oglądasz Krecika A nie słyszałaś, że Aris zmienił orientację? :diabloti: Wziął przykład z młodszych Majtek :evil_lol: [quote name='Daga_i_Oskar']co innego gdyby to byla Delma :evil_lol: :eviltong: Oj tak, wtedy to by nie wypadało pokazywać takich intymnych chwil publicznie :evil_lol: Quote
AmiX Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Witam Dziewczyny dzięki za tak miłe słowa. ;) Miałam dzisiaj wstawić obiecaną fotkę ale aparat zawiódł, jutro na pewno nadrobię i wrzucę kilka nowych zdjęci moich diabełków także tą obiecaną w końcu teraz mam dużooooooo czasu zaczęły mi się studenckie wakacje aż do października:shiny: Ania Quote
Pegaza Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Pipi i psy mojej mamy:p sępy czekają na kiełbase:lol: Quote
Daga_i_Oskar Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='Pegaza']Pipi i psy mojej mamy:p sępy czekają na kiełbase:lol: http://dogomania.pl/forum/newreply.php?do=newreply&p=6258183 haha jak slodko wszystkie wyczekuja w rzedzie :loveu: :lol: Quote
agoosia Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 w szeregu raz!! musztra musi byc !! zartuje urocze zdjecie Quote
Recommended Posts