Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Kaladan']W sumie to nie wiem czy to miłość, ale przyjaźń na pewno:

A co z pazurkami tego koteczka nie wbija? Ale bosko razem wyglądają marzy mi się coś takiego, tylko siostra się nie może zdecydować :cool1:

Posted

Ale bosko razem wyglądają marzy mi się coś takiego, tylko siostra się nie może zdecydować

Ja jak najbardziej polecam kota na towarzysza dla psa. U mnie zawsze mieszka jakiś kot i wspaniale dogaduje się z psami.
Co prawda to nie "yorkowe" zdjęcia, ale ślicznie obrazują kocio-psią przyjaźń:

Posted

Najlepiej poszukać kociaka z domu, w którym są psy. Takie maleństwo nie będzie się jeżyło i prychało na naszego psa. Początkowo wiadomo - u psów wieeelka ciekawość i trzeba te ich kontakty kontrolować, ale szybko kot staje się pełnoprawnym członkiem stada (to tak jak z nowym szczeniaczkiem).

A, tylko z naszym kotem trzymają sztamę. Obce koty są niemiłosiernie tępione...

Guest Agata_B
Posted

ja mam zamówionego kociaka i odbieram go 1 lipca :loveu:
Zwykły dachowiec, przyzwyczajony do psów.
Kocham koty :loveu:

Guest Agata_B
Posted

PositiveThought napisał(a):
nie byłabym taka pewna, kiedyś przed kotem uciekał :evil_lol:
ale Aiduś nie przejmuje się porażkami, wędruje dalej, do następnego kolegi, może ten okaze się sympatyczny?

Może.. :razz:

Posted

PositiveThought napisał(a):
u mnie jest lepsza sytuacja - każdy kot jest przez Aidusia radośnie witany. on w ogóle uwielbia wszystko, co się rusza. :cool3:

mamusi się marzy syberyjski...
takie małe kociaki już prychają na psiaki?

Kot syberyjski, taki jak moja Biania jest idealnym towarzyszem dla malego pieska. W kotach syberyjskich nie ma wogole agresji, nie udrapie nie ugryzie , można spac spokojnie. Syberyjczyki , to kotki niespotykanie spokojne i tolerancyjne.

Posted

Kaladan napisał(a):
Neva śliczne zdjęcia!

to może założymy nowy wątek? :eviltong:

Koniecznie , wsrod nas jest sporo ludzi co maja inne zwierzeta i z pewnoscia chetnie pokazą nam swoich milusinskich:loveu:

Posted

[quote name='AmiX']Neva ale masz ślicznego pieska może wstawiłabyś więcej fotek?? :loveu:

A kotek nie podoba sie Tobie???:-(

Nie mam dobrych zdjec , ale postaram se i zrobie , to wstawie.
Kilimanjaro ma juz 4 miesiace, wazy 1 kg

Posted

Nie no kotek też jest śliczny, właśnie jeśli chodzi o koty podobają mi się Syjamy i Persy a to właśnie kot syjamski chyba jest tak??;)
Ale ten maluszek to porostu jak z obrazka :loveu:
Pozdrawiam Ania

Posted

Kupujecie , kupujecie , jakby co dam namiary na bardzo dobra hodowle w przestepnych cenach. kociaki wypieszczone i zdrowe, co w hodowlach nie jest czeste. Z kotkami to inaczej niz z pieskami. Jak kupicie kocurka , to dajcie znac , ozenimy je:loveu:.. Na razie moje kotki sa na zastrzykach i nie mają kociąt.

Neva Masquarada, w skrocie NEVA , tak jak moj Nik. Jestem zakochana w tych kotach , wszyscy moi znajomi rownież.
Kotki te witają gości jak pieski, tulą sie , potrafią rozmawiać w swoim kocim języku. Zawsze odpowiadają jak sie do nich mowi, reaguja na swoje imie, spią w łóżku i jako jedne z niewielu kotow nie uczulają i nie linieja nagminnie, wlos jest jedwabisty , bardzo gęsty.W tych kotach nie ma wogóle agresji, sa jak przytulanki, nie wiedza po co im pazury. Czysciochy z nich takie , ze po spacerze na dworze pędzą w domu do kuwety, krzycza glosno jak łazienka zamknięta.
Ja mieszkam kolo Szczecina i nie znam nikogo kto by miał Nevy, podobno w Swinouściu jest jedna Neva.

Posted

Oj lepiej , zebym nie spadała z nieba na Ciebie:loveu:. Tak mieszkam nie daleko Szczecina. Parę lat temu mieszkałam w Szczecinie na Gumiencach .
Ja nie wiem jak to jest z uczuleniem na koty, ale faktycznie Neva prawie nie gubi włosa. Moja druga kotka jest mieszanką Nevy i Persa i wlos sypie sie z niej okrutnie. Nevy nie wymagają czesania , włos wcale sie nie kołtuni.

iania malutka

Pusia i Bianka na komodzie spia razem, mlode jak mialy okolo6 miesiecy

Taki samiec mi sie marzy ...........

[quote name='PositiveThought']my właśnie także ze wzgędu na tą alergię... to tak na pewno? bo cośtam czytałam, ale wypowiedzi niektórych mnie zniechęcaja - podobno tak wcale nie jest...
Neva, Ty mieszkasz koło Szczecina? czy Ty mi z nieba przypadkiem nie spadłaś? :lol: