Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nie wiem sama, czy dobrze ogarnę sprawę -wątek na dogo, bo to mój 2 raz. Pierwsze podejście wypadło beznadziejnie. Tym razem przygnała mnie tu 2letnia onka o imieniu Freja. Bardzo liczę na to, że ten wątek będzie pomocny w jej adopcji. W Azylu dębickim sunia jest 3 tydzień. Wiem, że psiaki spędzają w przytuliskach lata, ale Freja tam gaśnie, straciła na wadze, nie garnie się do jedzenia, a ostatnio przestaje wychodzić z budy. Freja jest bardzo łagodna, nie szczeka, a więc nie nadaje się na stróża i być może to jest powód dla którego nikt jej nie przygarnął do tej pory. Nie wiem, czy mieszkała w domu, czy w bloku, ale jestem pewna, że w swoim wcześniejeszym domu żyła u boku człowieka, bardzo łaknie ludzkiego towarzystwa i pieszczot. W kojcu mieszka z innymi suczkami, mniejszymi od siebie, którym pozwala wyjadać sobie jedzenie z miski, a gdy te wszczynają awantury, sunia ich unika. Freja nauczona jest załatwiać potrzeby na zewnątrz. Podczas spaceru ożywia się mocno, pięknie chodzi na smyczy, wodzi przy tym wzrokiem za opiekunem, a gdy ten zawoła ją do siebie rozmerdana podbiega i przykleja się do kolan wyczekując głaskanka i patrząc przy tym głęboko w oczy.
Jako osoby zajmujące się psiakami w ramach wolontariatu wiele psiaków już widziałyśmy i ogłaszałyśmy, a w przypadku Freji jednogłośnie stwierdzamy, że to pies ideał. Nie jest specyficzna, trudna, czy po przejściach. Jest wspaniała, widać, że kogoś kiedyś bardzo mocno kochała i teraz z braku tej osoby bardzo tęskni. Przeczesałyśmy już większość ogłoszeń dotyczących zagubionych onków i wygląda na to, że nikt jej nie szuka, może nie umie?... tego nie wiemy, ale boimy się o jej zdrowie, szukamy więc pilnie dobrego domku!!! nr psa w schronisku 175

nr tel Wolontariuszki 790 488 370 Schronisko 14 681 64 86
Błagamy o pomoc![ATTACH=CONFIG]11480[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]11481[/ATTACH]

Edited by kontaktogloszenia
Posted

[attachment=2679:10484.attach]Domku błagamy znajdź się szybko!!! Można dzwonić pod numer schroniska lub do wolontariuszki, która napewno DUŻO opowie i pomoże!!! nr tel Wolontariuszki 790 488 370 Schronisko 14 681 64 86, ul Ratuszowa 12, Dębica

Posted

[quote name='Gusiaczek']Jetem i ja .
Sunieczko, jesteś śliczna:loveu:[/QUOTE]

Freja akceptuje kotki , ponieważ mamy kotka w azylu i zawsze z nami spaceruje... Sunia powącha go pomerda ogonkiem i idzie dalej swoim krokiem...więc na to wychodzi że akceptuje i pieski i kotki :) Nie ma w niej nic a nic agresji, to taki nasz aniołek, który traci chęć do życia...

Posted

A co to za domek???Pytam bo to bardzo pilne aby znaleźć jej dobry domek.
Sunia akceptuje naszego azylowego kotka, więc sprawdzi się w domku z innymi zwierzątkami. Ona traci chęć do życia, nie je, nie załatwia się siedzi tylko nieruchomo w budzie.... Ożywia się na chwilkę kiedy biorę ją na spacer, po spacerze troszkę wmuszam w nią jedzenie i picie, potem siusiu i kupka, a jak wraca do kojca to znowu zamyka się w sobie,siedzi w budzie i z niej nie wychodzi, aż serce pęka jak ma się ją tam znowu zostawić :(. Tu się liczy każdy dzień, nasz wet. mówił że ona gaśnie w oczach...
Wiola

Posted

Wiola, dziewczyny podpowiedzialy mi watek owzarkowej skarpety: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów[/url]
A oprocz tego Ludwe, Bele51 i Maryche35 jako dziewczyny zajmujace sie onkami - skontaktuj sie, moze cos podpowiedza!

Posted

:):):) Dziewczynki dumnam z takiej rekomendacji!!! Ale tu jest DONnka a to szef wszystkich szefów owczarkarskich ;) Jak Marzenka jest to sunia już jest bezpieczna! Już wysyłam info o suni gdzie się da!!!

Posted

[quote name='Marycha35']:):):) Dziewczynki dumnam z takiej rekomendacji!!! Ale tu jest DONnka a to szef wszystkich szefów owczarkarskich ;) Jak Marzenka jest to sunia już jest bezpieczna! Już wysyłam info o suni gdzie się da!!![/QUOTE]
Uffffffff :) Dzieki Marycha :)

Posted (edited)

[quote name='kontaktogloszenia']A co to za domek???Pytam bo to bardzo pilne aby znaleźć jej dobry domek.
Sunia akceptuje naszego azylowego kotka, więc sprawdzi się w domku z innymi zwierzątkami. Ona traci chęć do życia, nie je, nie załatwia się siedzi tylko nieruchomo w budzie.... Ożywia się na chwilkę kiedy biorę ją na spacer, po spacerze troszkę wmuszam w nią jedzenie i picie, potem siusiu i kupka, a jak wraca do kojca to znowu zamyka się w sobie,siedzi w budzie i z niej nie wychodzi, aż serce pęka jak ma się ją tam znowu zostawić :(. Tu się liczy każdy dzień, nasz wet. mówił że ona gaśnie w oczach...
Wiola[/QUOTE]

Domek nie został jeszcze sprawdzony, ale zapowiada się fajnie :)
Państwo niedawno stracili ONka, przegrał walkę z nowotworem :(
Mieszkają pod Krakowem, ale gotowi są jechać po psa nawet 300 km.
Sunia do domu, do kochania i głaskania.

Czy to Twój numer jest w #1 poście ?
Chętnie porozmawiam na ten temat :)

[B]Marysiu[/B], nie wystawiaj mi takich laurek, bo się zamknę w sobie :oops:

Edited by DONnka
Posted

[quote name='DONnka']Domek nie został jeszcze sprawdzony, ale zapowiada się fajnie :)

[B]Marysiu[/B], nie wystawiaj mi takich laurek, bo się zamknę w sobie :oops:[/QUOTE]

Sunia tylko do domku do głaskania i kochania i serce rośnie że jest jakaś szansa, bo to adopcja na już... Mój numer 790488370, mogę zabrać Frejusie do siebie na 2-3dni... (Sunia nie jest wysterylizowana, ma około 2 latek, badana przez naszego wet. mówił ,że zdrowa tylko psychika wysiada i tu liczy się czas,wet i ja mamy już takie psiaki u siebie w domu na stałe i wiemy ile to dla nich znaczy....Jeżeli Ci państwo są zdecydowani zabrać i kochać tą naszą bidulkę to ja będe im wdzięczna do końca życia!!!!! Czekam na wiadomości :)
Wiola Cz

Posted

[quote name='kontaktogloszenia']Sunia tylko do domku do głaskania i kochania i serce rośnie że jest jakaś szansa, bo to adopcja na już... Mój numer 790488370, mogę zabrać Frejusie do siebie na 2-3dni... (Sunia nie jest wysterylizowana, ma około 2 latek, badana przez naszego wet. mówił ,że zdrowa tylko psychika wysiada i tu liczy się czas,wet i ja mamy już takie psiaki u siebie w domu na stałe i wiemy ile to dla nich znaczy....Jeżeli Ci państwo są zdecydowani zabrać i kochać tą naszą bidulkę to ja będe im wdzięczna do końca życia!!!!! Czekam na wiadomości :)
Wiola Cz[/QUOTE]

[SIZE=3][B]Wiolu[/B][/SIZE], maila ze zdjęciami Frejki właśnie wysłałam do potencjalnego domku
Kciuki na maxa zaciskam :thumbs:

Posted

[quote name='DONnka']Domek nie został jeszcze sprawdzony, ale zapowiada się fajnie :)

[B]Marysiu[/B], nie wystawiaj mi takich laurek, bo się zamknę w sobie :oops:[/QUOTE] O nie, nie, nie, Marzku nie możemy do tego dopuścić!!! Ale gdyby to ja pomogę;) Słoiki otwieram zgrabnie;) Marzka działa, sunia zaraz ogonek będzie grzała w pycha chatce, mniam, tak lubię:)

Posted

[quote name='Marycha35']O nie, nie, nie, Marzku nie możemy do tego dopuścić!!! Ale gdyby to ja pomogę;) Słoiki otwieram zgrabnie;) Marzka działa, sunia zaraz ogonek będzie grzała w pycha chatce, mniam, tak lubię:)[/QUOTE]

Jeszcze parę tygodni nic nie wiedziałam o Dogomanii , a teraz nie wiem jak bym poradziła sobie bez WAS!!! Jesteście wspaniali, pomagacie nam w poszukiwaniu domku dla Milusia i Frejki bo to nasze priorytety w azylu. Niestety jest nas tylko dwie i ciężko jest ,ale teraz mamy WAS i wiemy ,że możemy liczyć na pomoc :) :loveu: Dziękuje
Wiola

Posted

Wiolu, mocno ściskam:) Wasza robota max ważna, na pierwszej linii frontu jesteście:) Ja też Dogo za to lubię: jest problem, ogonek w potrzebie, piszesz i jest pomoc:) To pycha sprawa:) A jak są foty roześmianych smoków to nic już nie pozostaje jak następne wspólnie ratować;) A jak się nie uda, bo i tak jest to wspólnie się ryczy...

Posted

[quote name='Mattilu']Co slychac u Frei?[/QUOTE]

Wiola pisała mi dzisiaj, że dziewczynka coraz gorzej znosi pobyt w azylu :shake:
Domek, na który dałam namiar kontaktował się z Wiolą, ale chyba nic z tego nie będzie :roll:
Brak jednomyślności w rodzinie co do wyboru Frejki ...
Pani i córka są zdecydowane, reszta domowników się waha...
To nie tak powinno wyglądać....

Posted

[quote name='DONnka']Wiola pisała mi dzisiaj, że dziewczynka coraz gorzej znosi pobyt w azylu :shake:
Domek, na który dałam namiar kontaktował się z Wiolą, ale chyba nic z tego nie będzie :roll:
Brak jednomyślności w rodzinie co do wyboru Frejki ...
Pani i córka są zdecydowane, reszta domowników się waha...
To nie tak powinno wyglądać....[/QUOTE]

Ehhhhhhhhhhhhh, ileż pracy włożyłam w to, by jakaś bida przyjechała do nas na DT
... w końcu przyjechała i ... ma . DS :)
Tak, jednomyślność rodziny jest podstawą dla szczęścia Ogonka ...
Trzymam kciuki za Maleńką